Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

Ploski brisalci bodo v kratkem izrinili klasične brisalce s kovinskim ogrodjem

27.07.2015

Ploski brisalci bliskovito osvajajo avtomobilistično industrijo. Jih še ne poznate? Nameščeni so na skoraj vse nove modele vozil, ki prihajajo na trg, ker klasične brisalce prekašajo v več ključnih točkah.

Ploski brisalci bodo v kratkem izrinili klasične brisalce s kovinskim ogrodjem
Vsi dobro poznamo klasične brisalce, ki imajo gumo za brisanje vpeto v kovinsko ogrodje, ki poskrbi za prenos sile na površino brisalcev (4 do 8 točk pritiska) in tako omogočajo brisanje vetrobranskega stekla. Novi brisalci nimajo več kovinskega ogrodja, ampak so sami po sebi kompaktnejši in nameščeni direktno na roke brisalcev. Imenujemo jih ploski brisalci (»flat« ali »beam« brisalci v angleščini). Ploski brisalci imajo stik s površino v neskončnem številu točk, saj delujejo kot spojler in se tesno oprimejo vetrobranskega stekla, zato učinkoviteje opravljajo svoje delo.
 

Največja prednost ploskih brisalcev je aerodinamičnost in tihost

Sodobni ploski brisalci so zasnovani na poseben način, ki omogoča boljši stik s površino vetrobranskega sekla, zato bolje odstranjujejo padavine in umazanijo iz stekla, hkrati pa odsotnost kovinskega ogrodja vpliva na boljo aerodinamiko in boljše delovanje tudi pri višjih hitrostih. Boljši stik s površino hkrati zagotavlja tudi večjo tihost pri delovanju in vas zoprno škripanje in cviljenje ne bo več motilo pri vožnji v neugodnih vremenskih razmerah. 
V hudem nalivu vam lahko klasični brisalci povsem onemogočijo nadaljevanje vožnje, medtem ko novi ploski brisalci ne zatajijo v nobenih, še tako neugodnih vremenskih razmerah. Še posebej jih boste veseli tisti, ki imate pogosto snežne razmere pozimi, saj veliko bolje odstranjujejo snežne padavine in omogočajo jasen pogled in varnejšo vožnjo. 
 

Ali ploski brisalci lahko nadomestijo klasične brisalce?

Odgovor je: DA! Namestite jih lahko na še tako stara vozila, saj se jih namesti direktno na roko brisalca. Tudi če imate avto še iz prejšnjega stoletja, lahko ploske brisalce brez težav namestite tudi nanj. Le sledite navodilom, ki jih prejmete poleg novih metlic brisalcev in končno dobro očistite svoje vetrobransko steklo! 
V naši ponudbi boste našli bogato izbiro kakovostnih brisalcev, tako klasičnih kot sodobnih ploskih brisalcev po izjemno dosegljivih cenah. Poiščite prave za vaš jekleni konjiček in izostrite svoj pogled na cesto! 
 

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi