Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

Kdaj je avtomobil lahko dobra investicija za prihodnost?

03.05.2021

Praviloma vsi avtomobili sčasoma izgubijo svojo prvotno vrednost, saj se z vožnjo tudi amortizirajo. Ključ do dobre investicije je v iskanju avtomobila, ki je dovolj nenavaden, redek in opazen, da bo lahko v prihodnosti svojemu lastniku povrnil začetno investicijo in hkrati ob prodaji ustvaril še dobiček.

Klasični in zbirateljski avtomobili so se v zadnjih desetletjih izkazali kot najboljša naložbena sredstva in so tako na avtomobilskem trgu ustvarili revolucijo v alternativnih investicijskih strategijah, ki povečujejo donosnost prvotne naložbe v nakup avtomobila. 

Primeri zelo donosnih naložb v legendarne avtomobile     

Klasični avtomobili predstavljajo najboljšo investicijsko naložbo, saj ustvarjajo približno 28 odstotkov donosa v dvanajstih mesecih in kar 467 odstotkov donosa v desetih letih. Kateri modeli avtomobilov pa so v preteklosti ustvarili največje donose? 

•    Ferrari 250 GTO
•    Porsche 993 GT2
•    Ferrari Daytona
•    Aston Martin V8 Vantage

Ferrari 250 GTO

Na samem vrhu donosnosti naložb v avtomobile kraljuje Ferrari 250 GTO, ki je bil leta 2002 prodan za 8,5 milijona dolarjev. Desetletje kasneje pa je bil isti avto, posebej izdelan za britanskega dirkača Formule 1, Stirlinga Mossa, prodan za 35 milijonov dolarjev. V letu 2016 pa je Simon Kidston, ustanovitelj K500, prodal Ferrari 250 GTO za nerazkrito vsoto denarja, ki naj bi presegla prejšnjo vsoto pri prodaji iz leta 2012. 

V letu 2018 pa se je ustanovitelj tehnološkega podjetja WeatherTech, David MacNeil, pridružil enemu izmed najbolj ekskluzivnih klubov na svetu, ko je za Ferrari 250 GTO iz leta 1963, s številko podvozja 4153 GT, plačal neverjetnih 70 milijonov dolarjev. 

ferari 250 gto

Porsche 993 GT2 

Porsche 993 GT2, dirkalni model turbo različice z zadnjim pogonom, ima 3,6-litrski šestvaljnik s turbo polnilnikom. Ta model Porsche avtomobilov so izdelovali med letoma 1993 in 1998, leta 2016 na dražbi pa so njegovo vrednost ocenili na 750 tisoč funtov, vendar so ga v istem dnevu prodali za 1,8 milijona funtov. Izračunali so, da ima Porsche 993 GT2 v povprečju zelo visoko donosnost naložbe, ki je za 1,3 milijona funtov višja od prvotne vsote. 

Ferrari Daytona 

Ferrari Daytona prihaja v dveh različicah, ki so ju izdelovali med letoma 1969 in 1973. Ferrari Daytona 365 GTB4 berlinetta in GTS4 spider sta športna modela, ki so ju skupno izdelali le v 1200 primerkih.  Obema je skupen sprednji motor in pogon na zadnja kolesa. 

Ferrari Daytona 365 GTB4 pa je bil prvi tovrstni model, ki ga je Enzo Ferrari poslal na trg v Veliko Britanijo, in je imel volan na desni in ne na levi strani. Oba modela po več desetletjih ustvarjata povprečen donos v višini enega milijona dolarjev, najbolj vzdrževani primerki pa so sedaj vredni tudi do 10 milijonov dolarjev. 

ferari

Aston Martin V8 Vantage

Legendarni modeli Aston Martina, kot so DB4, DB5 IN DB6, so v zadnjih letih dosegli veliko povečanje donosnosti začetne investicije. Trenutno pa so v središču pozornosti in povpraševanja modeli Vantage. Aston Martin V8 Vantage, eleganten športni avtomobil, je leta 1977 postal predstavnik prve generacije tovrstnih modelov. V8 Vantage je imel zavidljivih 375 KM, kasneje tudi 405 KM, ki je dosegel hitrost 170 kilometrov na uro. Uporabili so ga tudi v filmu Jamesa Bonda. Sedanja cena za tovrstni model se giblje precej nad milijon funtov. 

Od leta 1977 pa do danes so izdelali več Aston Martin Vantage modelov, zadnji na trgu je V12 Vantage S, z zmogljivimi turbo polnilniki, dovršeno elektroniko in pospeški, ki v 3,7 sekunde prevozijo 60 metrov. Donosnost naložb novejših in ohranjenih Vantage modelov se giblje nad 600 tisoč funti od prvotne kupne cene. 
Aston Martin

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi