Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Zadimljene zadnje luči

28.10.2015

Videz avtomobila ima pomembno vlogo pri tem, ali nam je nek avto všeč ali ne. Zato ni čudno, da se tudi pri avtomobilih najde modne napotke za polepšanje videza. Med zadnjimi hiti se je pojavila zadimitev zadnjih luči, ki videz zadka avtomobila povsem transformira, da izgleda bolj profesionalen. Preverite, morda bo všeč tudi vam.

Zadimljene zadnje luči

Zadimljenje zadnjih luči je povsem poceni modifikacija, ki jo lahko naredite sami, če ste vsaj malo spretni. Za vas smo pripravili navodila v besedi in sliki, da vam bo še lažje. 

 

 

 

 

 

Zadimitev zadnjih luči po korakih

V prtljažniku poiščite odprtino za luči in odvijte vijake na obeh straneh. Izvlecite luči iz svojega mesta in izklopite električno napeljavo. Odstranite vse, kar je odvečnega na zadnji strani luči.

 

S plastično folijo in lepilnim trakom zaščitite zadnjo stran luči, da se med barvanjem ne bo umazala ali poškodovala. 

 

Zaščitite površino na kateri boste barvali steklo luči s časopisnim papirjem ali drugim zaščitnim materialom. Na zaščiteno površino položite zadnje luči. 

 

Površino stekla zadnjih luči dobro očistite z mehko krpo in čistilnim alkoholom. V primeru neravnin uporabite brusni papir in spolirajte nepravilnosti. S čiščenjem površine boste odstranili umazanijo, ostanke čistil, voska in drugih nečistoč, da se bo barva bolje oprijela površine.

 

S črno transparentno barvo v spreju na razdalji okoli 30-40 cm popršite več tankih slojev po lučeh. Med vsako plastjo počakajte vsaj eno minuto. Število slojev izberite sami glede na želen učinek zatemnitve zadnjih luči. Pustite, da se barva dobro posuši. 

 

Ko se barva dobro posuši, popršite luči še z zaščitnim prozornim lakom, ki bo poskrbel tudi za sijaj. Priporoča se več tankih plasti, kot pri barvanju. Na koncu pustite, da se luči dobro posušijo – vsaj 24 ur.

 

Nato nanesite eno do 2 plasti voska in pustite, da se dobro posuši.

 

Luči namestite nazaj na vozilo, pri tem pa pazite na pravi priklop električne napeljave in dobro pritrdite vse vijake. 

 

Z majhnim vložkom v črno transparentno barvo v spreju, zaščitni lak in vosek lahko polepšate svoje vozilo povsem sami. Zadimljene zadnje luči so nov modni hit, vi pa se odločite ali pristajajo vašemu stilu ali ne.

Postopek "zadimljanja" zadnjih avto luči izvajajte samo za avto tunning namene, kjer je estetska unikatnost zelo zaželena.