Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Predstavitev novosti iz Geneva Motorshow 2018

30.03.2018

Švica je v teh dneh v Ženevi gostila enega največjih avtosalonov, na katerem so se odvijale predstavitve nekaterih najbolj težko pričakovanih novosti na področju avtomobilizma.

 Predstavitev novosti iz Geneva Motorshow 2018
Predstavljeni lepotci najvišjih razredov, športne novosti in posodobitve vozil po dostopnejših cenah, primernih tudi za slovenski trg, so prevzele še tako ravnodušnega obiskovalca in v njem vzbudile očaranost in navdušenje nad kovino, barvami in motorji. Da se obeta kar nekaj sprememb v svetu jeklenih konjičkov, najbrž ni potrebno posebej izpostavljati, kako pa bodo te vplivale na prihodnost, pa bo pokazal čas ali pa že kateri izmed ostalih prihajajočih avtosalonov. 

Poslovni svet v barvah štirih krogov

Audi nikakor ne more iz svoje kože in po pričakovanjih je tudi težko pričakovani model A6 namenjen predvsem poslovnežem, ki se ga bodo pri nas lahko razveselili že junija. Pri novem modelu opazimo nekoliko daljši in širši trup, poleg tega, da se vsi pogonski motorji pohvalijo s hibridnim pogonom, pa je tudi do 25 kg težji od predhodnika.
Letošnje leto bo v naše kraje tudi pri ostalih Audijevih modelih prineslo kar nekaj novosti - prihajajo novi A in A8, A1, A3 in Q3. 
Poslovneži pa bodo lahko poleg Audija izbirali še med modeli preostalih paradnih konjev - Mercedes-Benza, ki stavi na razreda A in C, ter BMW-jem, ki se že ponaša s konkretnimi naročili najbolj težko pričakovanega X7. Če vaš žep ne premore takšnih novosti, srce pa kljub temu hrepeni po opaznih, izzivajočih in statusno pogojenih avtomobilih, vas bo morda razveselil podatek, da nemški mogotec že pripravlja načrte za prenovo obstoječega X5, ki prihaja konec leta, kljub temu pa največ stavi na mlajše in cenovno dostopnejše modele X2, X3 in X4. 

Cupra - nova (pod)znamka v svetu avtomobilizma

Ni prvič, da so se znotraj kakšne obstoječe blagovne znamke odločili, da ločijo ime modela in ga postavijo kot samostojno znamko, a je ta sigurno požela kar nekaj zanimanja na tokratnem avtosalonu. Cupro smo doslej poznali kot del blagovne znamke Seat, sedaj pa gre razvoj teh avtomobilov svojo pot. Prvi predstavljen model Cupre je športni terenec Ateco, ki ga poganja motor s 300 konji in predstavlja začetek višjecenovnih in bolje opremljenih vozil.
 

Dostopnejše različice za slovenski trg

Hrepenenje in navdušenje nad novim Ferrarijem 488 pista, električnim Jaguarjem in Porschejem GT3 RS bo kljub bližnjemu srečanju za večino le spomin, zato smo pobrskali po največjih jeklenih adutih, ki bodo v prihajajočem obdobju bolj verjetno zapolnili katero izmed slovenskih parkirišč ali garažnih hiš. 
 
Citroen je predstavil model C4 Cactus, za katerega je prepričan, da bo požel še več slave in naročil od predhodnika. Bogato opremljen z različnimi motorji bo navdušil predvsem ljubitelje napredne tehnologije, ki ne zmorejo brez spletnih povezav in aplikacij. Te pa bo na svojo stran poskušala privabiti tudi vsem dobro poznana Kia z novo različico modela Ceed. Če se navdušujete nad sodobnim dizajnom in naprednejšo tehnologijo v avtu, boste zagotovo med prvimi resnimi, ki bodo začeli razmišljati tudi o tem, ali se je v njem res tako udobno voziti kot pravijo. 
Glede na to, koliko francoskih avtomobilov se že sedaj vozi po slovenskih cestah, lahko sklepamo, da bo tudi novi Peugeout 508 prepričal marsikaterega bodočega lastnika. 
Ekološko ozaveščenost bomo gradili z novo hibridno Toyoto Auris, za daljše poti in večji komfort med vožnjo pa bomo tudi letos sedli v sedaj že skoraj kultni Citroen Berlingo.