Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Avtomobilski salon se v 2017 vrača v Ljubljano

10.11.2016

Zadnji avtosalon v naši prestolnici se je odvijal dolgih 17 let nazaj, pred 10 leti pa je avtosalon v Sloveniji gostilo mesto Celje. Med 27. marcem in 2. aprilom 2017 bo Gospodarsko razstavišče v Ljubljani gostilo Avtomobilski salon Ljubljana, saj so uvozniki avtomobilov ocenili, da je napočil čas, da se v prestolnico vrne avtomobilski salon in se s tem prekine »mrk« avtomobilskega salonskega dogajanja pri nas.

Avtomobilski salon se v 2017 vrača v Ljubljano

Pozitivni trend avtomobilskega trga navdušuje

Sekcija za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenija je nedavno za medije zapisala, da z zadovoljstvom ugotavljajo pozitiven trend avtomobilskega trga v Sloveniji, saj se lahko že drugo leto zapored pohvali s pozitivnim trendom. Zato je pomlad 2017 pravi čas za »obuditev« avtomobilskega salonskega dogajanja v Sloveniji. Namen Avtomobilskega salona je, da se potencialnim kupcem pokaže in predstavi široko paleto novih vozil na trgu ter se širši javnosti sporoči, da je avtomobilsko tržišče prešlo težavno obdobje ekonomske recesije in so pred njim lepši časi. Organizator cilja na okoli 100.000 obiskovalcev, kar je izjemno lepa številka za sicer majhno Slovenijo. 
 

Podobno tudi pri naših sosedih na Hrvaškem

Podobno potezo smo opazili tudi na sosednjem Hrvaškem, kjer so aprila avtosalon gostili prvič po letu 2008, poteza pa se je izkazala za izjemno pozitivno odločitev. Za prihodnost so se odločili, da bodo Zagrebški avtosalon prirejali na vsaki 2 leti – bienalno.