Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Novice in dogodki

21. februar 2018

UBER z letečimi taksiji v letu 2020

Kolikokrat ste v nemogoči gneči na cesti čakali na premik avtomobila vsaj za pol metra, medtem pa se trudili ne izgubiti živcev zaradi pogledovanja na uro in skrbi, da boste zopet zamudili na izjemno pomemben sestanek?

15. februar 2018

Kje je težava, če se menjalnik zatika v določeni prestavi?

Avtomobilski menjalnik ima nešteto delov, ki so v nenehnem delovanju in se na tak ali drugačen način povezujejo z ostalimi komponentami v avtu. Za menjalnik je značilno, da je ves čas delovanja podvržen močnemu segrevanju in hkrati ohlajanju, kar pomeni, da je tudi mnogo bolj dovzeten za razna odstopanja, napake in pojave nedelovanj kot ostali mehanizmi v avtomobilu.

06. februar 2018

Pomen zračnih tunelov za testiranja v avtomobilski industriji

Leta 1986 so v podjetju Volvo zrgadili prvi zračni tunel, namenjen testiranju avtomobilov, ki bi bili usmerjeni v nižje emisije plinov in nižjo porabo goriva. Ta, za tedanje čase eden največjih tehnoloških dosežkov na področju avtomobilizma, je 22 let kasneje doživel še bolj izpiljeno in dovršeno preobrazbo, njegovemu zgledu pa je kmalu sledilo še kar nekaj drugih blagovnih znamk.

26. januar 2018

Kako ukrepati, ko zamrznejo dovodi za gorivo?

Najverjetneje še nikoli v življenju niste videli zamrznjenega bencina, še toliko manj pa je verjetno, da ste takšnega celo našli v ceveh za gorivo. Kljub temu pa to še ne pomeni, da se to ne more zgoditi. In ja, lahko se zgodi tudi vam.

16. januar 2018

Kako posušiti avto v primeru poplave?

Vsi jih poznamo. Prizori poplav že malodane postajajo stalnica na ekranih televizij in mobilnih naprav, pogosto pa se dogajajo tudi v naši neposredni bližini.

20. december 2017

Je vaš avto zares pripravljen na zimo? Preberite, kako lahko letos prihranite pri stroških!

Prve pošiljke snega so nas že dohitele, a to še ni razlog, da ne bi še enkrat preverili, da je na vašem avtu vse tako kot mora iti. Pozimi so namreč vozila še toliko bolj izpostavljena nepredvidljivim situacijam, zato smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako poskrbeti za preventivo še preden se začneta nekaj mesecev trajajoča zima in mraz.

15. december 2017

Zaščita za vaše avtomobilske ključe

Ali je vaše ohišje ključev potrebno zamenjati? Izognite se dragemu popravilu vašega ključa! Imamo cenejšo rešitev za vas: Silikonsko zaščito vašega avtomobilskega ključa!

28. november 2017

Novo v ponudbi! LED H7, H4, H11, H8, H1, H3 žarnice

V našo ponudbo žarnic smo uvrstili LED žarnice tipa H7, H4, H11, H3, H1 ter H8. Led žarnice zagotavljajo dolgo življensko dobo, saj dosežejo do 50.000h delovanja. Preverite ter preizkusite naše LED žarnice. Jamčimo z 12 mesečno garancijo! Žarnice so v skladu z direktivi CE, RoHs, FCC.

27. november 2017

Prihodnost: Praske, ki se na avtomobilih izbrišejo kar same

Si predstavljate, da bi se lahko praske na vašem avtomobilu izbrisale kar same od sebe, brez da bi morali za to karkoli storiti? Da bi, ne glede na to, kako globoke so, izginile brez obiska zavarovalnic in prijave škode in brez dragih posegov ter poliranj avtomobila?

17. november 2017

Kako delujejo avtomobilski brisalci?

Zagotovo so avtomobilski brisalci ena najbolj samoumevnih stvari na naših avtomobilih. Pravzaprav so raziskave pokazale, da jim pri nakupu novega ali rabljenega avtomobila sploh ne posvečamo nobene pretirane pozornosti.

06. november 2017

BMW X7 - Stroj za pumpanje ega petičnežev

Čeprav je BMW z razvojem različnih modelov in variacij svojih avtomobilov v zadnjih letih pogosto držal niti in usmerjal avtomobilski trg, se je ves čas zdelo, da v tej bogati zbirki nemških avtomobilov vendar nekaj manjka.

17. oktober 2017

Avtosalon Frankfurt 2017 - Srečanje s prihodnostjo

Z vsakim avto salonom v Frankfurtu smo priča izjemnim novostim s področja avtomobilizma, a na tokratnem nismo srečali samo avtomobilov, temveč smo se vzhičeno rokovali s samo prihodnostjo. In ta nas ni pustila ravnodušne niti za sekundo. Na razkošnem avto salonu, ki je septembra nudil vpogled v vse ključne skrivnosti avtomobilske prihodnosti in tako zadovoljil skromne kot tiste najbolj zahtevne uporabnike, se je letos predstavilo 32 avtomobilskih podjetij z vsega sveta.

03. oktober 2017

Kaj moram vedeti o temnenju avto stekel?

Na cesti vidimo vedno več vozil z zatemnjenimi stekli. Sklepanje, da se skozi zatemnjena stekla slabše vidi, je napačno, saj se navzven vidi skoraj enako kot skozi nezatemnjena stekla, od zunaj navznoter pa je pogled omejen. Stekla so lahko zatemnjena že tovarniško, ali pa se za temnenje odločijo lastniki sami in poskrbijo za homologiranje spremembe na vozilu.

28. september 2017

Leta 2035 samo še električni avtomobili

Potem, ko je Volvo drzno najavil »zgodovinski konec« za vozila z zgolj notranjim izgorevanjem in leto 2019 predstavil kot začetek dobe izdelave izključno vozil na električni pogon, se je začelo glasno ugibanje in predvidevanje o enaki potezi še pri ostalih avtomobilskih blagovnih znamkah po svetu.

18. september 2017

Bi kupili vozilo na hibridni pogon?

Okolju prijazni, tihi in izjemno varčni je le nekaj lastnosti, ki jih največkrat povezujemo z vozili na hibridni pogon.

05. september 2017

Slovenija dobila prvo pravo avtomobilistično dirkališče

Na zapuščenem delu vojaškega letališča v Cerkljah na Dolenjskem so tri leta po pridobitvi uradne pravice za uporabo položili nov asfalt, uredili robnike in poskrbeli za varnostne ograje ob dirkališču. A to, kot navajajo, je šele prva od načrtovanih faz obnove, ki bo na območju bivšega Mobikroga postavila prvo pravo avtomobilistično dirkališče v Sloveniji.

24. avgust 2017

Za vse avto fanatike - najboljši avto vloger-ji

Če še niste slišali za vlogerje, je zdaj pravi čas, da izveste kdo so to in kaj lahko od njih izveste. Gre za posameznike, ki objavljajo video bloge na Youtube-u in v prispevkih opišejo in posnamejo svoje izkušnje z izjemnimi luksuznimi avtomobili. Pred popularizacijo Youtube-a in prihoda vlogerjev, ste prispevke o avtomobilih lahko spremljali samo na TV v posebnih oddajah. Danes pa ni več tako. Na svetovnem spletu je množica posnetkov o avtomobilih, ki jih objavljajo posamezniki – vlogerji.

08. avgust 2017

Porsche 911 Turbo – legenda skozi zgodovino v najprestižnejši model

Pisalo se je leto 1963 in na frankfurtskem avtosalonu so prvič predstavili legendarno Devetstoenajstico. Deset let po najavi avtomobila, ki ga dandanes zaradi značilne in unikatne oblike prepoznavajo tako poznavalci avtomobilizma, kot tisti, ki s tem nimajo nobene veze, je Porsche navdušil s povsem novim in najatraktivnejšim modelom tedanjega časa, predserijskim vozilom Porsche 911 Turbo.