Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Košarica je prazna.

Napolnite košarico z izdelki ...

Kaj je Car Detailing?

26.04.2019

Veliko ljudi je prepričanih, da je car detailing isto kot čiščenje avtomobila. V osnovi gre sicer za podobno stvar, le da je car ali avto-detailing mnogo bolj kompleksna, natančna in poglobljena storitev kot zgolj samo čiščenje avtomobila.

Kaj je Car Detailing?
Če pri čiščenju velja, da je storitev opravljena, ko se avto navzven sveti, znotraj pa je posesan in ima pobrisane vidne površine, so pri car detailingu to samo nekatere izmed komponent.
 
Glavna razlika med njima se začne že pri samem postopku. Klasičen način čiščenja avta lahko poteka ročno, največkrat pa se ga poslužujemo kar v avtomatskih avtopralnicah. Za car-detailing velja, da se ves postopek opravi ročno, pri tem pa se uporablja prilagojeno orodje in posebej za to namenjeni izdelki. Pri car detailingu je bistvo v tem, da se posamezni deli avta razstavijo, se posamezno očistijo, obnovijo ali zamenjajo, zato je postopek tudi bistveno daljši in dražji kot pri klasičnem čiščenju avtomobila
 
Postopek car detailinga se deli na dve komponenti - zunanje in notranje detajlno čiščenje avtomobila. 

Zunanje čiščenje

Vključuje obnovo, zamenjavo, pranje, poliranje in površinska popravila zunanjega dela avtomobila. Med to, denimo, spada tudi nadgradnja trenutnega stanja, torej menjava poškodovanih delov oken, pnevmatik in vsega, kar vidimo s prostim očesom. Čeprav omejitev glede uporabe pripomočkov in izdelkov ni, se za zunanji detailing najpogosteje uporabljajo razmaščevalci, laki, voski in detergenti. 

Notranje čiščenje avtomobila

Notranj čiščenje pri car detailingu pa vključuje pregled, popravilo in nego vseh notranjih delov vozila. 
S tem imamo v mislih vse vidno usnje, plastiko, plastične mase iz ogljikovih in naravnih vlaken, tla, itd. Ker gre po večini za precej občutljive površine, se pri notranjem čiščenju izogibamo agresivnih izdelkov in namesto tega storitev raje opravimo z drugimi tehnikami, kot so, na primer, čiščenje s paro, ščetkanje in sesanje. 
 
Glede na nujnosti opravil se notranje deli na več delov v samem postopku, od posameznika pa je odvisno, ali se postopka loti v celoti, ali po najbolj ključnih delih.
Potrebno je namreč upoštevati, da je zunanjost lažje očistiti umazanije, kar pa za notranjost kabine ne moremo reči. Vanjo vstopajo in se pogosto tam dlje zadržujejo prašni in onesnaženi delci, ter pesek, pogosto dotikanje z rokami in nogami pa sčasoma pušči tudi vidne in manj vidne madeže. 
 
Najlažje je, če se čiščenja notranjega dela avta po napotkih car detailinga lotimo s temeljitim sesanjem tal, sedežev, celotne notranje kabine in prtljažnika. Da bi resnično dosegli vsa mesta, je mnogokrat potrebno sedeže odstraniti, manj dostopne fiksne dele pa očistiti kar s kompresorjem. Temu sledi čiščenje preprog s ščetko in paro, pri čiščenju stekel pa uporabimo temu namenjena čistila. Pri usnjenih sedežih bo najbolje delovalo čiščenje z mehko vlažno krpo in milom, na koncu pa je potrebno ves postopek notranjega detailinga še enkrat ponoviti. 
 
Zunanji car detailing poleg klasičnega čiščenja vključuje še poliranje manjših prask in nanašanje okrušene barve. 
V tem postopku avto peremo ročno, začnemo pa tako, da ga najprej poškropimo z vodo in ustreznim sredstvom, nato pa nadaljujemo s čisto vodo. Po negi s sredstvom, ki odstrani trdovratne madeže, se avtu s poliranjem in nanosom laka povrne prvotni sijaj. Če je kje potrebno, nanesemo še tesnilno maso ali pa je dovolj samo vosek. 
 
V grobem je tako car detailing opravljen. 
Posebni postopki, ki so tudi del tega procesa, a se izvajajo glede na posameznikove želje, je še čiščenje motorja, poliranje žarometov, popravila odbijača, steklenih čipov in v končni fazi barvanje. 
 

Novice in novosti

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi