Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Košarica je prazna.

Napolnite košarico z izdelki ...

Kupili ste nov avto, preverite kako ga optimalno zaščititi proti praskam

21.06.2018

Se spomnite, kako diši notranjost čisto novega avtomobila? Zagotovo se strinjate, da ima prav poseben vonj. Vse je še novo in to se z lahkoto občuti pri vsakem vstopu še kar nekaj časa po tem, ko ste ga iz avto hiše pripeljali domov.

Kupili ste nov avto, preverite kako ga optimalno zaščititi proti praskam
Čeprav vonj s časom zbledi, pa se skrb za čisto in nepoškodovano notranjost in zunanjost avtomobila nadaljuje. Vzdrževanje čiste notranjosti še ni takšen izziv kot je skrb za lep, nepoškodovan in neopraskan avta z zunanje strani.
Ravno zaradi tega je pomembno, da začnemo za vzdrževanje avta skrbeti že tisti dan, ko smo ga pripeljali domov.
Mnogi strokovnjaki bi rekli, da je najbolj optimalno, če za to poskrbite še preden avto zasede svoje mesto pred hišo ali v vaši garaži, a pojdimo lepo po vrsti. 
 
Vsak lastnik avtomobila si želi kar najbolje zaščiti svoj avtomobil, v to pa spada tudi zaščita pred morebitnimi praskami.
Že med transportom iz druge države se lahko na avtomobilih pojavijo pikice ali druge manjše praske, ki so posledica kamenčkov in večjih prašnih delcev na cesti. V avtohišah običajno avtomobile samo operejo in manjših prask, če nismo res pozorni, sploh ne vidimo. A te manjše praske lahko hitro postanejo še večje, zato poskrbite za dodatno zaščito svojega jeklenega konjička, kakor hitro le da. 
 
Priporočljivo je, da v kolikor imate možnost, zaščito in preventivo za svoj novi avtomobil zaupate strokovnjaku, vendar pa to ni edina opcija. Za zaščito proti praskam lahko poskrbite tudi v domači garaži. Vsekakor bo to za vas ceneje, prav tako pa se vam niti ne bo potrebno ločiti od novega in komaj pridobljenega avtomobila. 
 
Zaščita avta se začne takoj zatem, ko ste avto oprali, ga temeljito obrisali in polirali. Lak na novih avtomobilih je še bolj občutljiv na različne vremenske razmere, pranja in ne na vse zadnje tudi izsušitev, zato ga s poliranjem pripravimo na optimalno nadaljevanje zaščite. Na vozilu s poliranjem najprej odpravite vse morebitne praske in nepravilnosti na laku, ki so nastale kot posledica dežja, sonca, prašnih delcev in drobnega peska na cestišču.
Nekoč so tovrstna dela opravljali samo v mehaničnih delavnicah, dandanes pa k sreči obstaja že zelo veliko proizvodov, s katerimi lahko brez bogatega predhodnega znanja dosežete izjemne rezultate. Pri tem si pomagajte s polirnimi pastami za odpravljanje prask, ki bodo poskrbele, da bo lak na vašem avtomobilu spet gladek in sijoč. 
Po tem postopku pa je priporočljivo, da za boljšo zaščito premažete površino avtomobila še z voskom. Čeprav ni garancije, da po tem ne bo več prask in udarnin, pa bo vsaj lak manj dovzeten za različne vremenske vplive.
Če pa želite vaš avto popolnoma zaščititi pred praskami in udarninami, ki nastanejo kot posledica vožnje in avtomobilskih “sosedskih” odnosov, pa velja razmisliti o namestitvi ščitnikov in odbojnikov za vrata, ogledala in odbijače. Prednost tovrstne zaščite je v povsem enostavni namestitvi in odstranitvi, najbolj hvaležni zanjo pa boste vsakič, ko bo nekdo z vrati drugega avtomobila nehote butnil v vaša.
 

Novice in novosti

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi