Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Novice in dogodki

27. March 2017

Indeks zanesljivosti vozila

Ali poznate indeks zanesljivosti vašega vozila? Pred nakupom novega ali rabljenega vozila, je dobro med seboj primerjati specifikacije opreme več vozil – kaj imajo in kaj ne, a to še ne pove vsega. Pravzaprav je to samo seznam, za katerega ne vemo, kako dober je, ker je težko samo na podlagi tega pretehtati dejavnike za nakup določenega vozila.

17. March 2017

Kaj morate vedeti pred nakupom letnih gum?

Nastopil je čas za menjavo zimskih pnevmatik z letnimi, saj je tu že pomlad in se pričenja toplejša polovica leta. Zimske pnevmatike v toplejšem delu leta niso več prava izbira, saj so njihove karakteristike primerne predvsem za vožnjo po mrzlem cestišču, snegu in ledu. Letne pnevmatike pa so posebej prilagojene za vožnjo v toplejših vremenskih razmerah, pa naj bo cestišče suho ali mokro.

06. March 2017

Bitka luči - Halogenske, Xenonske, LED ali laserske?

Avtomobilski žarometi so izjemen primer razvijanja tehnologije, ki v kratkem času preraste v standardno opremo. Zaradi hitrega napredka in standardizacije pa se običajno prehitro pozabi, kaj se je dogajalo v času od prve acetilenske žarnice do današnjih LED in laserskih luči.

14. February 2017

Kako deluje pogon 4x4 pri sodobnih vozilih?

Vas privlačijo vozila s štirikolesnim pogonom, ki vam dajejo občutek moči in vodljivosti med samo vožnjo? Ne glede na vrsto terena in vremenske razmere? Potem je pogon 4x4 vsekakor za vas.

10. February 2017

Alfa Romeo Stelvio – SUV, ki bo dihal za ovratnik nemški eliti

Šele pred kratkim nam je svet avtomobilizma predstavil imenitnega, tako imenovanega »križanca« italijanske znamke Alfe Romeo. Predstavili so Stelvio. Prvi športni terenec, ki je prav tako mogočen, kot so mogočni vrhovi, ki objemajo gorski prelaz, po katerem je ta SUV tudi dobil ime. Obljubljal naj bi veliko, najbolj pa zagotovo navdušuje dejstvo, da bo imel najboljše vozne lastnosti med prestižnimi športnimi terenci.

23. January 2017

Kako poteka testiranje avtomobila pred serijsko proizvodnjo?

Proizvodnja vozil in njihova prodaja na trgu je danes izjemno tekmovalen posel. Proizvajalci se trudijo, da bi presegli zmogljivost, varnost in varčnost svojih vozil pred drugimi tekmeci in si tako pridobili prednost pri prodaji svojih vozil. Dokler izboljšave na vozilih niso javno predstavljene, pa so strogo nadzorovana skrivnost. Prototipi vozil morajo najprej zadostiti predpisanim standardom, preden se lahko predstavijo na trgu in pred končnimi kupci, zato morajo čez strogo nadzorovano testiranje.

16. January 2017

Mokre sanje mnogih ljubiteljev hitrih avtomobilov - Audi RS6

Audi RS6 je verzija Audi-ja A6 Avanta z močnejšim motorjem in pogonom na vsa štiri kolesa. Poleg tega je nova izvedba RS6-ke pametnejša – ima namreč 4-litrski V8 motor namesto 5-litrskega V10 motorja. Ima boljše ravnotežje in bolj premišljeno razporeditev sredstev.

09. January 2017

Čudoviti stroji BMW serije M

Oznaka M pri znamki BMW je prepoznaven znak za pristna športna vozila. Danes so na trgu modeli od M2 do M6 ter X5 M in X6 M – skupaj 10 različnim modelov s športnim pridihom, ki so res čudoviti stroji na pogled in predvsem pri vožnji na cesti.

28. December 2016

Kaj lahko pričakujemo v avtomobilih do 2020

Avtomobili danes vse bolj spominjajo na velike računalnike na kolesih. Tehnologija in napredek omogočata, da je vedno več inovativnih naprav prisotnih tudi v vozilih komercialne rabe, ne le v konceptnih vozilih. Kaj vse lahko pričakujemo v novih avtomobilih do leta 2020, si lahko preberete spodaj.

20. December 2016

Rezultati testa zimskih gum 2016/2017

Približuje se rok za menjavo letnih pnevmatik z zimskimi, zato je zdaj pravi čas za pogled na rezultate testa zimskih gum 2016 in 2017, ki ga opravlja neodvisna organizacija evropskih avtomobilskih klubov (članica je tudi slovenski AMZS). Letno se v Sloveniji proda okoli milijon pnevmatik, kar zadošča za okoli 250.000 avtomobilov oz. četrtini vseh registriranih vozil, od tega več zimskih kot letnih pnevmatik.

13. December 2016

Izpusti CO2 pri avtomobilih in težave pri merjenju

V EU veljajo stroga pravila in standardi glede emisij izpušnih plinov pri vozilih vseh vrst. Direktive poznamo pod imeni Euro2, Euro3, … do Euro6. V direktivah je določena zgornja meja dovoljenih emisij škodljivih plinov v okolje. Najbolj škodljiv med njimi je zagotovo ogljikov dioksid (CO2), saj je »kriv« ustvarjanja tople grede, ki vpliva na podnebne spremembe in segrevanje ozračja.

06. December 2016

Ceste, ki bodo samodejno polnile električne avtomobile

Električni avtomobili so novi eko hit, saj ne obremenjujejo okolja s škodljivimi izpusti, vendar imajo eno težavo – polnjenje baterije traja več ur, zato vedno obstaja skrb, ali bo avtomobil prispel do želene točke ali ne. Raziskovalci so se v ta namen lotili iskanja novih rešitev, kako bi se baterije polnile na drugačen način.

28. November 2016

Želite vzeti kolo na dopust? Kako ga peljati z avtom?

Marsikomu kolo na dopustu pričara vznemirljivejši oddih, poln nepozabnih dogodivščin. Pogosto pa smo v zadregi, kako bi svojega dvo-kolesnega prijatelja peljali z avtom. Ponavadi v avtomobilu zaradi prtljage zanj ni prostora, zato pa so na tržišču na razpolago številni nosilci, s katerimi ga varno in brez težav pripeljemo na cilj.

19. November 2016

Kako delujejo vozila na vodik?

Vozila na gorivne celice izkoriščajo vodikov plin, ki poganja električni motor vozila. Nasprotno od klasičnih bencinskih ali dizelskih vozil, vozila na gorivne celice s pomočjo kemijske reakcije med vodikom in kisikom proizvajajo elektriko, ki poganja elektromotor. Ker tovrstna vozila poganja izključno električna energija spadajo v kategorijo električnih vozil, ampak imajo za razliko od električnih vozil na baterijo, večji doseg in se polnijo na podoben način kot klasična vozila na fosilna goriva.

10. November 2016

Avtomobilski salon se v 2017 vrača v Ljubljano

Zadnji avtosalon v naši prestolnici se je odvijal dolgih 17 let nazaj, pred 10 leti pa je avtosalon v Sloveniji gostilo mesto Celje. Med 27. marcem in 2. aprilom 2017 bo Gospodarsko razstavišče v Ljubljani gostilo Avtomobilski salon Ljubljana, saj so uvozniki avtomobilov ocenili, da je napočil čas, da se v prestolnico vrne avtomobilski salon in se s tem prekine »mrk« avtomobilskega salonskega dogajanja pri nas.

27. October 2016

Nasveti za varno vožnjo s priklopno kamp prikolico

Skorajda ni svobodnejših in obenem udobnejših počitnic od tistih, ki jih preživite v kamp prikolici. Vleči prikolico na cilj počitnikovanja se zdi enostavno, vendar prikolica pomembno vpliva na voznika, na vozilo in na samo vožnjo. Nič vas ne bo hitreje spravilo v težave, kot če boste na trenutke pozabili, da imate za sabo precejšnjo maso, ki vas je sposobna usmeriti ravno tja, kamor ne želite iti. Da bi preprečili takšne neljube dogodke, vam ponujamo nekaj nasvetov, da bo vožnja s priklopno kamp prikolico varna in brezskrbna.

19. October 2016

Predstavitev HOPIN TAXI storitve in aplikacije

Danes ni več dovolj samo hiter in zanesljiv prevoz z enega mesta na drugo. Želimo si boljšo informacijo, enostaven nadzor nad stroški, pa tudi preprosto brezgotovinsko plačilo za vožnjo. Vse našteto je zaobjela zanimiva in uporabna aplikacija HOPIN TAXI, ki je bila razvita leta 2012 v Bratislavi. Dodano vrednost daje taksi storitvam v Bratislavi, Kijevu, Pragi, Ostravi, Žilini in Košicah, od sredine avgusta naprej pa tudi v Ljubljani.

03. October 2016

Najdaljši mostovi na svetu po katerih lahko vozite

Mostovi so od nekdaj navduševali popotnike, saj povezujejo kraje, do koder prej pot po cesti ni bila mogoča. Danes smo na enem mestu zbrali 10 izmed najdaljših mostov, ki se jih da prečkati z avtomobilom. Zagotovo si boste zaželeli prevoziti vsaj kakšnega izmed njih. Seznam smo pripravili tako, da se dolžine stopnjujejo.

13. September 2016

7 praktičnih nasvetov kako skrbeti za notranjost in zunanjost vašega SUV?

Kot lastnik SUV se verjetno zavedate, da ste vanj že ob nakupu vložili velika finančna sredstva, zato je najboljši način za zaščito vaše naložbe njegovo redno vzdrževanje. Seveda je potrebno, da imate dobrega mehanika, ki bo znal poskrbeti za motor, menjalnik in njegov električni sistem.

22. August 2016

Kako ravnati v primeru prometne nesreče v EU?

Prometne nesreče so lahko zelo hude, neprijetnost in skrbi pa lahko povzroči že navidezno nepomemben trk na parkirišču. Tokrat vam svetujemo, kaj storiti v primeru prometne nesreče na območju EU.