Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Novice in dogodki

28. november 2017

Novo v ponudbi! LED H7, H4, H11, H8 žarnice

V našo ponudbo žarnic smo uvrstili LED žarnice tipa H7, H4, H11 ter H8. Led žarnice zagotavljajo dolgo življensko dobo, saj dosežejo do 50.000h delovanja. Preverite ter preizkusite naše LED žarnice. Jamčimo z 12 mesečno garancijo! Žarnice so v skladu z direktivi CE, RoHs, FCC.

27. november 2017

Prihodnost: Praske, ki se na avtomobilih izbrišejo kar same

Si predstavljate, da bi se lahko praske na vašem avtomobilu izbrisale kar same od sebe, brez da bi morali za to karkoli storiti? Da bi, ne glede na to, kako globoke so, izginile brez obiska zavarovalnic in prijave škode in brez dragih posegov ter poliranj avtomobila?

17. november 2017

Kako delujejo avtomobilski brisalci?

Zagotovo so avtomobilski brisalci ena najbolj samoumevnih stvari na naših avtomobilih. Pravzaprav so raziskave pokazale, da jim pri nakupu novega ali rabljenega avtomobila sploh ne posvečamo nobene pretirane pozornosti.

06. november 2017

BMW X7 - Stroj za pumpanje ega petičnežev

Čeprav je BMW z razvojem različnih modelov in variacij svojih avtomobilov v zadnjih letih pogosto držal niti in usmerjal avtomobilski trg, se je ves čas zdelo, da v tej bogati zbirki nemških avtomobilov vendar nekaj manjka.

17. oktober 2017

Avtosalon Frankfurt 2017 - Srečanje s prihodnostjo

Z vsakim avto salonom v Frankfurtu smo priča izjemnim novostim s področja avtomobilizma, a na tokratnem nismo srečali samo avtomobilov, temveč smo se vzhičeno rokovali s samo prihodnostjo. In ta nas ni pustila ravnodušne niti za sekundo. Na razkošnem avto salonu, ki je septembra nudil vpogled v vse ključne skrivnosti avtomobilske prihodnosti in tako zadovoljil skromne kot tiste najbolj zahtevne uporabnike, se je letos predstavilo 32 avtomobilskih podjetij z vsega sveta.

03. oktober 2017

Kaj moram vedeti o temnenju avto stekel?

Na cesti vidimo vedno več vozil z zatemnjenimi stekli. Sklepanje, da se skozi zatemnjena stekla slabše vidi, je napačno, saj se navzven vidi skoraj enako kot skozi nezatemnjena stekla, od zunaj navznoter pa je pogled omejen. Stekla so lahko zatemnjena že tovarniško, ali pa se za temnenje odločijo lastniki sami in poskrbijo za homologiranje spremembe na vozilu.

28. september 2017

Leta 2035 samo še električni avtomobili

Potem, ko je Volvo drzno najavil »zgodovinski konec« za vozila z zgolj notranjim izgorevanjem in leto 2019 predstavil kot začetek dobe izdelave izključno vozil na električni pogon, se je začelo glasno ugibanje in predvidevanje o enaki potezi še pri ostalih avtomobilskih blagovnih znamkah po svetu.

18. september 2017

Bi kupili vozilo na hibridni pogon?

Okolju prijazni, tihi in izjemno varčni je le nekaj lastnosti, ki jih največkrat povezujemo z vozili na hibridni pogon.

05. september 2017

Slovenija dobila prvo pravo avtomobilistično dirkališče

Na zapuščenem delu vojaškega letališča v Cerkljah na Dolenjskem so tri leta po pridobitvi uradne pravice za uporabo položili nov asfalt, uredili robnike in poskrbeli za varnostne ograje ob dirkališču. A to, kot navajajo, je šele prva od načrtovanih faz obnove, ki bo na območju bivšega Mobikroga postavila prvo pravo avtomobilistično dirkališče v Sloveniji.

24. avgust 2017

Za vse avto fanatike - najboljši avto vloger-ji

Če še niste slišali za vlogerje, je zdaj pravi čas, da izveste kdo so to in kaj lahko od njih izveste. Gre za posameznike, ki objavljajo video bloge na Youtube-u in v prispevkih opišejo in posnamejo svoje izkušnje z izjemnimi luksuznimi avtomobili. Pred popularizacijo Youtube-a in prihoda vlogerjev, ste prispevke o avtomobilih lahko spremljali samo na TV v posebnih oddajah. Danes pa ni več tako. Na svetovnem spletu je množica posnetkov o avtomobilih, ki jih objavljajo posamezniki – vlogerji.

08. avgust 2017

Porsche 911 Turbo – legenda skozi zgodovino v najprestižnejši model

Pisalo se je leto 1963 in na frankfurtskem avtosalonu so prvič predstavili legendarno Devetstoenajstico. Deset let po najavi avtomobila, ki ga dandanes zaradi značilne in unikatne oblike prepoznavajo tako poznavalci avtomobilizma, kot tisti, ki s tem nimajo nobene veze, je Porsche navdušil s povsem novim in najatraktivnejšim modelom tedanjega časa, predserijskim vozilom Porsche 911 Turbo.

18. julij 2017

BMW iNEXT - Voznik bo lahko spal za volanom

V podjetju BMW sicer še zdaleč ne spijo, zato pa intenzivno razvijajo visoko zmogljiv sistem avtomatske vožnje brez voznika, ki bo predstavljal 5. stopnjo tehnološko naprednih vozil BMW. Ustvarjajo namreč napredno generacijo avtomobilov, v katerih bo voznik, če bo utrujen ali nenaspan, lahko med vožnjo celo zaspal.

10. julij 2017

Google tehnologija v sodobnih avtomobilih

Razvoj sodobne tehnologije se danes premika naprej hitreje kot se je kdajkoli v zgodovini. In če je v preteklosti veljalo, da se je ta razvijala stran od oči navadnih smrtnikov in konkurence vse dokler ni bila testirana in popolnoma pripravljena za javnost , je danes malo drugače.

03. julij 2017

Škoda Kodiaq - SUV, ki je obnorel Slovence - razprodan v 2017

Škodin terenec Kodiaq podira vse rekorde – v 2017 je že razprodan, v Sloveniji je bilo na voljo le 250 Kodiaq-ov. Premierno je bil predstavljen na avto sejmu v Berlinu, pred tem se je vozil na Tour de France tekmi vozil zamaskiran. Kodiaq je prva škoda, ki ima lahko tudi 7 sedežev.

22. junij 2017

Prevažanje psov v avtomobilu

Če potujete s psom v avtomobilu, potem je njegova varnost tudi vaša odgovornost. Varnostni pripomočki za pse so na trgu različnih oblik in velikosti, malo pa je uradnih pravil o zagotavljanju varnosti.

31. maj 2017

Kdo želi premagati Teslo?

Tesla je danes sinonim za električna vozila, ki so postala velik hit tudi pri drugih avtomobilskih znamkah. Skoraj ni več znamke, ki ne bi imela v svoji ponudbi vsaj enega hibrida ali popolnoma električnega vozila. Če takšnega vozila še nimajo, pa vsaj najavljajo njihov skorajšnji prihod na tržišče.

23. maj 2017

Spoznajte Lexus – eno najzanesljivejših blagovnih znamk avtomobilov

Blagovna znamka višje kakovostnih vozil Lexus je divizija luksuznih vozil Toyota Motor korporacije. Začetek blagovne znamke je nastal tako, da si je ustanovitelj Toyote, Eiji Toyoda, zadal projekt izdelave najboljšega avta na svetu. To je spodbudilo Toyoto, da je začela s proizvodnjo vozil višjega kakovostnega razreda.

15. maj 2017

Kako najbolje skrbeti za čistočo notranjosti vozila?

Ste kdaj razmišljali koliko časa preživite v svojem avtu? Pravzaprav veliko, kajne? Vsakodnevno se vozimo z različnimi nameni: vožnja v službo, razni opravki, daljša potovanja v neznane kraje. V avtu preživimo ure in ure in se tega sploh ne zavedamo. Nič čudnega, da v avtu poleg vožnje poskušamo narediti še vse tisto, kar pred odhodom nismo uspeli. Vse stvari, ki ne sodijo v avto, pa na njemu pustijo praske na armaturi, madeže na oknih, hrano v razpokah sedežev, itd. Na koncu se sprašujete, kaj se je zgodilo z popolnoma čisto notranjostjo vašega avta

04. maj 2017

Kaj je Hyperloop?

Hyperloop je nov način prevoza stvari in ljudi pri hitrosti letala za ceno avtobusne vozovnice. Zadovoljuje potrebo, je energetsko učinkovita rešitev, ki je poleg vsega tudi izjemno varna. To zveni nemogoče, pa vendar je res. Pomislite na širokopasovno omrežje za prevoze – to je še najboljša primerjava.

24. april 2017

Postani boljši voznik/voznica - nevsakdanji nasveti, ki te bodo navdušili

Na cesti hitro opazimo nespretne in nevarne voznike ter hkrati svoje vozniške sposobnosti kujemo v zvezde. Vendar, ali je res temu tako? So res vozniki okoli nas slabši, agresivnejši, nevarnejši? Morda je bolje, kot iskati napake pri drugih, poskrbeti, da jih sami delamo manj in postati boljši voznik na več načinov. Torej, kakšen je recept?