Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

Rezervni avtodeli online! Vrhunska kvaliteta priznanih proizvajalcev z avto deli!

Naša zgodba teče od leta 2009, ko smo dobili idejo o prodaji avtomobilskih delov, natančneje s prodajo avtomobilskih luči. Kot vsa velika podjetja, smo na začetku imeli »domačo garažno prodajo« z enim zaposlenim v obliki samostojnega podjetnika.

Po dolgih neprespanih nočeh in marsikateri oviri, smo počasi širili našo ponudbo na praktično vse avtomobilske dele. Leta 2010 smo naredili pomemben korak v našem podjetju in preselili našo »garažno prodajo« v poslovni prostor v Vipavi, kjer smo se z manjšo ekipo sodelavcev učili premagovati ovire, ter se osredotočali na čim večje število zadovoljnih kupcev. Čez tri leta, torej leta 2013,  smo se že tako povečali, da smo se preselili v večje poslovne prostore v Ajdovščini.

Leta  2014  smo se preoblikovali v družbo z omejeno odgovornostjo: SUBAN d.o.o. Od takrat naprej smo se kot ekipa še toliko bolj razvijali in vsak dan izpopolnjevali celoten proces od naročanja blaga, sprejema naročil, administracije ter končne odpreme blaga, do končnega kupca. Izboljšali smo tudi svojo spletno stran, da je kupcu čim bolj dostopna in prijazna.

Ni nam tuja širitev na tuje trge, saj smo na začetku leta 2014 naše poslovanje razširili na hrvaški trg (www.suban.hr) ter isto leto tudi na italijanski trg (www.silux-auto.it), kjer še danes uspešno delujemo.

Leta 2015 smo izpeljali uspešno širitev še na srbski trg (www.silux.rs) ter leta 2016 na nemški (www.silux.de) in avstrijski trg (www.silux.at). Naše poslovanje sega tudi v Bosno in Hercegovino (www.silux.ba). Še vedno smo odprti za širitev našega poslovanja tudi na katera druga področja Evrope.

V letu 2017 smo se odločili, da bomo sponzorirali različne vrste športov. Katere športne panoge podpiramo, si lahko pogledate na povezavi na naši novi spletni strani: www.siluxsport.si.

Silux skupina v številkah:

 • več kot 11.000 opravljenih nakupov na mesec,
 • vsak delovni dan odpošljemo povprečno 500+ paketov
 • 700+ opravljenih klicev na dan
 • Preko 132.000+ avto delov

ZASTOPNIŠTVO

Smo zastopniki več podjetij in blagovnih znamk, katera proizvajajo kakovostne avto dele.

Nekateri izmed njih so :

 • POLCAR karoserijski avto deli,
 • VALEO rezervni avto deli,
 • SRLine avtomobilski deli,
 • SKF ležaji,
 • EQUIPART karoserijski deli,
 • MOBILE AIR komponente avtomobilskih klimatskih naprav,
 • MAHLE avtomobilski avto deli,
 • DEPO avto žarnice in avtomobilski žarometi,
 • DELPHI avto deli,
 • BOSH nadomestni avto deli,
 • INTERNATIONAL RADIATORS hladilne komponente za avtomobile…

 

Glavni zastopnik smo podjetju POLCAR ( www.polcar.com ), saj smo njihov edini uradni distributer v Sloveniji za vse njihove proizvode, katere izdelujejo in dobavljajo.

Polcar velja za eno izmed največjih evropskih distributerjev in proizvajalcev avtomobilske opreme in delov. Ustanovljeno je bilo leta 1986, s sedežem na Poljskem, kjer še danes  delujejo na približno  61.000 m2 skladiščnih in proizvodnih površin.

Podjetje Polcar izdeluje karoserijske dele, dele hladilnih sistemov, osvetljavo in še nekatere druge sisteme, ter tudi originalne nadomestne dele, tako da je izbor avto delov zelo pester in raznolik. Poleg originalnih avto delov, kupcem nudijo avto tudi dele različnih kakovostnih razredov, tako da imajo pokrit celoten cenovni spekter, kar da kupcu širok izbor avto delov primernih za vsak žep.

Vse avto dele podjetja Polcar lahko dobite pri nas, saj smo kot edino podjetje v Sloveniji, ki ima njihov katalog preveden v slovenski jezik. Gre se za aplikacijo, kjer najdete dnevno osvežene količine zaloge in visokokakovostne slike posameznih avto delov.

Vsi njihovi rezervni deli imajo profesionalen opis in identifikacijo v skladu s Quality classification of the EC Block Exemption Regulation 461/2010 (GVO).

E-katalog je dnevno osvežen z novostmi, cenami in stanjem zaloge, istočasno pa ponuja visokokakovostne slike, shematike,  skice ter možnost nakupa z enostavnim zbiranjem želenih izdelkov v košarici.  

Podjetje Polcar ima svojo lastno distribucijo, tako da je dobava avto delov hitra in zanesljiva. Pohvalijo se lahko z veliko floto dostavnih vozil, to je tovornjakov, katere uporabljajo za distribucijo naročenih avto delov. Poleg lastne dostave, sodelujejo tudi z večjimi in zanesljivimi dostavnimi službami, ki zagotavljajo hitro in ugodno dostavo v vse predele Evrope.

Po vsem naštetem, lahko brez dvoma rečemo, da je podjetje Polcar sinonim za kakovost in zanesljivost, ki sta dve ključni lastnosti za uspešno podjetje.

V našem podjetju SUBAN d.o.o. lahko na SILUX spletni strani najdete izdelke iz sledečih kategorij:

SVETILA

Kategorija svetila imajo zelo pomembno vlogo na vozilu, saj zagotavljajo varno vožnjo v temi, težkih razmerah, primeru slabe vidljivosti in v predorih. V večini evropskih držav je tudi obvezna uporaba dnevnih luči.

Zaradi pomembne vloge, vsakdanje uporabe in varnosti, morajo biti vsa svetila vrhunske kakovosti, da nas ne pustijo na cedilu, ko jih najbolj potrebujemo. Pri nas imamo na voljo kakovostne žaromete, zadnje zavorne luči, smernike, meglenke, odsevnike, pozicijske luči, dnevne luči, ter vso dodatno opremo, katera je povezana s svetili (motorček žarometa, steklo žarometa, balasti žarometov, adapterji in ostali drobni material).

žaromet

OGLEDALA

Ogledala delimo na podkategorije ogledala, steklo ogledala, ohišje ogledala in smerniki ogledala.

Ogledala so zelo pomemben del vsakega avtomobila. Že v avtošoli inštruktorji vožnje opozarjajo, kako pomembna  in nujna so zunanja in notranja ogledala pri vzvratni vožnji ter parkiranju.

Pozimi so zunanja stekla ogledala pogosto zarošena ali celo zaledenela, zato je zelo pomembno, da jih pred začetkom vožnje dobro očistimo, saj jih bomo potem med vožnjo lahko nemoteno uporabljali. Novejši in sodobnejši avtomobili imajo pogosto električno ogrevana zunanja ogledala, kar je zelo praktično pri zaledenelih in orošenih ogledalih.

Prav tako je pomembna pravilna nastavitev zunanjega vidnega kota ogledala, saj je važna preglednost med vožnjo, da vidimo, kaj se dogaja ob straneh in za avtomobilom. Pomembno je tudi pravilno nastaviti notranje ogledalo, saj to omogoča večjo preglednost in varnost na cesti.

Na parkiriščih pogosto podrsamo zunanje ohišje ogledala, ali celo poškodujemo celo zunanje ogledalo ali smernik, lahko pa se nam zgodi, da poči steklo ogledala. V tem primeru je pri nas mogoče kupiti vsak del posebej. Pri izbiri je treba biti pozoren na model ogledala, saj se modeli pri vsakem avtomobilu nekoliko razlikujejo, saj so drugače oblikovani.

Pred nakupom je potrebno preveriti lastnosti izdelka in preveriti ali ustreza vaši znamki avtomobila. Lahko se razlikuje že samo steklo ogledala, ker je lahko ravno, konveksno ali asferično. Če kupujemo celo ogledalo, je posebej treba biti pazljiv, ali je električno ali ročno nastavljivo, ali je ogrevano ali pa ne.

Brez skrbi, tu vam mi, kot izkušeni strokovnjaki, pomagamo izbrati ustrezen izdelek za vaš avtomobil.

Ogledalo

KAROSERIJA

Karoserija obsega večinoma vse vidne dele na avtomobilu, nekaj pa je tudi skritih karoserijskih delov. Karoserijski avtodeli so večinoma izdelani iz pločevine, vedno bolj pa se uveljavljajo tudi aluminijski deli, ter v nekaterih primerih tudi plastični.

Vidni oz. zunanji avto deli so, blatniki, robovi, boki, odbijači in njihovi deli, koloteki, zaščite, pokrovi motorja ali pokrov prtljage, maske, letve žarometov, kljuke in pragovi. Skriti očem karoserijski avto deli pa so razni nosilci, mehanizmi za vrata, vezne stene, rezervoarji, mehanizmi dviga stekla, ter različni drobni material, kot so sponke, okrasne letvice, plinske vzmeti…

Vsakodnevna uporaba avtomobila pomeni, da je podvržen raznim vremenskim in prometnim razmeram, zato se zna hitro zgoditi, da se na avtomobilu kakšen karoserijski del poškoduje ali obrabi.

Blatniki, boki in robovi so posebej občutljivi poškodbe, kot je praska ali udarnina. V takem primeru se hitro poškoduje lak ali celo barva. Prav tako je na poškodbe zelo občutljiv zadnji bok avtomobila, saj nam ga lahko kdo lahko nehote podrsa ali poškoduje. Pri starejših avtomobilih je pogost pojav rja na blatniku ali boku, zato je v tem primeru priporočljiva menjava celotnega blatnika ali boka.

Prav tako je praskam in poškodbam izpostavljen prednji ter zadnji odbijač. Pri nas dobite vse vrste odbijačev za vaš avtomobil, prav tako koloteke in različne zaščite. Tej so namenjeni, da zaščitijo avto pred umazanijo in vodo, da ne vdira v notranjost.

Velik del avtomobila prekriva tudi pokrov motorja in pokrov prtljage. Pokrov motorja nudi zaščito motorja, pokrov prtljažnika pa zaščito prtljage. Pri trkih se zgodi, da se poškoduje ali zvije pokrov motorja/prtljažnika. V takem primeru jih je smiselno zamenjati. V ponudbi imamo za vas kakovostne, trpežne ter popolnoma prilagajoče pokrove.

Pri čelnih trkih se pogosto poškoduje tudi maska ali letve žarometov. Ker so narejene iz plastičnega materiala,  jih je skoraj nemogoče popraviti, zato jih je smiselno zamenjati za nove.

Če menjamo katerikoli del od zgoraj naštetih, je smiselna menjava tudi nosilcev. Nosilci sicer niso vidni, so pa zelo pomemben člen med povezovanjem karoserijskih delov.

Priporočamo, da se ob trku pregleda tudi, vezno steno, da slučajno ni poškodovana oz. zvita. V tem primeru se na steno ne more pričvrstiti drugih karoserijskih delov.

Rezervoar je pomemben del avtomobila, saj v njem hranimo gorivo, katero poganja naše vozilo. Tudi ti se lahko poškodujejo, saj so kovinski in pri trkih počijo in posledično začnejo puščati. Pri poškodbah ga ni smiselno popravljati, saj se pri nas dobijo novi po zelo ugodnih cenah.

Karoserija

STEKLA

Vetrobransko steklo je posebej zasnovano, da je odporno proti zunanjim dejavnikom, kot je temperatura, veter in dež. Novejši avtomobili imajo zasnovano steklo, da ko pride do trka, se razbije na manjše kose. To ni tako nevarno, kot če bi bilo v večjih kosih. Včasih lahko prileti kak kamenček v vetrobransko steklo. Če kamenček poškoduje vetrobransko steklo, je priporočljiva menjava.

Poleg vetrobranskih stekel vrhunskih kakovosti, imamo na voljo tudi črpalke pranja stekla, posode za tekočino za pranje stekla, šobe za pranje stekla in tudi drugi pribor, ki je potreben za zamenjavo stekla.

Vetrobransko steklo

HLADILNI SISTEMI

Vsi vemo, da se avtomobil pri vožnji segreva in je hladilni sistem posledično zelo pomemben sestavni del avtomobila. Vedno je treba preveriti nivo tekočin v hladilnem sistemu, saj se v nasprotnem primeru lahko avtomobil pregreje. Nudimo vam različne dele hladilnega sistema, kot je hladilnik vode, hladilnik klime, kondenzator, sušilec klime, hladilnik polnilnega zraka, hladilnik gretja, izmenjevalnik toplote, izparilnik, hladilnik olja, kompresor klime, ekspanzijska posoda, ventilator, termostat in seveda cevi, ki vse to povezujejo.

Primarna naloga hladilnika vode je odvajanje toplote od motorja. To deluje na tak način, da hladilna tekočina, katera kroži po hladilnem sistemu, pride do hladilnika vode, ki je narejen iz reber, v rebra pa je usmerjen ventilator. Tu se temperatura vode zniža, nato pa ohlajena voda ponovno zaokroži po hladilnem sistemu. Hladilniki vode lahko čez čas začnejo puščati ali se poškodujejo, zato ga je pomembno čim prej zamenjati, saj se nam v nasprotnem primeru lahko avto pregreje.

Razlika med hladilnikom vode in hladilnikom klime je ta, da ima hladilnik klime poseben plin, ki kroži po hladilnem sistemu klime. Ko pride plin do kondenzatorja, je v plinskem agregatnem stanju in veže vase toploto iz zraka, ki ga kompresor izčrpa iz potniškega prostora. Segret plin nato potuje najprej skozi sušilec klime, ki iz plina odstrani vse morebitne molekule vode, preden se plin utekočini. Pomembno je, da to redno vzdržujete. Če kondenzator pušča, plin uhaja in klima posledično ne deluje več pravilno in ne hladi.

Vsi avtomobili, ki imajo vgrajeno turbino, torej vsi dizel motorji, ter nekateri bencinski motorji, imajo tudi hladilnik polnilnega zraka.

Če kateri koli del od hladilnega sistema ne deluje ali se poškoduje, je treba ugotoviti, kateri element je nedelujoč ter ga zamenjati s kakovostnim novim delom. Le tako lahko zagotovite brezhibno delovanje celotnega hladilnega sistema, ter posledično vašega avtomobila.

Hladilnik vode

PODVOZJE IN POGON

Pod podvozje in pogon spadajo številni pomembni avto deli.

Tu je zavorni sistem, ki je zelo pomemben pri avtomobilu, saj se v nasprotnem primeru ne bi mogli ustaviti. Zavorni sistem je sestavljen in gibljivih delov, ki se hitro obrabijo. To so zavorni diski oz. koluti, zavorne obloge oz. ploščice, zavorni bobni, zavorne čeljusti in cevi. Zavorni sistem je treba redno pregledovati in vzdrževati.

Podvozje ima tudi obese kolesa, ki skrbijo za enakomerno obtežitev vozila in udobje v vožnji. Za to skrbijo tudi blažilniki in amortizerji. Celoten sistem je dobro načrtovan in ga je treba redno vzdrževati, saj stalno gibajoči deli avtomobila potrebujejo veliko pozornosti.

Med pogon spada menjalnik, ki je ene vrste gonila za spreminjanje prestav. Med motorjem in menjalnikom prestav hitrosti, se nahaja sklopka, ki je sestavljena iz več delov, ki omogočajo prenos in prekinitev vrtilnega momenta.

Sklopka se sčasoma izrabi in jo je potrebno zamenjati. Poleg tega je priporočljivo pogledati tudi potisne ležaje, vztrajnik ter pomožni in glavni valj.

Podvozje

MOTOR

Motor je glavni sestavni del vsakega avtomobila. Omogoča nam pogon in premikanje vozila. Tekom let raziskovanja in vedno večjega napredka, se seveda izboljšuje tudi motor. Danes imamo sodobne motorje, ki delujejo brezhibno. Vseeno pa je treba delati redne servise.

