Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Novice in dogodki

12. april 2019

Nasveti za varno vožnjo v dežju

Statistike kažejo, da se največ avtomobilskih nesreč zgodi v lepem vremenu. Kljub temu pa to ni razlog, da ne bi bili v deževnih razmerah na cesti še bolj previdni in s pravimi ukrepi predhodno preprečili morebitne težave in nesreče na cesti.

06. marec 2019

Življenjska doba avtomobila – kdaj je čas za odvoz na odpad?

Vas skrbi, da vaš razmajani jekleni konjiček ne bo preživel prihajajoče zime? Vsekakor bi bilo zelo nevšečno, če bi vas avtomobil pustil na cedilu ravno sredi snežnega meteža, zato je pametno pravočasno preveriti, koliko kilometrov še lahko pričakujete od vozila.

13. februar 2019

Orodja, preko katerih lahko preverite zgodovino vašega vozila

Avtomobili so običajno namenjeni dolgotrajni uporabi, zato jih je treba skrbno vzdrževati. Skozi dolga leta uporabe se neizogibno pripetijo številne spremembe, recimo poškodbe in popravila, a tudi zamenjave in nadgradnje, ki spremenijo sestavo in lastnosti vozila.

10. januar 2019

Kdaj je čas za menjavo koloteka in kako ga menjati?

Avtomobil si zasluži posebno pozornost, saj gotovo želite zagotoviti kar se da dolgo življenjsko dobo svojega jeklenega konjička. Najboljše možnosti za to ponuja redno vzdrževanje, predvsem pa se je treba posvetiti tistim ranljivim delom, ki so stalno na udaru različnih groženj.

18. december 2018

Nikoli na dopust brez pokrivala za avto

Lastniki jeklenih konjičkov imajo kar veliko dela s svojim prevoznim sredstvom in njegovim rednim vzdrževanjem, tako da je njegova varna hramba marsikomu zelo pomemben aspekt. Garaža ali nadstrešek je učinkovita rešitev za vaše vozilo doma ali tudi na dopustu v kolikor nam je to omogočeno.

02. november 2018

Kako preveriti vžigalne svečke

Marsikdo se še danes spomni, kako smo včasih v avtu, poleg ostale obvezne opreme, vedno vozili še rezervne vžigalne svečke. Če ne to, pa vsaj krpico, s katero smo obrisali svečke, če jih je zalilo.

18. oktober 2018

Bugatti Divo - 5,7 milijonov evrov za užitek na 4-ih kolesih - razprodan

Luksuzna francoska avtohiša Bugatti, ki ima v svoji zbirki samo tri modele avtomobilov, Veyron, Cheron in Divo, se še kako zaveda, da so lastniki njihovih jeklenih konjičkov samo bogataši, ki jim ni mar, kakšna je cena avtomobila, še manj pa jih skrbi to, kar večino navadnih smrtnikov - stroški vzdrževanja in servisi.

02. oktober 2018

Motorno olje različnih viskoznosti

Kakšno olje za motor izbrati? Je to motorno olje 5w30 ali pa bi bilo boljše izbrati motorno olje 5w40? Kaj sploh pomenijo vse te oznake in kako iz njih razbrati, ali je določeno olje primerno za naš avto oziroma njegov motor?

29. avgust 2018

Ali je potrebno menjati tekočino v menjalniku

Ena najpogostejših debat in vprašanj, ki se tičejo delovanja in vzdrževanja avtomobila, je ali je potrebno menjati tekočino - olje v menjalniku in če da, na koliko časa naj bi bilo optimalno to izvajati.

16. avgust 2018

Kako deluje oljna črpalka in kateri so znaki, da jo morate zamenjati?

Vsak motor z notranjim izgorevanjem potrebuje različne dele za svoje brezhibno delovanje in dobro mazanje je le eno izmed njih. Za gladko delovanje mora biti torej motor učinkovito podmazan za kar pa poskrbi oljna črpalka, ki olje, torej mazivo, potisne prav v vse kotičke in s tem doseže vsak ležaj in vijak.

30. julij 2018

Kdaj je čas za menjavo filtra goriva?

Za brezhibno delovanje vašega jeklenega konjička se je potrebno držati načrta rednega vzdrževanja in seveda prav tako sproti preverjati njegovo delovanje.

10. julij 2018

Predstavitev ClearMechanic aplikacije

ClearMechanic je programska oprema oz. aplikacija za mobilne preglede za avtomobilske servisne centre, mehanike in posameznike. Servisnim centrom omogoča izvajanje digitalnih inšpekcijskih pregledov s katero koli pametno napravo, torej telefonom ali tablico, prav tako pa podpira tako iOS kot Android operacijski sistemom.

28. maj 2018

Avtomobilski brisalci - najmanjša oprema z nenadomestljivo funkcijo

Se vam je kdaj zgodilo, da vas je med vožnjo z avtomobilom ujel naliv, brisalci na vašem avtomobilu pa so delali tako slabo, da ste komaj videli na cesto? Zamislite si, da bi morali vetrobransko steklo ves čas takšne vožnje sproti ročno čistiti. Ne glede na to, kako se vam zdi nemogoče, prav to se je nekoč dogajalo.

22. maj 2018

Kako delujejo amortizerji

Amortizerji oziroma blažilniki so sestavni del avtomobilov že od najzgodnejših oblik teh vozil dalje. Kljub temu, da igrajo zelo pomembno vlogo, pa večina voznikov sploh ne pozna druge kot to, kar največkrat slišimo - amortizerji poskrbijo, da nas med vožnjo ne trese preveč.

03. maj 2018

Kaj je zaganjač in kako deluje

Včasih se zgodi, da avto ob zagonu ne vžge, temveč namesto tega izpusti samo kakšne čudne zvoke, ki spominjajo na kratek stik ali ali pa “brenčanje”. To se zgodi lahko tudi, kadar vse lučke na armaturi plošči ustrezno svetijo in ne kažejo na kakršnokoli napako.

11. april 2018

Triki in nasveti za učinkovito čiščenje notranjosti avtomobila

Ni bolj prijetnega občutka kot sesti v čist, posesan in dišeč avto. In hkrati ni bolj neprijetnega občutka, kot se peljati v nasprotju tega – avtu, ki je poln smeti po tleh, madežev na sedežih, poleg vsega pa oddaja še neprijetne vonjave.

30. marec 2018

Predstavitev novosti iz Geneva Motorshow 2018

Švica je v teh dneh v Ženevi gostila enega največjih avtosalonov, na katerem so se odvijale predstavitve nekaterih najbolj težko pričakovanih novosti na področju avtomobilizma.

16. marec 2018

Ste že bili na treningu varne vožnje?

Pomislite, kolikokrat ste se na cesti znašli v nepredvidljivi situaciji, ko niste natanko vedeli, kako odreagirati? Je bil to prometni znak, katerega pomena se niste mogli spomniti? Ste naleteli na naliv in vodo na cesti, vas pa je z avtom zanašalo preko dovoljene cestne črte, ker ga niste znali obvladati?

07. marec 2018

Tehnološke novosti, ki jih bo imel prihajajoči Audi Q8

Nov, izpopolnjen in tehnološko dovršen dizajn, s katerim se ponaša v Detroitu predstavljen koncept Audijevega športnika Q8, še zdaleč ni vse, kar zaznamuje ta težko pričakovan avto, ki ga bomo v letu 2018 že lahko opazili na cestah.