Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Največji avto sejmi

14.03.2016

Ljubezen do avtomobilov združuje ljudi s celega sveta. Avto sejmi so tradicionalno največji dogodki v avtomobilski industriji in privabljajo milijone obiskovalcev od vsepovsod. Na avto sejmih proizvajalci avtomobilov ne le predstavijo in promovirajo novitete, ampak tudi testirajo ideje in zamisli, ki bi morda »zažgale« v prihodnosti. Proizvajalci imajo tako na teh dogodkih možnost spoznati svoje uporabnike in od njih dobiti iskrena mnenja in izkušnje, ki so jim osnova za prihodnje nadgradnje in smer razvoja.

Največji avto sejmi
Na svetu se odvija stotine, če ne celo tisoče avto sejmov vsako leto, nekateri od njih privabijo le nekaj sto obiskovalcev, drugi pa milijonske množice. Posvetili se bomo največjim in najboljšim avto sejmom, na katerih od njih ste morda že bili tudi vi. 
 

10. Tokyo Motor Show

Japonska je domača dežela največjih avto proizvajalcev, zato ni čudno, da se na Tokijskem avto sejmu vsako drugo leto predstavlja najinovativnejše ideje in koncepte v razvoju avtomobilistične industrije. 
 

9. North American International Auto Show

Vsako leto se v Detroitu, ki velja za avtomobilistično prestolnico,  odvija mednarodni severnoameriški avto sejem, kjer se predstavijo večinoma ameriški proizvajalci vozil. Na njem vsako leto podelijo tudi nagrado avtomobil leta in tovorno vozilo leta, zato je še toliko bolj mednarodno prepoznaven. Letos je potekal od 11. do 15. januarja.  
 

8. Chicago Auto Show

Vetrovno mesto je poznano ne le po NBA košarkaških uspehih, ampak tudi po čikaškem avto sejmu. Čikaški avto sejem je tako velik, da se na njem predstavlja več kot 1000 vozil vsako leto, zato nosi laskavi naslov: največji avto sejem Severne Amerike. 
 

7. Goodwood Festival of Speed

V Veliki Britaniji, v Zahodnem Sussex-u, se vsako leto odvija zgodovinski Festival hitrosti. V poletnih mesecih v ga obišče več kot 100.000 obiskovalcev na dan, tri dni zapored. Na njem se odvijajo številni dogodki in so predstavljene številne atraktivnosti. 
 

6. Pebble Beach Car Week

Na kalifornijski Pebble plaži se skozi leto odvijajo številni dogodki, med njimi tudi ocenjevanje vozil. Slavna »Pebble Beach Concours d’Elegance« je del slavnosti vsakoletnega Monterey tedna avtomobilov, ki ga obiščejo številne slavne osebe in mnogi od najbogatejših posameznikov na svetu. Na dražbi vozil se avtomobili prodajo za milijone dolarjev, saj so pogosto naprodaj mnogi izmed najredkejših avtomobilov na svetu. 
 

5. Paris Motor Show

Nič se ne poda tako dobro k vinu, umetnosti in eleganci kot visoko dovršeno avto dizajniranje in inženiring. Obiskovalci pariškega avto sejma iščejo ravno to – predstavitev najnovejših dizajnov in tehnologije. Ta avto sejem je edine izmed najstarejših ponavljajočih se dogodkov, saj sega vse v leto 1898 in se ponavlja na vsaki dve leti. Naslednjič bo avto sejem potekal letos jeseni. 
 

4. International Geneva Motor Show

Ženeva je mesto srečevanja iz več razlogov, danes je eden popularnejših zagotovo Ženevski avto sejem.   Na tem sejmu se vsako leto predstavlja nepoznane debitante, številne nove avtomobile posameznih znamk in konceptne modele. Mednarodni avto sejem privablja sto tisoče avto zanesenjakov in je že tik pred vrati: letos bo potekal od 1. do 13. marca. 
 

3. Auto Shanghai

Tudi Kitajska postaja vse bolj odvisna od avtomobilistične industrije, zato je prava tarča za avto sejem. Ker ima tako veliko državljanov ima tudi daleč največjo bazo potencialnih kupcev. Od 1980 se Šanghajski avto sejem odvija na vsake 2 leti in ga imajo radi predvsem evropski razstavljavci, saj na njem lahko predstavijo svoje modele široki publiki, ki evropskih modelov ne pozna tako dobro kot jih pozna Evropa ali Amerika. 
 

2. Woodward Dream Cruise

Veleslavni Woodward Dream Cruise je vsekakor sanjska destinacija za največje ljubitelje avtomobilov. Več kot 30.000 dirkalnih avtomobilov in hot-rodov se steka na Woodward Avenijo v predmestju Detroita, kjer si jih ogleda skoraj milijon gledalcev. Dogodek sega v daljno leto 1848, ko so med seboj tekmovali vozniki kočij. Od takrat naprej se avenijo uporablja za ulične dirke in gosti Woodward Dream Cruise enkrat letno, vsako tretjo soboto v avgustu. Je največji enodnevni avtomobilistični dogodek na svetu. 
 

1. Frankfurt Motor Show

Kralj vseh avto sejmov je nedvomno vsakoletni Frankfurtski avto sejem. Od leta 1991 se odvija na dveh lokacijah: v Hanovru so na ogled gospodarska vozila, v Frankfurtu pa potniška vozila. Tradicija frankfurtskega avto sejma sega v pozno 19. stoletje, nakar se je vsako leto povečeval in je danes največji avto sejem na planetu. 
 
Poleg naštetih je seveda še več manjših in manj poznanih sejmov, ki se odvijajo blizu in daleč. V naslednjih 2 mesecih se bodo zgodili: 
  • Cairo, Automech Formula (2016) – 15. - 20. marec 2016.
  • The 37th Bangkok International Motor Show – 21. marec do 3. april 2016.
  • The London Motor Show – 5. – 8. maj 2016.