Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

Stvari, ki jih je dobro imeti pozimi v vozilu

10.02.2015

V vsakem vozilu mora biti vedno prisoten komplet obvezne opreme.

Stvari, ki jih je dobro imeti pozimi v vozilu
Glavnih sestavin je pet: rezervno kolo, trikotnik, žarnice, prva pomoč in varnostno-odsevni telovnik (pozimi pa še verige). Obstajajo pa tudi stvari, ki uradno niso obvezne, so pa zelo priporočljive, ne glede na letni čas:
 
 • Dvigalka ter orodje - dvigalko potrebujete pri menjavi predrte gume, prav tako tudi ključ za vijake na platišču. Vedno pride prav tudi majhen komplet s kleščami in izvijači, ki vas lahko reši v marsikateri zagati na poti.
 • Kabli za vžig s katerimi boste lahko dopolnili akumulator svojega vozila, ali pa pomagali nekomu drugemu v stiski.
 • Rokavice so priporočljive, če se ne želite umazati med raznimi popravili.
 • Vrv za vleko ter povezovalni trakovi:  danes se redko zgodi, da vas nekdo »šlepa« z vrvjo, a  vam bo vrv lahko prišla prav, tako kot tudi trakovi za povezovanje z napenjalci ter elastičnimi mrežami za prtljažni prostor. 
 • Prigrizki oz. nepokvarljiva živila - Npr. suho sadje, oreščki, krekerji, energijske tablice za prebroditev najhujše lakote med čakanjem na pomoč.
 • Ustekleničena voda: za pogasitev žeje, še posebej v vročih dneh, ko lahko ostanete v koloni na avtocesti ali pa brez goriva v kakem odročnem kraju.
 
 

Zimske razmere zahtevajo večjo pripravljenost

Večina voznikov zaključi s pripravami na zimsko vožnjo, ko pri vulkanizerju zamenjajo letne pnevmatike z zimskimi. Veliko jih pozabi preveriti stanje brisalcev in natočiti zimsko tekočino za pranje stekel. Če ste poleti skoraj pozabili nanje in jesen ni bila preveč deževna, jih boste pozimi v snežnih razmerah zagotovo potrebovali. 
 
Pri ključavnicah na vratih in pokrovu prtljažnika občasno uporabite WD 40 ali drugo antikorozivno sredstvo, kar bo preprečilo njihovo pomrznjenje. 
 
Pozimi so razmere na cesti takšne, da še poslabšajo vidljivost. Hitro se stemni, pogosto je megla in različne padavine, kar vidljivost izredno poslabša, zato poskrbite tudi za nastavitev višine in pravilne razpršenosti snopa žarometov za boljšo vidljivost.
Stvari, ki jih morate dodatno imeti v vozilu pozimi – zimski komplet
 
Ker v avtu ni prostora za mehanika, zdravnika in body bilderje, ki bi vam pomagali riniti avto iz snega, je zelo priporočljivo v avtu poleg zgoraj naštetih stvari imeti predmete, ki vam bojo olajšali čakanje v koloni, zamenjavo gume v snežnem viharju, pomagali poklicati na pomoč v zametu snega daleč od domačega kamina:
 
 • Strgalo za led - je nujen pripomoček. V primerih, ko ga ljudje nimajo pri roki, si morajo pomagati s CD-ji iz radia, kreditnimi karticami,.. Na tržišču obstajajo tudi ogrevana strgala, da je delo moč lažje in hitreje opraviti.
 • Zložljiva snežna lopata - Lopata ni uporabna samo za čiščenje snega izpod vaših pnevmatik, lahko tudi rešuje življenja, če vas zakopljeta snežni ali zemeljski plaz.
 • Pelerina ali dežnik - Če se boste lotili nameščanja verig v snežnem metežu, boste namreč hitro mokri. 
 • Svetilka - Svetilke so bistvenega pomena za vse vrste vremena, predvsem ko se stemni.  Tudi rezervne baterije za to svetilko morda ni slabo imeti v vozilu.
 • Avto polnilec - Mobilni telefoni so danes vse, ampak niso velika pomoč, če se jim izprazni baterija. Zato imejte v vozilu avto-polnilec ali pa rezervno baterijo za telefon, ki vam bo prišla prav, če se bo izpraznil tudi akumulator v vozilu.
 • Rezervna oblačila in odeja - Vedno morate imeti paket rokavic, kape in šala, morda celo rezervno jakno, obvezna je tudi odeja ali celo spalna vreča. 
 • Krpa žive barve, da lahko označite, da ste v težavah.
 • Zdravila ali medicinski predmeti, ki jih potrebujete vsakodnevno.
 • Sredstvo proti rosenju in za odmrzovanje stekel.

 

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi