Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Prodajate vozilo? Preverite uporabne nasvete za dvig vrednosti vozila

11.06.2014

Ko se pripravljate na prodajo rabljenega vozila, je dobro poznati nekaj osnovnih nasvetov, kako vašemu staremu jeklenemu konjičku dodate nekaj vrednosti in zanj zahtevati višjo ceno, kot če nasvetov ne bi upoštevali. Ne želimo, da o vozilu lažete ali prikrivate kakšne hude napake, ampak da zgolj izpostavite dobre lastnosti, ki bodo prepričale kupca v nakup.

Prodajate vozilo? Preverite uporabne nasvete za dvig vrednosti vozila

Izdelajte nov komplet ključev ali temeljito očistite star komplet

Nov avto vedno dobite s svetlečimi novimi ključi. Z leti postanejo ključi potolčeni, popraskani in prav nič več sijoči in svetleči. Z lepim novim obeskom in novimi svetlečimi in ne obtolčenimi ključi bo izgledalo, da ste za svoje vozilo skrbeli z vso vdanostjo. Če je star komplet ključev še dokaj ohranjen, jih le dobro očistite s kovinsko ščetko in na plastičnem delu uporabite sprej za plastiko, ki bo povrnil izgubljen sijaj. 
 

Poskrbite za servisno knjigo in informacije o prejšnjih lastnikih

Če ste avto, ki ga želite prodati, že kupili rabljenega, poskrbite, da so informacije o opravljenih servisih na enem mestu. Če poznate prejšnjega lastnika (ali več njih), pridobite čim več informacij od njih in jih zberite na enem mestu. Ljudje ne kupujejo le avta, kupujejo stil in zgodovino avta zraven. Če svoj avto predstavite bolj zanimivo kot ostali prodajalci imate več možnosti za prodajo.
 

Pred prodajo naj bo opravljen osnovni servis

Za dober občutek kupca je dobro, da avto pred prodajo servisirate in so med tem odpravljene vse morebitne težave na vozilu. Tako bo kupec lahko prepričan, da kupuje vozilo v dobrem stanju in vsaj eno leto ne bo potrebno avtomobila ponovno servisirati. Dopolnite tudi vodo za brisalce in preverite nivo hladilne tekočine. Da bi avto pod pokrovom izgledal še bolj nov, lahko tudi operete posodo za tekočino za stekla (če jo prej odstranite) – na njej in v njej se lahko naberejo madeži, tako pa jih lahko odstranite.
 

Avto temeljito očistite

Brez čiščenja seveda ne bo šlo, zato se temu res dobro posvetite. Temeljito sesanje, pranje tepihov z gobo in milnico, čiščenje notranje strani stekel, temeljito čiščenje zunanjosti in poliranje ali čiščenje z glino. Ne smete pozabiti na odstranjevanje maščobe iz vratnih tečajev in podmazovanje tistih, ki “cvilijo”. Na se avto sveti tako od zunaj, kot od znotraj.
 

Udarnine in praske zmanjšujejo vrednost vozila

Če le imate možnost, praske in udarnine popravite pri lokalnem avtoličarju, saj vas bo popravilo stalo manj, kot bi se zaradi tega znižala vrednost vašega jeklenega konjička. Kakšnih majhnih težav se lahko lotite tudi sami, saj obstaja veliko kompletov za popravila poškodovanega laka. Vendar previdno, da ne naredite še večje škode. 
 

Zamenjajte zdelane avto gume

Če so gume zelo zdelane in obrabljene, je dobro, da jih še pred prodajo zamenjate. Lahko tudi z rabljenimi gumami, ali pa poiščete dobro ceno na internetu in vložite nekaj več. To lahko na koncu tudi prepriča kupca, ker boste nanj naredili vtis skrbnosti. 
 

Fotografirajte avto tako, da izpostavite njegove prednosti

Dobro je, da je avto sveže opran in slikan v lepem vremenu in sončni svetlobi. Če ga slikate na atraktivni lokaciji bodo slike zagotovo bolj pritegnile potencialne kupce. Vsekakor pa morate narediti slike tako, da se vidi oba boka, sprednjo in zadnjo stran vozila ter notranjost. Raje kakšna slika več, kot kakšna premalo. Na internetu obstajajo tudi vodiči za fotografiranje avtov, zato si lahko z njimi tudi pomagate, da bodo vaše slike res lepe in bodo uspešno prodajale vaš rabljen avto.
 

Dobro napisan oglas je ključni del sestavljanke prodaje

Če ste do sedaj naredili vse po navodilih, vas čaka le še pisanje oglasa. Čeprav številni oglasniki ponujajo označevanje vsebine opreme vašega vozila, je nadvse pomembno kaj napišete v komentar prodajalca. V njem morate podati tiste informacije, ki jih še niste obkljukali na oglasni strani. Če ste pripravili zgodovino prejšnjih lastnikov to povejte, predvsem pa se držite dejstev, ki jih lahko potrdite in zagovarjate. Naj vas ne ujamejo na laži. Ceno določite na podlagi primerljivih avtov, za osnovo vam lahko služi tudi eurotax.
 
Če sledite vsem zgoraj naštetim nasvetom, boste zapravili kakšen evro več, a boste zato lahko zahtevali višjo ceno od konkurence. Kdor ne riskira, ne profitira, kajne?