Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Novice in dogodki

08. August 2017

Porsche 911 Turbo – legenda skozi zgodovino v najprestižnejši model

Pisalo se je leto 1963 in na frankfurtskem avtosalonu so prvič predstavili legendarno Devetstoenajstico. Deset let po najavi avtomobila, ki ga dandanes zaradi značilne in unikatne oblike prepoznavajo tako poznavalci avtomobilizma, kot tisti, ki s tem nimajo nobene veze, je Porsche navdušil s povsem novim in najatraktivnejšim modelom tedanjega časa, predserijskim vozilom Porsche 911 Turbo.

18. July 2017

BMW iNEXT - Voznik bo lahko spal za volanom

V podjetju BMW sicer še zdaleč ne spijo, zato pa intenzivno razvijajo visoko zmogljiv sistem avtomatske vožnje brez voznika, ki bo predstavljal 5. stopnjo tehnološko naprednih vozil BMW. Ustvarjajo namreč napredno generacijo avtomobilov, v katerih bo voznik, če bo utrujen ali nenaspan, lahko med vožnjo celo zaspal.

10. July 2017

Google tehnologija v sodobnih avtomobilih

Razvoj sodobne tehnologije se danes premika naprej hitreje kot se je kdajkoli v zgodovini. In če je v preteklosti veljalo, da se je ta razvijala stran od oči navadnih smrtnikov in konkurence vse dokler ni bila testirana in popolnoma pripravljena za javnost , je danes malo drugače.

03. July 2017

Škoda Kodiaq - SUV, ki je obnorel Slovence - razprodan v 2017

Škodin terenec Kodiaq podira vse rekorde – v 2017 je že razprodan, v Sloveniji je bilo na voljo le 250 Kodiaq-ov. Premierno je bil predstavljen na avto sejmu v Berlinu, pred tem se je vozil na Tour de France tekmi vozil zamaskiran. Kodiaq je prva škoda, ki ima lahko tudi 7 sedežev.

22. June 2017

Prevažanje psov v avtomobilu

Če potujete s psom v avtomobilu, potem je njegova varnost tudi vaša odgovornost. Varnostni pripomočki za pse so na trgu različnih oblik in velikosti, malo pa je uradnih pravil o zagotavljanju varnosti.

31. May 2017

Kdo želi premagati Teslo?

Tesla je danes sinonim za električna vozila, ki so postala velik hit tudi pri drugih avtomobilskih znamkah. Skoraj ni več znamke, ki ne bi imela v svoji ponudbi vsaj enega hibrida ali popolnoma električnega vozila. Če takšnega vozila še nimajo, pa vsaj najavljajo njihov skorajšnji prihod na tržišče.

23. May 2017

Spoznajte Lexus – eno najzanesljivejših blagovnih znamk avtomobilov

Blagovna znamka višje kakovostnih vozil Lexus je divizija luksuznih vozil Toyota Motor korporacije. Začetek blagovne znamke je nastal tako, da si je ustanovitelj Toyote, Eiji Toyoda, zadal projekt izdelave najboljšega avta na svetu. To je spodbudilo Toyoto, da je začela s proizvodnjo vozil višjega kakovostnega razreda.

15. May 2017

Kako najbolje skrbeti za čistočo notranjosti vozila?

Ste kdaj razmišljali koliko časa preživite v svojem avtu? Pravzaprav veliko, kajne? Vsakodnevno se vozimo z različnimi nameni: vožnja v službo, razni opravki, daljša potovanja v neznane kraje. V avtu preživimo ure in ure in se tega sploh ne zavedamo. Nič čudnega, da v avtu poleg vožnje poskušamo narediti še vse tisto, kar pred odhodom nismo uspeli. Vse stvari, ki ne sodijo v avto, pa na njemu pustijo praske na armaturi, madeže na oknih, hrano v razpokah sedežev, itd. Na koncu se sprašujete, kaj se je zgodilo z popolnoma čisto notranjostjo vašega avta

04. May 2017

Kaj je Hyperloop?

Hyperloop je nov način prevoza stvari in ljudi pri hitrosti letala za ceno avtobusne vozovnice. Zadovoljuje potrebo, je energetsko učinkovita rešitev, ki je poleg vsega tudi izjemno varna. To zveni nemogoče, pa vendar je res. Pomislite na širokopasovno omrežje za prevoze – to je še najboljša primerjava.

24. April 2017

Postani boljši voznik/voznica - nevsakdanji nasveti, ki te bodo navdušili

Na cesti hitro opazimo nespretne in nevarne voznike ter hkrati svoje vozniške sposobnosti kujemo v zvezde. Vendar, ali je res temu tako? So res vozniki okoli nas slabši, agresivnejši, nevarnejši? Morda je bolje, kot iskati napake pri drugih, poskrbeti, da jih sami delamo manj in postati boljši voznik na več načinov. Torej, kakšen je recept?

12. April 2017

Legendarni avtomobilski oblikovalci

Avtomobilske znamke so večinoma dobro prepoznavne vsepovsod na svetu, saj se na njih veže sloves – pa naj bo dober (kot velja za Aston Martin-a), ali slab (kot na primer velja za znamko Lada ali Zastava). Ste se kdaj vprašali, kdo stoji za določeno obliko avtomobila? To so oblikovalci oz. dizajnerji, ki zasnujejo obliko in nove modele določene znamke. Predstavili vam jih bomo 10, ki so pustili največji pečat v avtomobiliski industriji.

05. April 2017

DPF filter - kako deluje in kaj storiti, ko odpove?

DPF je kratica za »Diesel Particulate Filter«, kar pomeni filter trdih delcev in je sestavni del izpušnega sistem pri dizelskih motorjih. Njegova naloga je čiščenje izpuha motorja in zmanjševanje onesnaževanja zraka, ki ga dihamo. Čeprav je njegova naloga hvalevredna, pa pogosto povzroča težave, ki niso ravno poceni za reševanje. DPF je tako »blagoslov in prekletstvo«.

27. March 2017

Indeks zanesljivosti vozila

Ali poznate indeks zanesljivosti vašega vozila? Pred nakupom novega ali rabljenega vozila, je dobro med seboj primerjati specifikacije opreme več vozil – kaj imajo in kaj ne, a to še ne pove vsega. Pravzaprav je to samo seznam, za katerega ne vemo, kako dober je, ker je težko samo na podlagi tega pretehtati dejavnike za nakup določenega vozila.

17. March 2017

Kaj morate vedeti pred nakupom letnih gum?

Nastopil je čas za menjavo zimskih pnevmatik z letnimi, saj je tu že pomlad in se pričenja toplejša polovica leta. Zimske pnevmatike v toplejšem delu leta niso več prava izbira, saj so njihove karakteristike primerne predvsem za vožnjo po mrzlem cestišču, snegu in ledu. Letne pnevmatike pa so posebej prilagojene za vožnjo v toplejših vremenskih razmerah, pa naj bo cestišče suho ali mokro.

06. March 2017

Bitka luči - Halogenske, Xenonske, LED ali laserske?

Avtomobilski žarometi so izjemen primer razvijanja tehnologije, ki v kratkem času preraste v standardno opremo. Zaradi hitrega napredka in standardizacije pa se običajno prehitro pozabi, kaj se je dogajalo v času od prve acetilenske žarnice do današnjih LED in laserskih luči.

14. February 2017

Kako deluje pogon 4x4 pri sodobnih vozilih?

Vas privlačijo vozila s štirikolesnim pogonom, ki vam dajejo občutek moči in vodljivosti med samo vožnjo? Ne glede na vrsto terena in vremenske razmere? Potem je pogon 4x4 vsekakor za vas.

10. February 2017

Alfa Romeo Stelvio – SUV, ki bo dihal za ovratnik nemški eliti

Šele pred kratkim nam je svet avtomobilizma predstavil imenitnega, tako imenovanega »križanca« italijanske znamke Alfe Romeo. Predstavili so Stelvio. Prvi športni terenec, ki je prav tako mogočen, kot so mogočni vrhovi, ki objemajo gorski prelaz, po katerem je ta SUV tudi dobil ime. Obljubljal naj bi veliko, najbolj pa zagotovo navdušuje dejstvo, da bo imel najboljše vozne lastnosti med prestižnimi športnimi terenci.

23. January 2017

Kako poteka testiranje avtomobila pred serijsko proizvodnjo?

Proizvodnja vozil in njihova prodaja na trgu je danes izjemno tekmovalen posel. Proizvajalci se trudijo, da bi presegli zmogljivost, varnost in varčnost svojih vozil pred drugimi tekmeci in si tako pridobili prednost pri prodaji svojih vozil. Dokler izboljšave na vozilih niso javno predstavljene, pa so strogo nadzorovana skrivnost. Prototipi vozil morajo najprej zadostiti predpisanim standardom, preden se lahko predstavijo na trgu in pred končnimi kupci, zato morajo čez strogo nadzorovano testiranje.

16. January 2017

Mokre sanje mnogih ljubiteljev hitrih avtomobilov - Audi RS6

Audi RS6 je verzija Audi-ja A6 Avanta z močnejšim motorjem in pogonom na vsa štiri kolesa. Poleg tega je nova izvedba RS6-ke pametnejša – ima namreč 4-litrski V8 motor namesto 5-litrskega V10 motorja. Ima boljše ravnotežje in bolj premišljeno razporeditev sredstev.

09. January 2017

Čudoviti stroji BMW serije M

Oznaka M pri znamki BMW je prepoznaven znak za pristna športna vozila. Danes so na trgu modeli od M2 do M6 ter X5 M in X6 M – skupaj 10 različnim modelov s športnim pridihom, ki so res čudoviti stroji na pogled in predvsem pri vožnji na cesti.