Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Košarica je prazna.

Napolnite košarico z izdelki ...

Kakovostni amortizerji povečajo vašo varnost v prometu

15.06.2015

Amortizerji so zadolženi za vašo udobno ter varno vožnjo. Poleg zavor in pnevmatik so eni izmed nepogrešljivih elementov varne vožnje. Vašemu vozilu zagotavljajo konstanten ter pravilen stik pnevmatik s cestiščem, prenašajo silo upravljanja in zaviranja vozila, uravnoteženo blažijo podvozje ter omejujejo nihanje vašega vozila. Če vozilo izgubi kontakt s cestiščem, obstaja nevarnost izgube nadzora nad vozilom.

Kakovostni amortizerji povečajo vašo varnost v prometu

Rok trajanja amortizerjev in njihova zdržljivost

Za čim daljšo življenjsko dobo vaših amortizerjev vam priporočamo, da vozite kar se da prožno in se pravočasno odzivate na deformacije cestišč in ostale nepravilnosti. Pomembno je, da so amortizerji redno vzdrževani in pregledani na vsakem rednem servisu. Če ste prevozili več kot 80.00 kilometrov, jih v paru zamenjajte, obenem pa tudi komplet ležišč amortizerjev, s čemer zagotovite več varnosti ter se izognete dodatnim stroškom. Ob menjavi amortizerjev na svojem vozilu je priporočljivo opraviti tudi pregled geometrije. Z dobrimi amortizerji ter njihovo strokovno montažo dosežete pravilno stopnjo blaženja sistemov vzmetenja, zmanjšate možnost nestabilnosti vozila ter prihranite denar. 
 

Amortizerji in njihov vpliv na varnost v prometu

Obrabljeni amortizerji pri hitrosti 80 km/h podaljšajo zavorno pot za 2-3 metre v primerjavi z novimi oziroma malo obrabljenimi amortizerji. Prav tako starost amortizerjev ter njihova obraba vplivajo na stabilnost vozila v ovinkih. V primerjavi z novimi amortizerji, imajo stari dokazano pol manjši učinek, saj se zadnje pnevmatike na neravnih podlogah in v ostrih ovinkih ne prilegajo cestišču zaradi poprečnih sil pospeška. Na pravilno delovanje in zmanjšanje učinka amortizerjev vpliva več dejavnikov, kot so prenaprezanje, dolgotrajno koriščenje, voda, korozija, sol na cestišču, ipd. Zaradi konstantne obremenjenosti jih morate redno preverjati, saj jim vožnja po cestah ne prizanaša ter jih po potrebi zamenjati. Če amortizerji ne delujejo pravilno ali so slabo vzdrževani, povzročajo neenakomerno ter hitro obrabo pnevmatik, povečajo zavorno razdaljo, zibanje ob premagovanju preprek na cestišču ter povzročajo poškodbe na vašem vozilu ob udarcih v prepreke. Pnevmatike se zaradi slabega stika s cestiščem ne morejo pravilno odzivati, kar je v prometu lahko zelo nevarno. Obrabljeni amortizerji povzročajo tudi poškodbe na vzmetenju in izpušnem sistemu.
 

Vpliv amortizerjev na delovanje elektronike v vašem vozilu

Moderne elektronske komponente v novih avtomobilih, kot so ABS, ESP ali ASR ne morejo delovati pravilno, če so amortizerji slabe ali vprašljive kakovosti. V trenutku zaviranja na neravnem terenu pri hitrosti 80 km/h se pri vozilih, ki imajo vgrajen ABS, a imajo dotrajale amortizerje, poveča zavorna pot za 5 metrov v primerjavi z vozili, ki nimajo ABS, a imajo prav tako amortizerje neprimerne kakovosti.
 

Novice in novosti

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi