Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Novice in dogodki

11. april 2018

Triki in nasveti za učinkovito čiščenje notranjosti avtomobila

Ni bolj prijetnega občutka kot sesti v čist, posesan in dišeč avto. In hkrati ni bolj neprijetnega občutka, kot se peljati v nasprotju tega – avtu, ki je poln smeti po tleh, madežev na sedežih, poleg vsega pa oddaja še neprijetne vonjave.

30. marec 2018

Predstavitev novosti iz Geneva Motorshow 2018

Švica je v teh dneh v Ženevi gostila enega največjih avtosalonov, na katerem so se odvijale predstavitve nekaterih najbolj težko pričakovanih novosti na področju avtomobilizma.

16. marec 2018

Ste že bili na treningu varne vožnje?

Pomislite, kolikokrat ste se na cesti znašli v nepredvidljivi situaciji, ko niste natanko vedeli, kako odreagirati? Je bil to prometni znak, katerega pomena se niste mogli spomniti? Ste naleteli na naliv in vodo na cesti, vas pa je z avtom zanašalo preko dovoljene cestne črte, ker ga niste znali obvladati?

07. marec 2018

Tehnološke novosti, ki jih bo imel prihajajoči Audi Q8

Nov, izpopolnjen in tehnološko dovršen dizajn, s katerim se ponaša v Detroitu predstavljen koncept Audijevega športnika Q8, še zdaleč ni vse, kar zaznamuje ta težko pričakovan avto, ki ga bomo v letu 2018 že lahko opazili na cestah.

28. februar 2018

Tesla 3 že dostavljena prvim kupcem

Aprila 2016 so se pred uradnimi trgovinami avtomobilskega giganta, ki je najavil prihod novega električnega modela, vile vrste čakajočih entuziastov in novih bodočih lastnikov.

21. februar 2018

UBER z letečimi taksiji v letu 2020

Kolikokrat ste v nemogoči gneči na cesti čakali na premik avtomobila vsaj za pol metra, medtem pa se trudili ne izgubiti živcev zaradi pogledovanja na uro in skrbi, da boste zopet zamudili na izjemno pomemben sestanek?

15. februar 2018

Kje je težava, če se menjalnik zatika v določeni prestavi?

Avtomobilski menjalnik ima nešteto delov, ki so v nenehnem delovanju in se na tak ali drugačen način povezujejo z ostalimi komponentami v avtu. Za menjalnik je značilno, da je ves čas delovanja podvržen močnemu segrevanju in hkrati ohlajanju, kar pomeni, da je tudi mnogo bolj dovzeten za razna odstopanja, napake in pojave nedelovanj kot ostali mehanizmi v avtomobilu.

06. februar 2018

Pomen zračnih tunelov za testiranja v avtomobilski industriji

Leta 1986 so v podjetju Volvo zrgadili prvi zračni tunel, namenjen testiranju avtomobilov, ki bi bili usmerjeni v nižje emisije plinov in nižjo porabo goriva. Ta, za tedanje čase eden največjih tehnoloških dosežkov na področju avtomobilizma, je 22 let kasneje doživel še bolj izpiljeno in dovršeno preobrazbo, njegovemu zgledu pa je kmalu sledilo še kar nekaj drugih blagovnih znamk.

26. januar 2018

Kako ukrepati, ko zamrznejo dovodi za gorivo?

Najverjetneje še nikoli v življenju niste videli zamrznjenega bencina, še toliko manj pa je verjetno, da ste takšnega celo našli v ceveh za gorivo. Kljub temu pa to še ne pomeni, da se to ne more zgoditi. In ja, lahko se zgodi tudi vam.

16. januar 2018

Kako posušiti avto v primeru poplave?

Vsi jih poznamo. Prizori poplav že malodane postajajo stalnica na ekranih televizij in mobilnih naprav, pogosto pa se dogajajo tudi v naši neposredni bližini.

20. december 2017

Je vaš avto zares pripravljen na zimo? Preberite, kako lahko letos prihranite pri stroških!

Prve pošiljke snega so nas že dohitele, a to še ni razlog, da ne bi še enkrat preverili, da je na vašem avtu vse tako kot mora iti. Pozimi so namreč vozila še toliko bolj izpostavljena nepredvidljivim situacijam, zato smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako poskrbeti za preventivo še preden se začneta nekaj mesecev trajajoča zima in mraz.

15. december 2017

Zaščita za vaše avtomobilske ključe

Ali je vaše ohišje ključev potrebno zamenjati? Izognite se dragemu popravilu vašega ključa! Imamo cenejšo rešitev za vas: Silikonsko zaščito vašega avtomobilskega ključa!

28. november 2017

Novo v ponudbi! LED H7, H4, H11, H8, H1, H3 žarnice

V našo ponudbo žarnic smo uvrstili LED žarnice tipa H7, H4, H11, H3, H1 ter H8. Led žarnice zagotavljajo dolgo življensko dobo, saj dosežejo do 10.000h delovanja. Preverite ter preizkusite naše LED žarnice. Jamčimo z 12 mesečno garancijo! Žarnice so v skladu z direktivi CE, RoHs, FCC.

27. november 2017

Prihodnost: Praske, ki se na avtomobilih izbrišejo kar same

Si predstavljate, da bi se lahko praske na vašem avtomobilu izbrisale kar same od sebe, brez da bi morali za to karkoli storiti? Da bi, ne glede na to, kako globoke so, izginile brez obiska zavarovalnic in prijave škode in brez dragih posegov ter poliranj avtomobila?

17. november 2017

Kako delujejo avtomobilski brisalci?

Zagotovo so avtomobilski brisalci ena najbolj samoumevnih stvari na naših avtomobilih. Pravzaprav so raziskave pokazale, da jim pri nakupu novega ali rabljenega avtomobila sploh ne posvečamo nobene pretirane pozornosti.

06. november 2017

BMW X7 - Stroj za pumpanje ega petičnežev

Čeprav je BMW z razvojem različnih modelov in variacij svojih avtomobilov v zadnjih letih pogosto držal niti in usmerjal avtomobilski trg, se je ves čas zdelo, da v tej bogati zbirki nemških avtomobilov vendar nekaj manjka.

17. oktober 2017

Avtosalon Frankfurt 2017 - Srečanje s prihodnostjo

Z vsakim avto salonom v Frankfurtu smo priča izjemnim novostim s področja avtomobilizma, a na tokratnem nismo srečali samo avtomobilov, temveč smo se vzhičeno rokovali s samo prihodnostjo. In ta nas ni pustila ravnodušne niti za sekundo. Na razkošnem avto salonu, ki je septembra nudil vpogled v vse ključne skrivnosti avtomobilske prihodnosti in tako zadovoljil skromne kot tiste najbolj zahtevne uporabnike, se je letos predstavilo 32 avtomobilskih podjetij z vsega sveta.

03. oktober 2017

Kaj moram vedeti o temnenju avto stekel?

Na cesti vidimo vedno več vozil z zatemnjenimi stekli. Sklepanje, da se skozi zatemnjena stekla slabše vidi, je napačno, saj se navzven vidi skoraj enako kot skozi nezatemnjena stekla, od zunaj navznoter pa je pogled omejen. Stekla so lahko zatemnjena že tovarniško, ali pa se za temnenje odločijo lastniki sami in poskrbijo za homologiranje spremembe na vozilu.