Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Uporabni nasveti za nakup družinskega avtomobila

22.10.2014

Pa se je vaša družina povečala za enega člana, čestitke!

Uporabni nasveti za nakup družinskega avtomobila
Z dojenčkom pridejo v življenju spremembe, zato ni nič čudnega, če boste kar naenkrat začutili, da potrebujete drug avto. Vaš stari se vam bo zdel premajhen ali premalo varen, zato boste začeli iskati način, da ga zamenjate s pravim družinskim avtomobilom. Da bi bila izbira lažja, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali izbiro pravega. 
 

Varnost naj bo na prvem mestu

Čeprav se cena življenja vsak dan dviga, nikoli ne »šparajte« pri vprašanju varnosti vašega otroka oz. vseh članov vaše družine. Morda si res ne morete privoščiti povsem novega avtomobila z vso dodatno opremo, a nikar ne kupujte »krste na kolesih« za 500 €. Na internetu lahko poiščete številne raziskave o varnih vozilih in izberete takšnega, ki je primeren za vaš žep, vseeno pa bo z njim poskrbljeno za varnost vseh potnikov. Zračne blazine, sposoben zavorni sistem in kvaliteten avtosedež za otroka – to je najboljša kombinacija za varno vožnjo.
 

Prostornost prtljažnika omogoča veliko prtljage

Z dojenčkom se vam bo zdelo, kot da se je vaš prtljažnik pomanjšal. Kar naenkrat ne boste mogli vanj spraviti opreme, ki jo nujno potrebujete. Za prve 2 leti boste potrebovali voziček, nato bodo na vrsti trikolesniki, poganjalčki in kolesa, da ne omenjamo potovalne torbe z nujnimi pripomočki in rezervnimi oblačili. Seveda boste potrebovali tudi prostor za igrače: žoge, punčke, avtomobilčke… In tukaj je še vaša prtljaga. Naj ima vozilo dovolj velik prtljažni prostor, da boste vanj spravili vse, kar potrebujete za na pot. 
 

Pomembna je dostopnost do avtosedežev na zadnji klopi

Ker je najbolj varno za otroke, da sedijo zadaj, so avtosedeži praviloma vedno pritrjeni na zadnjo klop. Če vaš avto nima 5 vrat, boste izredno naprezali svoje mišice, da boste spravili dojenčka v svoj sedež med plezanjem skozi prva vrata in zložen prednji sedež. Nikakor ne pridejo v poštev športni coupe-ji, vozila brez zadnjih sedežev in motorna kolesa. Lažja kot je dostopnost, lažje bo vam in otroku ter manj časa boste porabili za nameščanje otroka v avtosedež. 
 

Nikar ne pozabite na svoj stil

Je že res, da mora biti avto najprej varen, potem dovolj velik in dostopen, a vseeno ne pozabite na svoj stil. Danes je na trgu ogromno različnih avtomobilov, vseh oblik in velikosti in ni ga zlomka, da se tudi za vaš stil ne bi našel dober družinski avtomobil. Morda boste morali zamenjati le model in boste lahko ostali zvesti svoji priljubljeni znamki, ali pa vas bo navdušil kak večji in močnejši avto, ki pa je tudi primeren za družinsko vozilo. 
 

Mislite zeleno – tako boste privarčevali na dolgi rok

Čeprav boste za avto na začetku plačali kak evro več zato, ker ima avto bolj ekonomičen motor, je celo hibrid, ali pa povsem električen avto, boste na koncu vsekakor zmagovalci v prihranku. Z otrokom boste že zaradi obveznosti več na poti, kar pomeni, da boste naredili več kilometrov. Ekonomični motorji ne le da porabijo manj goriva, imajo tudi manj izpustov, zato boste plačevali manjšo cestno takso in tudi manj za zavarovanje. Lahko bi rekli tudi win-win-win! Pa še okolje vam bo hvaležno, ker mislite zeleno.