Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Košarica je prazna.

Napolnite košarico z izdelki ...

Nikoli na dopust brez pokrivala za avto

18.12.2018

Lastniki jeklenih konjičkov imajo kar veliko dela s svojim prevoznim sredstvom in njegovim rednim vzdrževanjem, tako da je njegova varna hramba marsikomu zelo pomemben aspekt. Garaža ali nadstrešek je učinkovita rešitev za vaše vozilo doma ali tudi na dopustu v kolikor nam je to omogočeno.

Nikoli na dopust brez pokrivala za avto
Kaj pa storiti kadar nam strehica za parkirano vozilo ni na voljo? Takrat pa je nujno potrebno nabaviti pokrivalo za avto, ki ga ščiti pred vsemi zunanjimi vplivi. 
 
V vsakem letnem času čakajo stoječe vozilo drugi zunanji vplivi in vsaki nosijo svoje posledice v kolikor avto ni nekako zaščiten pred njimi. Ali gremo poleti na morje in avto stoji za čas dopusta na vrelem soncu, ki posledično bledi materiale in pripomore k njihovem prezgodnjem pokanju in posledično staranju. Ali pa smo ga postavili v vsaj delno senco pod drevesa, ki pa predstavljajo spet druge agresivne vplive. Določena drevesa med cvetenjem proizvajajo različne tekočine, ki privabljajo raznorazen mrčes. Tako so te, po navadi sladke tekočine, ki kapljajo na avtomobil precej težko odstranljive in velikokrat tudi agresivne za lak avtomobila. Vročina povzroči tudi pojav smole, ki vsi vemo da je izredno težko za odstraniti in lahko pusti trajne posledice na karoseriji avtomobila.
 
Poleti pa ne cveti le drevje ampak tudi zorijo sadeži, ki so seveda priljubljena jed ptic, čigar iztrebki so skozi vse leto precej moteči, zaradi svoje sestave pa še bolj ali manj agresivni na površinah karoserije, predvsem laku in posledično barvi avta. Tako so ptičji iztrebki v poletnih in jesenskih časih še toliko bolj agresivni zaradi vsebnosti kisline iz sadja, ki ga takrat uživajo in je še toliko bolj priporočljivo morebitne iztrebke čim prej odstraniti ali kot v vseh primerih najbolje sploh preprečiti, torej parkiran avto pokriti. V jesenskem času so zunanji vplivi podobni poletnim, le da je sonce nekoliko manj močno, a še vseeno preveč da v kombinaciji z ostalimi madeži na avtomobilu (insekti, iztrebki) ne tvori zelo nevarne kombinacije, ki izredno načnejo podobo vašega jeklenega konjička. Na pomlad je največ cvetnega prahu in drobnega peska nasploh, saj se takrat prebuja narava in vse vzklije in zacveti. Pogost je tudi rahel ali močnejši veter, ki cvetni in navadni prah prenaša in ga ob tem natrosi in »zarije« v vse kotičke avtomobila, ki je parkiran na prostem, v kolikor seveda ni pokrit.
 
V zimskem času pa so seveda mraz in zimske padavine tiste, ki nam »starajo« avtomobil in predstavljajo dodatno delo. Seveda govorimo o gori snega, ki ga je potrebno pred začetkom poti popolnoma očistiti iz vozila, da si zagotovimo dobro vidljivost na cesto in da zaradi sproti padajočega snegu iz avtomobila, ne predstavljamo nevarnost ostalim udeležencem v prometu. Seveda sodi v to kategorijo tudi čiščenje ledu iz steklenih površin oz. vsem znano drgnjenje v minusu. 
 
 
Vsem tem in še katerim nevšečnostim na prostem stoječem avtomobilu se z lahkoto izognemo v kolikor uporabljamo pokrivalo za avto. Ta so nam na voljo v velikosti da pokrije celotni avtomobil, ali le stekla in streho ali le vetrobransko steklo. Nameščajo se enostavno in hitro, prav tako pa se z lahkoto odstranijo in pospravijo. So različnih velikosti in barv, tako da se lažje odločimo kaj bi najbolj pasalo prav nam, za naše potrebe. 
 

Novice in novosti

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi