Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Košarica je prazna.

Napolnite košarico z izdelki ...

Kdaj je čas za menjavo črpalke goriva?

04.05.2015

Črpalka goriva je pomemben del vašega vozila in vaše vozilo ne more delovati brez nje. Če je črpalka goriva v okvari, lahko morda z njo naredite še kak kilometer ali dva, daleč za zagotovo ne boste prišli.

Kdaj je čas za menjavo črpalke goriva?
Kakor koli že, ko zaslutite, da ima vaš avto težave pri vožnji, je najpametneje poiskati varno mesto za ustavljanje in ugasniti motor. Na težave vas lahko opozorijo opozorilni znaki, a jih veliko voznikov pogosto ne zazna pravi čas ali jim enostavno ne nameni dovolj pozornosti. 
 

Kakšni so opozorilni znaki slabega delovanja črpalke goriva?

 
Črpalka goriva ima nalogo oskrbovanja motorja z gorivom iz posode za gorivo. Če se črpalka pokvari, vaš motor ne dobiva več zadostne količine goriva za nemoteno delovanje, na kar kažejo naslednji znaki: 
 
  • Avto se noče prižgati, ali ga zelo težko pripravite do tega,
  • Pri vžigu spušča čudne zvoke, kot da ne dobi dovolj goriva za zagon,
  • Avto se med vožnjo kar ugasne, ker ne dobi dovolj goriva za vožnjo. 

Kako preveriti, ali črpalka goriva sploh deluje?

Ker pa se vozila lahko tako obnašajo iz več razlogov, je potrebno preveriti, kateri avto del je pravzaprav okvarjen. Opravite lahko domač test za ugotavljanje delovanja vaše črpalke goriva:
 
  • Avto postavite v garažo oz. kak drug tih prostor.
  • Ključ obrnite samo toliko, da se prižge armaturna plošča (ne poskušajte zagnati motor!).
  • Če ima vaš avto električno črpalko ali sistem za vbrizgavanje goriva, bi se moral slišati njun zvok v obliki klikanja ali nežnega brenčanja. 
  • Če zvoka ne slišite, morate preveriti, ali dovolj goriva pride do motorja. Pri tem naj vam raje pomaga strokovnjak. 
 
S pomočjo merilnika tlaka goriva bo mehanik odkril, ali je tlak v posodi za gorivo pravi ali manjši od zahtevanega. Če meritve odstopajo od zahtevanih, obstaja velika možnost, da boste morali zamenjati vašo črpalko goriva ali kak drug del, povezan z motorjem in dovajanjem goriva.
 
Vsekakor naj vam pri odkrivanju in odpravljanju težav pri zaganjanju motorja pomaga strokovnjak, saj vedno obstaja več vzrokov za opozorilne znake, na vas pa je, da opozorilne znake vzamete resno in rešitev poiščete še preden vam avto odpove in ostanete sredi ceste. 
 

 

Novice in novosti

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi