Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Košarica je prazna.

Napolnite košarico z izdelki ...

Kaj označujeta čarobni oznaki S in RS pri vozilih Audi

12.05.2016

Audi S in RS modeli so verzije visoko zmogljivih avtomobilskih modelov nemškega avtomobilskega velikana Audi. Najprej so imeli ti avtomobili poudarek na športni zmogljivosti, zato oznaka S. RS oznaka prihaja iz nemškega izraza »RennSport«, ki ga lahko prevedemo v dirkalni šport in označuje še zmogljivejša vozila kot tista z oznako S. Prvi Audi z oznako S je bil Audi S2 Coupe iz leta 1990, prvi RS model pa je bil Audi RS 2 Avant iz 1994.

Kaj označujeta čarobni oznaki S in RS pri vozilih Audi

S modeli imajo poudarjene navpične linije na sprednji maski

Številni modeli Audi vozil iz splošne proizvodnje so bili izdelani tudi v športni verziji z oznako S namesto A pred številko (Audi A4 tako postane Audi S4). Vizualno prepoznavna posebnost modelov S so  poudarjene vertikalne linije sprednje maske. Vsi modeli S so opremljeni s standardnim pogonom na vsa štiri kolesa, imajo unikatne motorje z notranjim izgorevanjem, večje in zmogljivejše zavore, sposobnejši  sistem blaženja, dodatne linije na karoseriji in notranje oblazinjenje iz karbonskih vlaken.

Audi S modele se ne sme zamenjati za S-line modele – S-line oznaka vključuje le usnjeno oblazinjenje sedežev, športni volan in športno vzmetenje.

 

RS modeli se ponašajo z najnovejšo tehnologijo in so izdelani v omejenih serijah točno določenih modelov

Podružnica podjetja Audi AG Quattro GmbH je specializirana za izdelavo najbolj zmogljivih vozil Audi z oznakami RS. Vozila, ki nosijo oznako RS se lahko pohvalijo s pionirskimi tehnološkimi in najvišjimi inženirskimi rešitvami. To so najmočnejša in najzmogljivejša vozila znamke Audi. Izdelani so v omejenih serijah za določen trg kupcev, zato jih ni mogoče kupiti povsod (določene serije so le za Evropski ali samo za Ameriški trg, itd.).

V primerjavi z modeli S je notranjost RS modelov bolj »špartanska«, saj je poudarek na zmogljivosti in ne toliko na luksuznosti vozila. Svoj čas je bil v proizvodnji le en model RS, danes pa je hkrati v proizvodnji več vozil, saj pri Audi-ju trdijo, da jih »stranke zahtevajo, zato jim jih tudi ponujajo«.

Audi S modeli so verzije  A modelov z zmogljivejšimi motorji in bogato športno opremo, RS modeli pa imajo najmočnejše motorje in so večji po velikosti, hkrati pa Audi v teh modelih predstavlja svoje novitete v tehnološkem in inženirskem smislu. 

Novice in novosti

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi