Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Košarica je prazna.

Napolnite košarico z izdelki ...

Avtomobilski brisalci - najmanjša oprema z nenadomestljivo funkcijo

28.05.2018

Se vam je kdaj zgodilo, da vas je med vožnjo z avtomobilom ujel naliv, brisalci na vašem avtomobilu pa so delali tako slabo, da ste komaj videli na cesto? Zamislite si, da bi morali vetrobransko steklo ves čas takšne vožnje sproti ročno čistiti. Ne glede na to, kako se vam zdi nemogoče, prav to se je nekoč dogajalo.

Avtomobilski brisalci - najmanjša oprema z nenadomestljivo funkcijo
Zgodovina avtomobilskih brisalcev sega daljnih 115 let nazaj, prvi izum pa je bil patentiran v Veliki Britaniji. Istočasno se je podoben patent odvijal tudi na ameriških tleh. Te brisalce sta sestavljali dve metlici, ki sta prednje avtomobilsko steklo čistili od vrha navzdol. Sistem je deloval ročno, kar pomeni, da je moral voznik med vožnjo skrbeti tudi za upravljanje z metlicama, saj avtomatskega upravljanja še niso poznali. 
Leta 1917 so nastali prvi brisalci s samodejnim delovanjem, a so ta način izboljšali že štiri leta kasneje, ko že govorimo o brisalcih, ki jih poganja vakum in delujejo v skladu z motorjem. Oblika kot jo poznamo danes se je začela razvijati v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, v avtomobilskem svetu pa brisalci kljub svoji majhnosti predstavljajo nepogrešljivo in nujno potrebno opremo slehernega avtomobila.
 
Izbira kvalitetnih in zanesljivih brisalcev je ravno s tega naslova še kako pomembna, če želimo, da bodo ti dolgo in učinkovito opravljali svoje delo. 
 
Kako dolgo nam bodo služili, pa je odvisno od več dejavnikov. Na prvem mestu je vsekakor proizvajalec, ki izbira ustrezne materiale za sestavne dele brisalcev. Zares kvalitetne sestave so, na primer, metlice brisalcev Silux, ki jih najdete v naši ponudbi. Njihova edinstvena prednost je v naprednih materialih sistema za pritrjevanje brisalcev. To je tisti ključni del, s katerim pritrdimo brisalce na ogrodje. Večina proizvajalcev za to uporablja plastiko, ki je sicer cenejša opcija, a zato tudi manj kakovostna. Pri metlicah brisalcev Silux pa je namesto plastike uporabljena protikorozijska cinkova zlitina, ki preprečuje, da bi metlica počila in posledično začela nerodno preskakovati na vetrobranskem steklu. 
Višjo kvaliteto pa pri metlicah brisalcev Silux predstavljata tudi struktura metlice iz nerjavečega jekla z dvojno spominsko funkcijo in sama zgradba gumice. Če dobro pomislite, je ravno gumica tista, ki v primeru dežja odigra najpomembnejšo vlogo, saj skrbi, da je vetrobransko steklo ves čas čisto in brez vodnih sledi. Ker je gumica izpostavljena različnim zunanjim vplivom, ima posledično tudi več možnosti za poškodbe in predčasno staranje. Na življenjsko dobo gumice vpliva tudi umazanija na steklih, prašni delci in kamenčki, ki med vožnjo priletijo na steklo in se zataknejo pod gumice. 
 
 
Da bi ohranile kar najdaljšo življenjsko dobo in bile ves čas delovanja še dodatno zaščitene pred obrabo in staranjem, imajo gumice v setu brisalcev Silux vsaj 6 milimetrov debeline. Ta je narejena iz elastičnega gumijastega polnila iz teflona, poleg tega pa je še dodatno zaščitena s kvalitetnim premazom, s čimer se njena življenjska doba znatno podaljša. 
 
Seveda pa bomo z rednim čiščenjem vetrobranskega stekla in metlic tudi sami pripomogli, da bodo ti nepogrešljivi deli še dolgo opravljali svojo funkcijo in nas varno pripeljali od ene do druge točke. 
 
    
   
 
 
Izbira kvalitetnih brisalcev dandanes torej ne sme biti več vprašanje, temveč pogoj, ki v enem združuje ekonomičnost, učinkovitost in zanesljivost. Ta pogoj je v celoti izpolnjen v setu brisalcev Silux, saj vam za kakovost in delovanje jamčimo z 12-mesečno garancijo. In da ne bi predolgo iskali primernega modela brisalcev za vaš avto, imate v setu na voljo kar 10 različnih adapterjev, ki pokrivajo 99% avtomobilov na tržišču.

 

Novice in novosti

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi