Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

Poškodovano usnje? Uporabite set za popravilo usnja

29.12.2020

Usnje je pravzaprav ustrojena živalska koža, ki se največkrat uporablja v tekstilni in obutveni industriji ter v industriji pohištva in avtomobilski industriji. Včasih so izdelovali le naravno usnje, sedaj pa prihaja v ospredje sintetično usnje, ki se v svojih lastnostih močno približuje naravnemu usnju.

Poškodovano usnje? Uporabite set za popravilo usnja

Material usnja ponuja veliko prednosti, med drugim tudi zračnost in udobnost. Za odstranjevanje madežev na usnju potrebujemo le vlažno krpo, saj se madeži ne vpijejo v notranjost materiala. Usnje je hkrati trajen in trdoživ material, ki ga moramo tudi ustrezno vzdrževati. Včasih pa se ne moremo izogniti nastalim poškodbam na usnju, ki se največkrat pojavijo ob dolgotrajni rabi. 

Poškodbe usnja 

Če usnjeno jakno veliko nosimo, bo le-ta čez čas nekoliko popokala, posebej na predelu ovratnika, ob zadrgi in na spodnjem delu rokava. Tudi usnjeni avtomobilski sedeži sčasoma popokajo, posebej spodnji del sedeža, saj na njem veliko sedimo, vstajamo in se premikamo. Ne glede na vrhunsko kakovost usnjenih avtomobilskih sedežev, lahko čez čas pričakujemo določene poškodbe, ki bodo kvarile videz notranjosti avtomobila. 
Ker nakup novih in predvsem dragih usnjenih sedežev ni smiseln, je zato dobro uporabiti set za popravilo usnja. Poleg tega pa se poškodbe nahajajo le na določenih predelih, predvsem tistih, ki so podvrženi večji obrabi, zato je, zaradi manjših luknjic, ureznin ali razpok, stroškovno neučinkovito kupovati nove predmete, v tem primeru novo usnjeno jakno ali povsem nov usnjen avtomobilski sedež. 

Set za popravilo usnja 

Set za popravilo usnja mora biti priročen in enostaven za uporabo, da ga lahko na svojih usnjenih izdelkih uporabimo tudi brez posebnega predznanja in tehnične podkovanosti. Hkrati pa mora biti dovolj učinkovit, da zmore na površini usnjenega predmeta povsem odpraviti razpoke, luknje, praske, ureznine in opekline. 
Seti za popravilo usnja vsebujejo različne barve, VisbellaDIY jih vsebuje kar sedem, ter liste za teksturo, ki so oblikovani tako, da ustrezajo teksturi posameznega usnja in hkrati pomagajo pri tem, da po končanem popravilu ne bo mogoče opaziti razlike med prvotnim usnjem in popravljenim delom, saj se pri tem barve in teksture kar zlijejo med seboj. Pomembno prednost uporabe seta za popravilo usnja pa predstavlja stroškovna učinkovitost, saj bomo z njegovo uporabo privarčevali kar nekaj denarja, ki bi ga sicer porabili pri dragih storitvah v mehaničnih delavnicah ali pri drugih ponudnikih. Rezultat popravila pa bi bil pri tem povsem enak. 

Komplet za popravilo usnja

Ali je uporaba seta za popravilo usnja primerna za vsak predmet? 

Set za popravilo usnja ima širok spekter uporabe, saj ga je mogoče uporabiti na usnjenih avtomobilskih sedežih, armaturnih ploščah, ladijskem oblazinjenem pohištvu, prtljagi, aktovkah, tekstilnih izdelkih, obutvi, preprogah, zofah in kavčih. Uporabimo ga lahko tako na naravnem kot na sintetičnem usnju. 

Preprosta uporaba seta za popravilo usnja 

V setu za popravilo usnja VisbellaDIY so priložena razumljiva navodila za uporabo, s pomočjo katerih bomo lahko dosegli profesionalne rezultate. Najprej ustrezno pripravimo in očistimo poškodovano površino na usnju, nato vstavimo blago za podlogo in izberemo ustrezen list, ki se ujema s teksturo usnja. Nato poškodbo napolnimo s posebnim lepilom za usnje. Pred tem s pomočjo lopatice in posodice za mešanje barv zamešamo ustrezno barvo, ki jo nanesemo na sloj lepila. Popravljeno usnjeno površino pustimo sušiti približno eno uro. 

Pri uporabi seta za popravilo usnja lahko nekoliko bolj svetle razpoke in praske popravimo le v tridesetih minutah, pri čemer uporabimo le en sloj lepila. Za globlje reze in luknje na usnju pa bomo potrebovali nekoliko več časa, saj bomo morali nanesti več plasti lepila, ki se bo sušilo nekaj ur. 

Set za popravilo usnja
 

Novice in novosti

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi