Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

Rent a car - kaj je dobro vedeti preden najamete avto?

07.06.2019

Najem avtomobila ali rent a car danes ni več tako eksotična storitev kot je bila včasih. Izposoja avtomobila je učinkovita in cenovno dostopna rešitev za vse, ki si želijo avto za krajši čas ali v občasne namene izposoditi v domači državi ali pa ga potrebujejo na poti v tujini.

Rent a car - kaj je dobro vedeti preden najamete avto?

Za domačo uporabo to storitev največkrat koristijo poslovneži in turisti v sezonskih obdobjih, vse več pa se za rent a car odločajo tudi tisti, ki odhajajo na daljšo pot in potrebujejo varen in zanesljiv avto. 
Če se tudi sami sprašujete, ali morda ne bi bilo bolje za potovanje najeti nov avto namesto ga kupiti, si pred najemom preberite nekaj ključnih točk, na katere morate biti še posebej pozorni preden oditete do prve rent a car hiše.

Cena ali pogoji?

Pri najemu avtomobila igra eno izmed ključnih vlog cena najema na dan. 
Vsakdo si želi večji in zmogljivejši avto, po možnosti za čim nižjo ceno. Če ta v eni rent a car hiši izstopa po nadvse ugodni ceni dnevnega najema v primerjavi z ostalimi ponudniki, je to lahko znak za alarm in posebno obravnavo pogojev, ki jih sprejmete s takšnim najemom. Že na začetku je smiselno tudi določiti, kakšen avto potrebujete in koliko ljudi bo potovalo z vami. 
Želje so včasih večje od dejanskih potreb in kljub temu, da je lahko razlika v izposoji na dnevni ravni samo nekaj evrov, izposojevalci opozarjajo, da je potrebno gledati na celoten čas najema in na morebitne dodatne stroške, ki lahko nastanejo v primeru nezgod, kraj ali vlomov. Ti so odvisni od vključenih zavarovanj, opredeljenih v pogojih najema.

Vključena zavarovanja

V osnovi so v najemnih pogodbah vključena zavarovanja avtomobilske odgovornosti, Kasko zavarovanje in zavarovanje proti kraji, čeprav ni nujno, da bo tudi vaša pogodba vključevala vsa tri. Zavarovanje avtomobilske odgovornosti krije materialno in nematerialno škodo udeležencem v nesreči, za katero ste odgovorni vi. Najbolj poznano in razširjeno je Kasko zavarovanje in četudi ga vaša pogodba vključuje, preverite, kateri primeri so izvzeti iz pogodbe in jih naknadno z doplačilom tudi vključite. 
Zelo pogosto v tem zavarovanju ni vključenih poškodb vetrobranskih stekel in pnevmatik, kar pa je lahko sila neprijetno, sploh, če potujete v bolj rizične države.
Zavarovanje proti kraji velja za vse roparske tatvine, a le v primerih, da kot najemojemalec izpolnjujete vse pogoje in ste ravnali v skladu z navodili. Če bodo avto ukradli, v njem pa ste pustili ključe ali prometno dovoljenje, reševanje zapleta ne bo več tako enostavno, vaša soudeležba oziroma odbitna franšiza pa bo posledično višja.

Pri vsakem najemu avtomobila lahko zvišate ali znižate vrednost zavarovanja, dodate pa lahko tudi primere, ki običajno niso vključeni, na primer, zavarovanje voznika in sovoznikov.

Pregled stanja avtomobila

Glede na to, da z najemom avtomobila odgovarjate za morebitne poškodbe, svetujemo, da pri prevzemu v celoti pregledate, v kakšnem stanju je avtomobil in si skupaj z najemodajalcem pisno in slikovno zabeležita vse pomanjkljivosti, praske in obstoječe poškodbe. 
Tako vam ob vrnitvi avtomobila ne bo potrebno zagovarjati predhodnih poškodb in zanje kriti stroške popravila. 

Prevzem in čas izposoje

Za dan najema se šteje 24 ur, zato se tudi pričakuje, da boste avto dostavili v tem času. Najbolje je, da ga vrnete v isto izposojevalnico, kjer ste ga prevzeli, lahko pa se za vračilo dogovorite tudi na kakšni drugi lokaciji (tudi v tujini). 
V tem primeru vam bodo za dogovore izven pogodbe tudi ustrezno zaračunali. 

Novice in novosti

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi