Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

Sodobna dodatna oprema za »geeky« vozila

23.05.2014

Živimo v času neprestanih tehnoloških napredkov, zato ni čudno, da je tudi v avtomobilski industriji vedno več tehnološko dovršenih dodatkov in možnosti za še večje udobje pri vožnji v avtomobilu. Potrošniška družba stremi k večjemu udobju, novim dobrinam in inovativnim pripomočkom, zato se iz dneva v dan rojevajo nove zamisli in ideje, ki sčasoma prerastejo v tehnološke pripomočke na voljo vsakomur.

Sodobna dodatna oprema za »geeky« vozila
Raziskovalci avto-prodaje so naredili obsežno raziskavo in povprašali kupce, katere tehnološke pripomočke mora imeti nov avto med svojo opremo, da zadostuje potrebam modernega sveta. Tako se je napolnila lestvica 10 najpomembnejših, najbolj priljubljenih in uporabnih elementov, ki jih kupci na vsak način želijo imeti v svojem novem jeklenem konjičku. Vožnja postane z njimi bolj zabavna, varna in učinkovita (predvsem za voznika), pripomočki pa so na lahko voljo tudi v vozilih srednjega cenovnega razreda, ne le pri prestižnejših znamkah.
 

1. Bluetooth povezave si želijo vsi!

Bluetooth povezava z mobilnimi telefoni, tablicami in računalniki še ni povsem serijska, je pa vsekakor na dobri poti, da bo takšna postala v nekaj kratkih letih. Omogoča prostoročno telefoniranje, ki je edini dovoljen in legalen način telefoniranja med vožnjo, poleg tega pa lahko omogoča upravljanje tudi z drugimi funkcijami telefona. 
 

2. Nikoli ni preveč USB vhodov!

Tako kot Bluetooth povezava, tudi USB vhodi postajajo vse bolj del serijske opreme, tudi pri vozilih nižjega cenovnega razreda. Vse več je namreč naprav, ki se lahko povezujejo z USB kablom, zato so USB vhodi nujno zlo tako pri računalnikih, kot v avtomobilu. Preko njih se lahko polni veliko število elektronskih naprav, omogoča pa tudi boljši prenos zvoka kot brezžične povezave. 
 
 

3. Odpiranje vrat in vžig motorja kar brez ključa!

Vse bolj privlačen način odpiranja vrat in prižiga motorja omogočajo že skoraj vse avtomobilske znamke, zato je velika verjetnost, da čez nekaj let sploh ne bodo več obstajali avtomobilski ključi. Namesto ključa imate lahko kartico ali kodo, zato ne boste nikoli več iskali ključev po torbici. Predvsem je to zelo praktično takrat, ko imate polne roke vrečk iz nakupov.
 

4. Direktna povezava z aplikacijami – da je vse na dosegu roke!

Vse več avtomobilskih znamk v svoja vozila vključuje mini-računalnike, ki omogočajo direkten dostop do določenih aplikacij, ki jih voznik potrebuje pri roki – radio predvajalnik, internetni brskalnik, vremenski kanal, navigacijski pripomočki... Potreba po tem, da smo vedno povezani s podatki, brez da moramo za to brskati po telefonu, je vse bolj razširjena, zato gre v to smer tudi razvoj pripomočkov v vozilih. 
 

5. Glasovna prepoznava je novi hit!

Navigacijske naprave so do nedavnega zahtevale vnos zahtev s tipkanjem, prve glasovne prepoznave so bile zelo slabe in omejene na pred-določene ukaze. Danes pa je na voljo že tako dobra glasovna prepoznava, da sledi vašim ukazom, vi pa med tem lahko vozite, brez da odmikate pogled s ceste. 
 

6. Upravljanje vozila na daljavo je vedno bolj IN!

Možnost povezave vašega računalnika z vašim pametnim telefonom ni več futuristična želja, ampak je že postala realnost. Vedno več avtomobilov ima namreč možnost, da se vozniki lahko povežejo z njimi preko svojih pametnih telefonov in uporabljajo določene funkcije kot so: odklepanje in zaklepanje vrat, vžig vozila na daleč, nastavljanje avto klime, preverjanje nivoja goriva, prenos podatkov iz imenika, ...
 

7. Vozniki si želijo nadzora nad mrtvim kotom!

Določeni modeli avtomobilov imajo integrirane različne tehnologije za nadzor mrtvega kota, vozniki pa si želijo, da bi bile te tehnološke rešitve čim prej na voljo tudi serijsko. Izredno velikokrat namreč je ravno mrtvi kot vzrok za prometne nesreče. Slušni in/ali svetlobni signali opozorijo voznika na vozilo v mrtvem kotu, zato lahko s pomočjo nekaj senzorjev enostavno preprečijo prometno nesrečo. 
 

8. Menjava voznih pasov naj bo bolj varna!

Audi in Mercedez Benz sta že lansirala sisteme zaznavanja menjave voznega pasu, ki vas v primeru, da pri menjavi ne vklopite pravega smernika, nežno potegne nazaj na svoj pas z obračanjem krmila. Tako vam prepreči, da bi komu nepričakovano presekali pot. 
 
 

9. Vgrajeni sistemi inteligentnega vodenja uporabljajo mobilni internet pametnih naprav!

Ker si želimo stalne mobilne povezanosti, so avtomobilski proizvajalci začeli vgrajevati sisteme, ki se inteligentno povežejo z mobilnim omrežjem vaših pametnih naprav, namesto da bi vsako vozilo potrebovalo svoj modem in bi bilo za prenos podatkov potrebno plačevati dodaten račun. Na tak način so ponekod vključene tudi funkcije javljanja prometnih nesreč, poročanja o kraji vozila in asistenca na cesti. 
 

10. Prisvojen nadzor vožnje in sistem zaščite pred trki – za vse, ki ste pogosto na avtocesti!

Vse tiste, ki se pogosto vozite po avtocestah, bo ta tehnološka rešitev navdušila! Prisvojen nadzor vožnje namreč prilagodi hitrost vašega vozila vozilu pred vami tako, da vpliva na pritisk pedala. Ponekod je ta sistem že povezan tudi s sistemom zaščite pred trki, ki se odzove tako, da sunkovito zavre, če vozilo pred vami nenadoma zmanjša hitrost. Neverjetno, kajne?

 

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi