Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Košarica je prazna.

Napolnite košarico z izdelki ...

Bugatti Divo - 5,7 milijonov evrov za užitek na 4-ih kolesih - razprodan

18.10.2018

Luksuzna francoska avtohiša Bugatti, ki ima v svoji zbirki samo tri modele avtomobilov, Veyron, Cheron in Divo, se še kako zaveda, da so lastniki njihovih jeklenih konjičkov samo bogataši, ki jim ni mar, kakšna je cena avtomobila, še manj pa jih skrbi to, kar večino navadnih smrtnikov - stroški vzdrževanja in servisi.

Bugatti Divo - 5,7 milijonov evrov za užitek na 4-ih kolesih - razprodan
Pet milijonov evrov, kolikor stane najnovejši lepotec za petičneže, je namreč že razprodan. 
Če upoštevamo dejstvo, da sta ostala dva Bugattija na voljo že za “skopih” 1,7 - 3 milijone evrov, ne moremo mimo tega, da nas ne bi še bolj zanimalo, kaj takšen avto ponuja in kaj vse opravičuje tako vrtoglavo postavljeno ceno.
 
Bugatti Divo je bil javnosti prvič premierno predstavljen na sejmu avgusta v Kaliforniji in bil razprodan še preden so ga pripeljali na Pariški Motor Show 2018, a bodo prvi modeli na cesti šele prihodnje leto. Če niste eden izmed srečnežev, ki je rezervacijo in polog zanj že opravil, se boste za 5,7 milijonov evrov vrednega lepotca tokrat, žal, obrisali pod nosom. Izdelali bodo namreč samo 40 modelov Divo, ki že imajo svoje lastnike. 

In kakšne so karakteristike, zaradi katerih klonijo tudi najmočnejši?

Gre za najdražji model Bugattija v vsej zgodovini. Poimenovan je po francoskem dirkaču Albertu Divu, ki je z Bugattijem osvojil številne dirke. 
Od ostalih modelov je lažji za 35 kilogramov. Ima 1500 konjskih moči in pospeši od 0 do 62 milj na uro v zgolj 2,4 sekunde. 
Pri načrtovanju Diva so imeli v mislih aerodinamiko, saj z odlično zasnovanimi dovodi zraka, spojlerji in krili omogoča visoko stopnjo zanesljivega in lahkotnega manevriranja. Kljub njegovi izjemni aerodinamiki pa je sila pritiska v pnevmatikah usmerjena navzdol, zaradi česar je največja možna hitrost omejena na zgolj 236 kilometrov na uro. 
 
Za Bugatti Divo sta bili razviti dve lastni barvi, ki krasita njegovo zunanjo in notranjo podobo - "Titanium Liquid Silver" in "Divo Racing Blue".
 
Da ne gre samo za vrtoglavi znesek pri nakupu, temveč bo svoje zahtevalo tudi redno vzdrževanje avtomobila, priča tudi dejstvo, da je po mnenju strokovnjakov potrebna menjava olja enkrat na leto. Če ta pri več kot polovico cenejšem modelu znaša okrog 20.000€, potem si lahko samo predstavljamo, koliko bo potrebno odšteti pri takšnem postopku za novega Diva. 
 
Menjava gum na takšnem avtomobilu bo znašal okrog 35.000€, a to najbrž lastnikov, ki so zanj že plačali, ne gane preveč.
 
Kljub temu pa obstaja tudi lažji in cenovno dostopnejši način, da si Bugattija privoščite vsaj enkrat v življenju. Če že na računu nimate milijonov, ali pa ste bili 41. v vrsti za rezervacijo,  si ta prestižni avto lahko tudi izposodite. Najem, ki dovoljuje uporabo avtomobila celih 24 ur, je namreč na voljo za “samo” 20.000 evrov na dan. 
 

Novice in novosti

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi