Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

Set za demontažo notranjih delov v avtomobilu

26.04.2021

Notranja in zunanja oprema v avtomobilih je nameščena tako, da so pritrdilni elementi očesu skorajda nevidni, pri tem pa tudi nedostopni, če za demontažo ali montažo uporabimo navadna orodja. Zaradi tega je demontaža notranjih delov v avtomobilu precej zahtevna naloga, saj moramo pri tem paziti tudi na to, da teh delov ne poškodujemo.

Set za demontažo notranjih delov v avtomobilu

Pri demontaži zunanjih delov opreme, največkrat so to panelne vratne obloge, moramo do teh pritrdilnih elementov dostopati iz notranjosti vozila. 

Poznavanje in raziskovanje notranjih delov v avtomobilu 

Notranje in zunanje dele v avtomobilu in njihove pritrdilne elemente je dobro poprej bolje spoznati in raziskati, saj večina proizvajalcev ne nudi navodil o tem, kako so ti deli sestavljeni in kaj je potrebno pri odstranjevanju ali pritrjevanju upoštevati. Za dodatna pojasnila se je najbolje obrniti na pooblaščenega proizvajalca, mehanika ali pa si določene postopke demontaže ogledamo na spletnih video kanalih, ki jih upravljajo izkušeni mehaniki.

Četudi imamo potrebno znanje o demontaži notranjih delov v avtomobilu, za to potrebujemo specifično orodje, ki je namenjeno in izdelano za tovrstna popravila. Pri tem bomo najboljše rezultate, brez nepotrebnih poškodb, dosegli z uporabo seta orodij in plastik za demontažo notranjih delov v avtomobilu Silux Parts. 

Uporaba seta za demontažo notranjih delov v avtomobilu 

V setu je dvanajst različnih orodij, ki se med seboj razlikujejo po svoji namembnosti in načinu demontaže notranjih delov v avtomobilu. Orodja lahko uporabljamo za demontažo obrob odbijača, vzvratnih ogledal, zatičev v vratih, panelnih vratnih oblog, oken, gumijastih tesnil, mask avtomobila, svetlobnih teles, detajlov na armaturni plošči in za demontažo avtoradia.

Demontaža bočnih letvic na notranji strani vrat 

Bočne letvice na notranji strani vrat imajo na vsakem koncu tudi dva vijaka, katera lahko odstranimo z izvijačem. Ko jih odstranimo, lahko druge pritrdilne elemente, s pomočjo orodij v setu, demontiramo tako, da celoten del potisnemo v levo ali v desno stran, dokler se odprtine na zaponki ne poravnajo z zakovicami, ki držijo dele skupaj. Pri tem lahko pritrdilni elementi ostanejo pritrjeni na del ali na karoserijo avtomobila. 

Demontaža notranjih panelnih vratnih oblog 

Posamično panelno vratno oblogo držita skupaj dva vijaka in ostali pritrdilni elementi. Vijaki se nahajajo v bližini ročaja vrat. Če vrata nimajo stikala za odpiranje oken, vendar le ročico za ročno odpiranje oken, tedaj moramo odstraniti celotno ročico, ki jo drži C-sponka. Ko so vijaki odstranjeni, uporabimo plastično palico v obliki črke V, ki jo najdemo v setu in z njeno pomočjo dosežemo predel med stisnjeno sponko in telesom vrat. Demontaža je končana, ko s tem orodjem izvlečemo sponko iz luknje med omenjenima predeloma. 

Demontaža avtoradia 

Z uporabo orodja v setu najprej na armaturni plošči odstranimo nadzorno ploščo oziroma zunanji kos, ki ščiti notranjo elektronsko opremo. Nato v setu orodij in plastik za demontažo notranjih delov v avtomobilu Silux Parts poiščemo najbolj primerno plastično palico, pri čemer je koristno večkrat preizkusiti, katera palica bo, glede na specifičnost opreme, najbolje delovala in varno odstranila dele. 
Z ustreznim orodjem iz seta nato odstranimo okrasno ploščo na avtoradiu, da bi lahko videli, kje se pritrdilni elementi nahajajo. Zatem odstranimo tudi pritrdilne elemente in nenazadnje odklopimo vse električne priključke in anteno, da bi avtoradio lahko v enem kosu izvlekli iz plošče. 

Demontazni set

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi