Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Tesla 3 že dostavljena prvim kupcem

28.02.2018

Aprila 2016 so se pred uradnimi trgovinami avtomobilskega giganta, ki je najavil prihod novega električnega modela, vile vrste čakajočih entuziastov in novih bodočih lastnikov.

Tesla 3 že dostavljena prvim kupcem
Vodstvo podjetja Tesla je namreč najavilo prihod najsodobnejšega vozila na električni pogon, prednaročila zanj pa je bilo možno oddati preko obrazca v spletni trgovini ali na uradnem prodajnem mestu. 
 
Vse, kar ste potrebovali in, da ne bo pomote, še vedno potrebujete za rezervacijo, je bilo 850€, ki so vam zagotovili izdelavo in dobavo najbolj težko pričakovanega avta v zadnjih letih, Tesla 3. 
 
Čeprav je prvi mož Tesle, Elon Musk, ob najavi trepetal, da se bo pri dobavi modela 3 ponovila zgodba modela X, se to ni zgodilo. Očitno je bila ena napaka, ki je pri predhodniku podaljšala rok dobave avtomobila naročnikom za dodatnih 18 mesecev, čisto dovolj.
Ponosen, da se to ni zgodilo, je Musk preko družbenega omrežja Twitter sporočil novico, ki jo je malce več kot eno leto čakalo kar pol milijona najhitrejših naročnikov z rezervacijo, in sicer, da bo prvih 30 lastnikov svojo Teslo prejelo že 28. julija. 
 
Ker je proizvodnja stekla brez večjih ovir, bodo tako ta mesec dobavili še 100 avtomobilov, za septembra pa jih napovedujejo kar 1500. V letu 2018 bodo tako, po besedah Muska, proizvodnjo povečali za kar 6x, če primerjamo s proizvodnjo leta 2016, saj nameravajo izdelati pol milijona električnih vozil 3.

Prvi Teslin model, namenjen masovnemu tržišču

Novost na trgu, kredibilna znamka, varčnost ter posluh za ohranjanje okolja je le nekaj razlogov za takšno porast proizvodnje v Teslini tovarni. Največji delež in povpraševanje pa, upravičeno, pripisujejo ravno dejstvu, da je Tesla 3 prvi model, ki je cenovno dostopen širšemu trgu. Za najcenejši model boste tako odšteli nekaj manj kot 30 tisočakov, kar je več kot polovico manj od cene njegovega predhodnika, Modela X. S to ceno se Tesla 3 elegantno postavi ob bok večjim družinskim avtom, od vas pa je odvisno, kako daleč boste želeli z nadgradnjami in dodatki. 
 
 

Najnižja poraba pri dolgi vožnji

Tesla je s prihodom modela 3 ovrgel tudi dosedanje mite o kratkotrajnosti kapacitete električnih vozil, saj je vzdržljivost baterije bistveno višja kot kdajkoli prej. Z enim samim polnjenjem boste tako lahko prevozili 346 kilometrov, kar je trikrat več kot jih lahko, za primerjavo, prevozi Nissanov električni model Leaf 2015. Takšno zmogljivost omogoča 2170 litij-ionskih akumulatorskih celic, ki so bile zasnovane s pomočjo podjetja Panasonic.
 
Na poti bodo v varčni in tihi vožnji poleg vas uživale še štiri osebe, vsi modeli pa bodo imeli nameščeno strojno opremo za avtopilotsko upravljanje, s katerim bo možna polavtomatska vožnja. V primeru, da vam ta opcija ne zadostuje, se lahko odločite za nadgradnjo avtopilota, s katerim proti doplačilu pridobite še tempomat, samodejno parkiranje in avtonomne asistente, ki spreminjajo vozne pasove. Če se bodo pri Tesli držali cenovne politike modelov S in X, boste za komponento nadgradnje avtopilota plačali cca 2500€. 
Še ena posebnost, ki trojko loči od ostalih konkurenčnih modelov, je v zaslonu na dotik, ki je v celoti nadomestil nam bolj poznano nadzorno ploščo. Sila enostavno in hitro upravljanje ukazov pa legendarna Tesla zaključi s pospeškom, s katerim nas do hitrosti 100km/h pripelje v pičlih 5,6 sekunde. 
 
Za oddajo rezervacije imate torej še dovolj časa, zagotovo pa ste lahko brez skrbi tudi v primeru, da si po vplačilu avansa premislite. Kot navajajo v podjetju, vam ob preklicu rezervacije v celoti vrnejo vplačani znesek.