Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Košarica je prazna.

Napolnite košarico z izdelki ...

Kdaj je čas za menjavo filtra goriva?

30.07.2018

Za brezhibno delovanje vašega jeklenega konjička se je potrebno držati načrta rednega vzdrževanja in seveda prav tako sproti preverjati njegovo delovanje.

Kdaj je čas za menjavo filtra goriva?
V kolikor vaše vozilo redno servisirate in vam mehanik po rednem načrtu opravi redni servis in zamenja vse potrebne elemente, ali morda celo v lastni režiji poskrbite za ta opravila, potem morebitne spremembe v delovanju hitreje opazite in se s tem lahko izognete hujšim okvaram. Menjava filtrov v vašem avtomobilu je ena izmed opravil, ki sodijo v reden servis in tudi med opravila, ki se opravljajo po potrebi. V kolikor so razmere vaše vožnje oz. rokovanja z avtomobilom manj ugodne, lahko nastopi potreba po dodatni menjavi katerega izmed filtrom, ki vašem jeklenem konjičku pomagajo do brezhibnega in kar najbolj učinkovitega delovanja. Okolje v katerem se kar največ časa nahajate je morebiti dodatno onesnaženo ali ceste, ki so del vaše redne poti so morda bolj »zahtevne« za vaše vozilo in mu s tem puščajo večje posledice. Za filter goriva, pa je najpomembnejše gorivo samo, ki se v rezervoar goriva natoči. Na njegovo kvaliteto, pa mi kot posamezniki nimamo kaj dosti vpliva, le to, katero bencinsko črpalko si raje izberemo za točenje goriva. 
 
Ker ima vsak filter v vašem vozilo svojo funkcijo, se tudi vsakega posameznega filtra zmanjšano delovanje pozna na svoj način. Tako moramo biti ob morebitnih težavah z vžigom, »cukanju« motorja pri speljevanju oz. vožnji, upočasnjenem pospeševanje ali »nemirnem« prostem teku motorja pozorni na filter goriva. 
 
Gorivo, pa naj bo bencin ali dizel, lahko namreč vsebuje razne delce smeti, te so v veliki večini v vsakem rezervoarju goriva, a se k sreči usedajo na dno posode. Zaradi tega je zelo priporočljivo, da ne zvozimo še tistega goriva do konca, ko nam zasveti lučka za gorivo in nas avtomobil opozori, da vozimo že na tako imenovani »rezervi«, kajti ravno takrat se nam lahko zgodi, da se vsesa največ smeti iz posode za gorivo. Ti delci lahko delno ali celo popolnoma zamašijo dotok goriva do motorja in njegovo delovanje je s tem ali moteno z zgoraj naštetimi težavami ali pa nam avtomobil sploh ne vžge.
 
Zato potrebuje vaš jekleni konjiček filter goriva, a ta mora biti redno zamenjan in s tem kar najbolj učinkovit pri prestrezanju smeti. Nekoč se je filter goriva še nekajkrat sčistil preden se ga je dokončno menjalo, to se dandanes nikakor več ne priporoča, saj so filtri goriva precej drugačni od prvih izvedb, so veliko bolj kompleksni, npr.: filtri goriva lovijo namreč tudi vodo v gorivu, ki je dizli še prav posebej ne prenašajo dobro oz. sploh ne. Tako pride le menjava samega filtra v poštev za brezhibno delovanje in naj vam ne bo žal menjati filter morda celo pogosteje, kot to narekuje redni servisni načrt, kajti njegova zamašitev pomeni le da je je nadaljnja pot goriva do motorja neokrnjena in je s tem filter dobro opravil svoje delo.
 

Novice in novosti

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi