Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

7 trikov za uspešno čiščenje vašega jeklenega konjička

13.05.2014

Ker vse več časa preživimo na poti, so naši avtomobili vsakodnevno podvrženi umazaniji tako od zunaj, kot tudi od znotraj. Prigrizki in pijača lahko ob neprevidnosti hitro pustijo madeže na sedežih ali drugih površinah v notranjosti, prav tako, kot se hitro umaže avto od zunaj.

7 trikov za uspešno čiščenje vašega jeklenega konjička
Za vse madeže velja glavno pravilo, ki se ga je dobro držati: »Sveže madeže očistite TAKOJ!« Res pa je, da kdaj zmanjka časa, kdaj madežev takoj niti ne opazimo, ali pa se jih vidi šele po rednem pranju vozila. 
Za vas smo na enem mestu zbrali nekaj trikov z nasveti, kako se lotiti madežev in katera je priporočljiva avto kozmetika, da boste uspešno lotili odstranjevanja madežev. 
 

1. trik: Uporabljaj avto šampon!

Je že res, da čistilo za ročno pomivanje posode učinkovito odstranjuje maščobe, prah in ostanke voska, a hkrati uničuje lak vašega jeklenega konjička, ker iz njega izsrka pomembna olja. Pri redni uporabi navadnega kuhinjskega čistila boste skrajšali življenjsko dobo laka vašega avtomobila in si nakopali več stroškov, kot če bi od vsega začetka uporabljali avto šampon, ki ga lahko kupite v vseh super marketih in trgovinah z avto deli
 

2. trik: Pri pranju z gobo uporabi 2 vedri!

Vedro z vodo in avto šamponom ter goba so standardna oprema za pranje vozila. Če poleg vedra z dodanim čistilom uporabite še drugo vedro, ki ga napolnite s čisto vodo in predele, ki se jih očistili s čistilom, očistite še s čisto vodo, da odstranite vse prašne delce in umazanijo in z njimi ne praskate po avtomobilu. Na koncu gobo operite v pralnem stroju, da odstranite vso umazanijo, ki jo je posrkala vase.
 

3. trik: Z glino odstranite vse preostale nečistoče!

Vse pogosteje uporabljena tehnika po svetu pri čiščenju avtomobilske zunanjosti, je uporaba sintetične gline in spreja za podmazovanje, ki nežneje kot poliranje in iz laka odstrani vse preostale nečistoče po čiščenju z avto šamponom. V kompletu se običajno dobi več kosov sintetične gline in sprej za podmazovanje. Manjši kos gline med dlanema sploščite, da dobite večjo površino. Nanjo nanesite nekaj spreja in s krožnimi gibi obdelajte manjši predel avtomobila. Tako nadaljujte, dokler ne obdelate celotne površine avtomobila. 
 

4. trik: Nad lepljive madeže z denaturiranim alkoholom – špiritom!

Pogosta trdovratna in lepljiva nadloga na avtomobilu je smola iz dreves. Še posebej smolnata so drevesa iglavci, vendar pa smolo izločajo tudi listavci. Če na vašem avtu opazite smolo, je najbolj pomembna vaša hitra reakcija – nadnjo se spravite z denaturiranim alkoholom in jo v najkrajšem času očistite iz laka. Lak nato očistite še s čistilom za avto pranje, da odstranite preostanke alkohola. Na tak način se lahko lotite tudi odstranjevanja živalskih iztrebkov ptic in drugih lepljivih madežev. Seveda pa lahko posežete tudi po tovarniškem sredstvu za odstranjevanje smole in podobnih madežev. Pri že strjenih in zasušenih madežih smole je potrebna dodatna previdnost, da ne boste opraskali laka.
 

5. trik: Platišča s črnimi oblogami očistite s sprejem za čiščenje platišč!

ALU platišča so vse bolj uveljavljena in pogosto videna na jeklenih konjičkih. Lepa in sijoča so ponos vsakega lastnika, umazana in črna pa razlog za takojšnje čiščenje. Črne obloge na platiščih nastanejo predvsem zaradi praha iz zavornih ploščic, pa tudi preostale umazanije s ceste. Da bi se izognili trdovratnim madežem, je potrebno platišča redno čistiti s posebnim čistilom za platišča, sicer se umazanija trdovratno »zažge« in jo je zelo težko odstraniti z običajnimi pripomočki. Na voljo so tudi posebne ščetke za čiščenje platišč, ki ne poškodujejo materiala. 
 

6. trik: Notranjost vozila očistite s kisom ali sodo!

Pravzaprav so povsem vsakdanji kuhinjski pripomočki dovolj, za uspešno odstranjevanje madežev v notranjosti vozila. Še najbolj koristna sta alkoholni kis in soda bikarbona, ki v kombinaciji z vodo in čistili delata pravzaprav prave čudeže. Za osvežitev sedežnih prevlek iz blaga uporabite mešanico vode, čistila in kisa, ki bo odstranila vse madeže in osvežila videz prevlek. Usnjene sedeže očistite z mešanico vode in sode bikarbone, na koncu pa jih premažite z blago mešanico vode in čistila. Običajni detergenti za čiščenje sedežev bodo naredili usnje preveč trdo, zato lahko razpoka. 
 

7. trik: Posamezne trdovratne madeže odstranjujte na pravi način!

Madeže je potrebno vedno pivnati in jih ne drgniti, sicer madež le razvleče in povečate.
  • Madeže od črnila lahko odstranite s pomočjo laka za lase ali razredčenim čistilnim alkoholom z vodo. 
  • Mastne madeže lahko odstranite z razredčilom za barvo mešanim z vodo.
  • Kavne madeže očistite s hladno vodo in čistilom za steklo, nato jih zbrišite ponovno z vodo.
 
 

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi