Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Kako najbolje skrbeti za čistočo notranjosti vozila?

15.05.2017

Ste kdaj razmišljali koliko časa preživite v svojem avtu? Pravzaprav veliko, kajne? Vsakodnevno se vozimo z različnimi nameni: vožnja v službo, razni opravki, daljša potovanja v neznane kraje. V avtu preživimo ure in ure in se tega sploh ne zavedamo. Nič čudnega, da v avtu poleg vožnje poskušamo narediti še vse tisto, kar pred odhodom nismo uspeli. Vse stvari, ki ne sodijo v avto, pa na njemu pustijo praske na armaturi, madeže na oknih, hrano v razpokah sedežev, itd. Na koncu se sprašujete, kaj se je zgodilo z popolnoma čisto notranjostjo vašega avta

Kako najbolje skrbeti za čistočo notranjosti vozila?

Kako hitro in učinkovito očistiti notranjost vašega avtomobila?

Na srečo ni težko poskrbeti, da bo vaša notranjost avta izgledala bolje. Najprej si poiščite nekaj, kamor boste metali smeti. Uporabite plastično vrečko ali koš, ki ga v hiši ne potrebujete. Vrečko lahko postavite pod sedež ali pričvrstite začasno kljuko na notranjo stran vrat, kamor jo boste lahko obesili. Koš pa lahko postavite na zadnji sedež. Nič ni lepšega kot praznjenje smeti z vedenjem, da bi sicer za pobiranje smeti iz vseh kotov potrebovali vsaj eno uro. Da bo videz urejenosti še lepši, poskrbite, da stresete tudi drobne smeti in blato iz preprog za noge.
 
Kako hitro očistiti sedeže? Veliko lažje in hitreje je, če sedeže očistite na roke. Preprosto uporabite malo milnice in prebrišite površine svojega avtomobila. Nekateri čistilni produkti vsebujejo alkohol, ki pa pospešuje sušenje, a tudi pospešuje staranje materialov (zmanjša se njihova prožnost). Da bo vaše čistilo vedno pri roki tudi ob neugodnih nezgodah, shranite majhno stekleničko vašega čistilnega sredstva v vrečko pod sedež ali v koš. Tako bo ob nepriliki kot je razlita kava, raztresena hrana otrok, itd. vedno na voljo.
 
Ste siti dišečih bingljajočih obeskov? Obdržite vaš avto dišeč tako, da pod sedež postavite dišavne lističe, pazite le na to, da s tem ne pretiravate. 
 

 

Kako se upreti vremenskim razmeram?

Ljudje žal nimamo te moči, da bi zmanjšali vremenske vplive na naše vozilo. Lahko pa naredimo marsikaj, da ga zaščitimo. V spomladanskih in jesenskih mesecih, nam umazani blatni čevlji hitro uničijo podlago pod nogami. Da bi to preprečili, si omislite gumijaste  preproge, ki jih je enostavno očistiti. Le-te so ugodne, prehranijo pa vam veliko odvečnega dela pri čiščenju umazanije, hkrati pa zaščitijo spodnjo podlago proti nastajanju muck.
 
Sončni žarki tudi uničujejo površine vašega avtomobila. Sonce z oddajanjem toplote povzroča krčenje in s tem razpoke na materialu, blesteča barva, ki je bila nekoč, počasi zbledeva. Kako preprečiti tovrstno staranje avtomobila? Preprosta rešitev je zaščita s senčnikom na vetrobranskem steklu. Zanj ne boste odšteli veliko denarja, le ta pa vam bo pomagal ohranjati notranjost lepo in novo.
 
Rek: »Preventiva je boljša od kurative,« velja tudi za avtomobile. Veliko lažje in ceneje je sprotno vzdrževanje avta, kot pa popravila. Z varčevanjem na čiščenju vsekakor ne boste dolgotrajno privarčevali. Z nekaj triki pa bo vaš avto lepšega videza dlje časa. Zakaj torej ne bi poskrbeli za vaš avto? Za oskrbo avta si je potrebno vzeti le nekaj časa in vaše delo se bo obrestovalo. Kdo si ne bi želel peljati v čistem in dišečem avtomobilu? Tudi vaši sopotniki vam bodo hvaležni. Poleg tega pa bo ohranjen avto obdržal večjo vrednost in boste lahko zanj ob morebitni prodaji tudi več iztržili.