Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Alfa Romeo Stelvio – SUV, ki bo dihal za ovratnik nemški eliti

10.02.2017

Šele pred kratkim nam je svet avtomobilizma predstavil imenitnega, tako imenovanega »križanca« italijanske znamke Alfe Romeo. Predstavili so Stelvio. Prvi športni terenec, ki je prav tako mogočen, kot so mogočni vrhovi, ki objemajo gorski prelaz, po katerem je ta SUV tudi dobil ime. Obljubljal naj bi veliko, najbolj pa zagotovo navdušuje dejstvo, da bo imel najboljše vozne lastnosti med prestižnimi športnimi terenci.

Alfa Romeo Stelvio – SUV, ki bo dihal za ovratnik nemški eliti

Kdaj boste lahko uživali v njem?

Stelvio naj bi v tuje prodajne salone prišel v začetku letošnjega leta. Kdaj točno, zaenkrat še ni znano. Nekaj pa je zagotovo - Italijani so nanj zelo ponosni. To je popolnoma razumljivo, saj tako videz, kot tudi zmogljivost tega avtomobila, naravnost navdušujeta. Ljubitelji športnih terencev boste nad njim vsekakor presenečeni. 
 
Italijanski znamki Alfa Romeo daje Stelvio največja pričakovanja. S tem novo zasnovanim modelom se želijo uveljaviti tudi v Združenih državah Amerike. Vsi odgovorni za njegov razvoj nam razkrivajo, da bo imel težko pričakovan športni terenec vrhunske vozne sposobnosti, ki se jim ne bo mogoče upreti. Poleg vsega pa naj bi bil bistveno boljši od nemških konkurentov. Italijani so že na premieri v Los Angelesu nemškim znamkam terencev napovedali napad na konkurenčna vozila. Med tekmeci naj bi namreč bili Audi, Mercedes, BMW, Porsche in prav zagotovo tudi Jaguar F-Pace in Lexus NX. Ta novica je za nekatere ljubitelje in zveste voznike nemških znamk precej presenetljiva. 
 

'Notranjost', ki vas bo navdušila!

Ta jekleni konjiček pod pokrovom svojega motorja skriva še nekaj zanimivih podrobnosti. Stelvio bo na začetku ponujal dva motorja, in sicer štirivaljni 2.0 litrski dizelski motor z 200 in 280 konjskimi močmi, ter 2.9 litrski motor V6 s 510 konjskimi močmi. Dosegal bo zmogljivost na najvišji ravni. Zahvaljujoč 8-stopenjskemu avtomatskemu menjalniku in pogonu na vsa štiri kolesa, ki ju je ta osupljivi SUV podedoval od Alfe Romeo Giulia Fast, zaseda prvo mesto v svojem razredu, saj v le 5,7 sekunde pospeši od 0 do 100 km / h. Največja hitrost, ki jo Stelvio doseže, je 230 kilometrov na uro.
 
 
Terenec Stelvio, ki bo izdelan leta 2017, bo opremljen z dvema sklopkama, ki omogočata vektorsko razporejanje moči in navora med zadnjima kolesoma. V kolikor se boste z njim vozili v tipičnih vremenskih pogojih, se bo vsa moč prenesla na zadnja kolesa. Ob zmanjšanem oprijemu se bo izvedel prenos tudi do 50 % moči na sprednja kolesa.
 
Luksuzen izgled italijanskega terenskega vozila je prava paša za oči. Predstavitev njegovih zmogljivosti le še spodbudi željo, da bi ga na naših cestah preizkusili kar sami. Vsi tisti, ki se že zanimajo za nakup, pa bodo morali žal še malce počakati. V slovenske salone naj bi Alfa Romeo svoj najnovejši terenec Stelvio pripeljala šele naslednje leto. Cene zaenkrat še niso znane. 
 
Ponosni Italijani so nam kljub vsemu zaupali, da želijo do leta 2021 predstaviti še za razred manjšega in za razred večjega terenca. Stelvio torej po napovedih italijanske znamke Alfa Romeo, zagotovo ni zadnji. Pustimo se presenetiti.