Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

Najlepše panoramske ceste sveta za ljubitelje vožnje

04.06.2014

Ljubitelji vožnje obožujejo panoramske ceste, ki zaradi svojih lepot in razgledov privabljajo voznike od vsepovsod. Najpogosteje so se na seznamu priljubljenih znašle naslednje panoramske ceste:

Najlepše panoramske ceste sveta za ljubitelje vožnje

Avtocesta Highway 89 (Arizona-Utah-Idaho-Wyoming-Montana)

Ob tej avtocesti lahko vidite skoraj vse geološke znamenitosti Severne Amerike: od puščave, Skalnega gorovja, vulkanske planote z lava tokovi do velikega slanega jezera. Tako velike raznolikosti ponudi le redkokatera cesta, zato ni čudno, da se pogosto pojavlja v vodnikih panoramskih poti, ki si jih je potrebno ogledati vsaj enkrat v življenju. 
 

 

Aljaška Avtocesta Denali Highway

Aljaška avtocesta je dobro poznana po tem, da je večinoma makadamska cesta, ki nudi dih jemajoč razgled po neokrnjeni naravi in divjini Aljaske. Zgrajena je bila 1957, da bi s cesto povezali Denali narodni park. Po letu 1971 se je odprla nova avtocesta George Parks Highway, zato je Denali Highway postala precej opuščena cesta. Danes je vabljiva predvsem za ljubitelje panoramskih razgledov, odprta pa je samo poleti. 
 

 

Argentinska Ruta 40

Vzdolž Argentine se od Cabo Virgines na jugu in La Quiaca na severu razteza cesta Ruta 40, ki teče vzporedno z gorovjem Andi. Zaradi razgibane gorate pokrajine poteka ta cesta čez 236 mostov številnih rek in jezer, skozi narodne parke in gorske prelaze. Od morja se povzpne vse do 5000 metrov nadmorske višine na severu. Za mnoge so tam najlepše razgledne točke, ki omogočajo nepozabne spomine in čudovite fotografije. Dolga, slikovita in razgibana pot bo zagotovo potešila vse ljubitelje panoramske vožnje.
 

 

Nemški Nürburgring

20-kilometrska krožna proga je bila zgrajena v začetku 20 stoletja za nemško Grand Prix dirko. Kasneje je bila proga dograjena, a je severna zanka ostala nespremenjena. Danes je odprta po urniku in proti plačilu cestnine za ljubitelje zavitih gorskih dirkalnih cest, saj na cesti ni hitrostnih omejitev (velja pa nemška zakonodaja). Nürburgring je v Evropi dobro poznan tudi po glasbenem festivalu na prostem Rock am Ring, ki vsako leto privabi tisoče navdušencev rock glasbe. Neverjetna dirkalna proga privablja tako ljubitelje hitre vožnje kot tudi ljubitelje panoramskih razgledov v slikoviti gorski pokrajini.
 
 

Cesta med Švico in Italijo od Davos-a do  Stelvio (via Bormio)

Negotovo vrezana cesta med vrhove vzhodnih Alp je trd oreh tudi za izkušene voznike, saj se ovija zig-zag okoli vzpetin – kar 60 ostrih ovinkov vas popelje do nadmorske višine preko 2700 metrov, dolga pa je 145 kilometrov. Nepozabni razgledi so dodana vrednost k nepozabni vožnji, celoletno smučanje v Bormiu pa vabljiva poslastica za navdušence zimskih športov na snegu. V zimskem času cesto pogosto zaprejo zaradi preobilnih snežnih padavin. 
 

 

Norveška avtocesta E6

V Oslu, na jugu Norveške se prične avtocesta E6 in poteka do Arktičnega kroga in skrajne severne točke Evrope. Panoramska vožnja vključuje ogled slikovitih norveških fjordov, zelenih gozdov, ribiških vasic ob obali, ledenikov, gora in tundre. Nikakor ne smemo pozabiti na severni sij, ki ga je moč videti skoraj vsako jasno noč. Prometa na tej cesti ni veliko, je pa zato potrebno paziti, da vam pot ne prekriža kakšen severni jelen. Poleti je tako visoko na severu 24-urni dan, pozimi pa 24-urna noč.
 

 

Francoska cesta Col de Turini, Alpes-Maritimes

Na tej cesti je toliko ostrih zavojev, da spominja že na vzmet in lahko povzroči vrtoglavico. Ta cesta je tudi najvišja točka ralya Monte Carlo, ki poteka vsako leto v januarju. Priporoča se, da ste med vožnjo po tej cesti osredotočeni na cesto in ne gledate navzdol, da se vam ne bi zavrtelo. V zimskem času je pogosto poledenela in zato še večji izziv tudi za izkušene voznike. Neverjetni vzpon, 1600 metrov visoko, vas bo ponesel skoraj med oblake. Samo predstavljajte si, kakšen pogled se odpre na vrhu in kako slikovite Alpe boste lahko tekom vožnje opazovali. 
 

 

Otok Man – cesta A18 Snaefell Mountain Road

Otok Man je majhen otok v Irskem morju, ki spada pod britansko krono in privablja motoristične navdušence že vse od leta 1904, ko je bilo legalizirano dirkanje na javnih cestah. 24-kilometrsko cesto med Douglas-om in Ramsey-em uporabljajo tudi za dirko Man Tourist Trophy in Manx Grand Prix. Cesta poteka okoli slikovitega vrha Snaefell, najvišje gore otoka, visoke 620 metrov. Največja atrakcija za ljubitelje vožnje je zagotovo dejstvo, da je otok Man ena redkih britanskih teritorijev, kjer ni omejene hitrosti na cestah. Morje okoli otoka, slikovit vrh in dirkalna cesta – zagotovo ne boste razočarani nad razgledom!
 
 

Valižanska cesta B4560, Velika Britanija

Čudovito ljubko podeželje, panoramski razgledi na narodni park Brecon Beacons, sanjave črne gore (Black Mountains) – vse to lahko vidite s ceste B4560 v Walesu. Cesta je pogosto uporabljena za testne vožnje, zaradi prelepe slikovitosti in zanimive ceste z zavoji in vzpenjanjem. Cesta je dolga 27 kilometrov in poteka med Beaufort-om in Talgarth-om. Med vožnjo si lahko ogledate čudovite podeželske vasice in krasno naravo. V zimskih razmerah je cesta pogosto zaprta. 
 
 

Maroška cesta po gorovju Atlas 

Iz Marakeša proti Ourazazate vodi cesta N9 proti severovzhodu, skozi veličastno gorovje Atlas. Cesta po preverila vaše sposobnosti v zavijanju in vzpenjanju, na koncu pa vas nagradila za neverjetnim razgledom. Takšne panoramske ceste ni daleč naokoli, saj je afriška pokrajina bolj poznana po puščavah, savanah in stepah, kot gorovjih. Ker je tudi to gorska pot, je lahko v zimskih časih zaprta zaradi neprehodnih zimskih razmer.
Izmed naštetih panoramskih cest je veliko takšnih, ki se ovijajo med gorami in preverjajo vaše vozne sposobnosti, hkrati pa zagotavljajo neverjeten pogled in panoramske razglede. Le katera bo vaša prva destinacija?
 

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi