Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

Pametni nasveti za nego usnjenih avto sedežev

28.12.2015

Usnje je naraven ter zelo vzdržljiv material. Njegova uporaba je raznovrstna, predvsem je nepogrešljiv element v avtomobilski industriji, kjer se uporablja predvsem za tapeciranje avto sedežev. Če ste lastnik avtomobila z usnjenimi avto sedeži ali to želite postati, smo za vas pripravili nekaj nasvetov o njihovi negi ter pravilnem vzdrževanju.

Pametni nasveti za nego usnjenih avto sedežev

Nekaj nasvetov za čiščenje, osvežitev barve ter nego avtomobilskih sedežev

Ne glede na to ali ima vaš avtomobil sedeže iz usnja ali drugih tekstilnih oblog, je pomembno, da redno skrbite, da bodo čista, pravilno negovana, zaščitena pred poškodbami ter lepo očuvana. Skrb o vozilu daje pomembno estetsko vrednost avtomobila. 
 
  • Če se le da, vozilo parkirajte v garažo, če pa niste lastnik garaže je dobra alternativa senca. Predvsem v vročih poletnih dneh je to izjemnega pomena za očuvanje notranjosti vašega avtomobila, saj imata vročina ter sončna svetloba zelo škodljiv vpliv na materiale iz katerih je narejena notranjost vozila, še posebej na usnjene avto sedeže. Vozilo bo tudi občutno hladnejše, ko boste vanj vstopili. 
  • Ko perete zunanjost avtomobila, je pomembno, da ne pozabite tudi na čiščenje njegove notranjosti. Veliko pozornost morate usmeriti v čiščenje in nego usnjenih sedežev, ki bodo v nasprotnem primeru v določenem časovnem intervalu začela bledeti ali pokati. Za lepe in negovane usnjene avto sedeže upoštevajte navodila strokovnjakov in nikakor ne uporabljajte sredstva za čiščenje in nego kot so kreme za roke, saj lahko poškodujete strukturo usnja in povzročite hitrejše razpadanje ali bledenje. S starostjo usnje postaja trše, zato se lahko  pojavijo razpoke. Usnjene sedeže torej vedno negujte s preverjenimi profesionalnimi sredstvi namenjenimi tej vrsti materiala, ki pomagajo ohranjati njegove naravne lastnosti. Njihova uporaba je enostavna in učinkovita. Najprej sedeže dobro očistite s čistilom za usnje, ki je lahko blažje ali bolj močno, glede na stopnjo umazanije. Če opazite umazanijo v razpokah, uporabite posebno krtačo za usnje. Po čiščenju sedeže posušite in nato nanesite še zaščitno sredstvo, ki bo poleg zaščite usnja omogočilo, da bo naslednje čiščenje lažje.
  • V primeru, da v vozilu z usnjenimi sedeži prevažate otroka v avto sedežu, vam priporočamo, da pod sedež namestite adekvatno tkanino, ki bo preprečila drgnjenje ogrodja otroškega sedeža po usnjenem sedežu. Obenem boste s tem zaščitili usnjen sedež tudi pred umazanijo (hrana in tekočine), ki je nemalokrat prisotna v avtomobilih, v katerih se prevažajo otroci. 

Kaj storiti v primeru poškodb in obrabe usnjenih avto sedežev

Včasih skrbna nega usnjenih avto sedežev ni dovolj učinkovita. Posledice so poškodbe v obliki madežev, razpok, odrgnin, lukenj od cigaretnih ogorkov, zbledelost barve zaradi sončnih žarkov, izsušitev usnja, luščenje barve, fizične poškodbe v prometni nesreči in še kaj. Najbolj podvržen obrabi oziroma zbledelosti originalne barve je voznikov sedež. Panika je odveč, saj na tržišču obstajajo sredstva, ki lahko naštete poškodbe ali nepravilnosti odpravijo ali pa jih vsaj ublažijo. Z nekaterimi se lahko spopadete kar sami doma, ali pa jih prepustite spretnim rokam strokovnjakom, ki bodo s pravim odtenkom barve vaših usnjenih sedežev obarvali nepravilnosti ali poškodbe zapolnili s tekočim usnjem. Tekoče usnje je obarvano polnilo, s katerim je mogoče popraviti razpoke, globoke praske, zlome in majhne luknje na usnjenih avto sedežih. Poškodbe učinkovito zapolni ter zalepi, brez da odvzame naravno mehkobo in gibljivost usnja. 
 
 

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi