Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Tehnološke novosti, ki jih bo imel prihajajoči Audi Q8

07.03.2018

Nov, izpopolnjen in tehnološko dovršen dizajn, s katerim se ponaša v Detroitu predstavljen koncept Audijevega športnika Q8, še zdaleč ni vse, kar zaznamuje ta težko pričakovan avto, ki ga bomo v letu 2018 že lahko opazili na cestah.

Tehnološke novosti, ki jih bo imel prihajajoči Audi Q8
Če bi dejali, da so v bodočem Q8 želeli združiti vse maksimalne presežke najbolj uveljavljenih avtomobilov na trgu, nam nihče ne bi zameril. Ta priključni hibrid, ki v enem samem vozilu združuje najboljše karakteristike in tehnološke presežke, preprosto navdušuje z zunanjim izgledom prestižnega športnega robustneža, oplemenitenega s strogo in drzno eleganco, nikakor pa nas ne pusti ravnodušne niti ob predpostavki bohotne notranjosti in prostora. Pet metrov v dolžino, dva v širion in 1,7 metra v višino nakazujejo, da govorimo o velikem avtomobilu, ki bo v toliko večje veselje večjim osebam. Če te pri vožnji še posebej cenijo visoko stopnjo preglednosti in nadzora nad okolico, hkrati pa uživajo v prefinjeni eleganci do potankosti izpiljene notranjosti, pa je to samo še dodaten razlog za razmislek o nakupu. 
A to je šele začetek.
Da novi SUV iz serije Q ni le fascinantna oblika, pričajo tudi podatki o tehnološki dovršenosti in izpopolnjenosti, ki predstavljajo nov mejnik na tem področju. Pri Audiju namreč zagotavljajo, da bo novi Q8 na trgu predstavil povsem novo pojmovanje vožnje, upravljanja z avtomobilom, varnosti in udobja. 
 

Z litij-ionsko baterijo tudi do 60 km v enem kosu

Športne zmogljivosti, ki jih skladno podpira visoka stopnja energijske učinkovitosti, predstavljajo popolno kombinacijo za izjemne dosežke tega priključnega hibrida. Litij-ionsko baterijo zmogljivosti 17,9 kilovatne ure bo možno napolniti v samo dveh urah in pol, njena polna kapaciteta pa bo zadoščala za 60 kilometrov v hibridnem načinu. 
Po doslej opravljenih meritvah bo poraba tega mogotneža izjemno nizka – samo 2,3 litra goriva bo namreč potrebnih za prevoženih 100 kilometrov. 
Da pa vožnja v novem terencu ne bo samo energetsko varčna, temveč tudi kar se da najbolj učinkovita, pa bo skrbel avtomatski sistem - predictive efficiency assistant. Ta bo že med samo vožnjo izračunaval in predvideval zahteve po energiji in voznika na ta način usmerjal in vodil skozi porabo in predvideno vožnjo. Slednja bo tudi v Q8 možna v tren različnih načinih – hibridnem, električnem in kombiniranem, pri čemer pogon baterijo hrani za predele, na katerih je vožnja običajno dražja (mesta).

Razsežnosti udobja na vseh terenih

Kot se za terenca takšnih zmogljivosti spodobi, je tudi Q8 pripravljen na maksimalno udobje na vseh terenih, kar omogoča prilagodljivo zračno vzmetenje z aktivnim nadzorom blaženja. Ko se bo uporabnik enkrat navadil na prestižne detajle dovršene notranjosti, med katerimi še najbolj izstopa skoraj futuristična armaturna plošča nove Audijeve generacije kokpitov, se bo lahko povsem mirno posvetil vožnji na makedamskih in neurejenih poteh, saj tresenja skoraj ne bo čutiti. 
Udobje vožnje je povsem v skladu z dizajnom  - oboje je do potankosti dovršeno in predvideno. Elegantna LED razvestljava kratkih in dolgih luči je pospremljena z značilno osvetljeno obliko črke X, in ko nam za trenutek uspe odvrniti pogled iz usmerjenih snopov svetlobe, ne moremo mimo čudovitega, na trenutke skoraj kraljevskega nosu, ki ne bi mogel biti bolj opazen in izstopajoč. 
Ko gre za Q8, pozabite na ključe. Vrata bo namreč možno odpirati samo z dotikom, saj bodo za to poskrbeli vgrajeni senzorji, ki zaznavajo prste.