Čez čas se nekateri deli izrabijo in jih je potrebno zamenjati, saj jim poteče življenjska doba.

Pri nas dobite kakovostne avto dele za vse avtomobile, ki so sestavni deli motorja. Sem spada avto elektrika, kot so razni senzorji, releji, alternatorji, stikala. Ne smemo pozabiti tudi na vodno črpalko, ter črpalko goriva. Imamo vse vrste filtrov, od oljnega, zračnega, filtra kabine, kot tudi filter goriva.

Da je odpadnih plinov čim manj in za odvajanje le teh iz motorja, poskrbi dober izpušni sistem. Ponujamo vam vse dele za izpušni sistem od izpušnega lonca do vijakov.

Motor

DODATNA OPREMA

Dodatna oprema ni samo za lep videz, ampak lahko pripomore k boljši funkcionalnosti vozila.

Sem spadajo tudi nekateri obvezni elementi, kot so obvezna oprema prve pomoči, različne žarnice, brisalci, različne tekočine, motorna olja, pnevmatike in platišča, razna avto kozmetika ter artikli za notranjost vozila.

Olje

Vse naštete avto dele in še več dobite v naši spletni trgovini www.silux.si. Tu smo za vas, da vam pomagamo pri izboru kakovostnih avto delov. Stremimo k temu, da je vaša izkušnja čim bolj enostavna in prijetna. K temu pripomorejo tudi ugodne cene in hitra dostava.

Ne odlašajte, pokličite takoj!

 

EQUIPART karoserijski avto deli

Nesreča nikoli ne počiva, lastniki avtomobilov dobro poznamo ta rek iz prakse. K sreči danes je zamenjava delov karoserije cenovno bistveno bolj ugodna in preprosta kot nekoč. Cene karoserijskih delov so postale cenovno bistveno bolj dostopne, dobavni roki so postali krajši, avtodeli so praktično vedno pri roki. Pod karoserijske dele štejemo vse dele avtomobila, kateri so nam predvsem hitro vidni in prepoznavi, njihova prvenstvena naloga pa je, da ščitijo potnike in prtljago pred dežjem, mokroto in drugimi zunanjimi vplivi. 

Pri podjetju SILUX si vedno prizadevamo kupcem zagotavljati najboljše, to nameravamo početi tudi v prihodnosti. Kupci bodo deležni kakovostne ponudbe, ugodnih cen, ter dostave na dom v najkrajšem času.
 
Novost v ponudbi je blagovna znamka EQUIPART. Predstavlja več kot odlično alternativo vsem dosedanjim ponudbam na trgu. 
 
EQUIPART je blagovna znamka družbe Van Wezel, ustanovljena in zaščitena leta 1996. Kot samo ime blagovne znamke govori,  se družba  Van Wezel  zavezuje, k ustvarjanju dodane vrednosti z zagotavljanjem enakih delov. Vodilo pri nastajanju in uveljavljanju blagovne znamke na trgu je bil povsem nov koncept kvalitete. 
 
Kvaliteto blagovne znamke EQUIPART zagotavlja testni center. Lociran je v belgijskem mestu Tienen, za konstantno kontrolo kakovosti ima več kot 150 testnih avtomobilov vedno v uporabi.
 
Cars__en test
 
Na testnih avtomobilih 10 specializiranih strokovnjakov konstantno izvaja teste, pri katerih ugotavljajo različne kriterije kakovosti.  
 
Preden nadomestni del dobi ime EQUIPART, se v testnem centru preveri vrsto njegovih lastnosti. Testi preprečujejo uvrstitev nekvalitetnih nadomestnih delov v družino nadomestnih delov blagovne znamke EQUIPART. Na ta način je preprečena slaba kvaliteta, katero lahko s prostim očesom opazi praktično vsak. 
 

EQP_Part1 EQP_Part2

Nadomestni deli blagovne znamke EQUIPART se bodo v vseh podrobnosti prilegali ostalim originalnim delom na vozilu, tako bo nemogoče odkriti razlike, ki se najprej opazijo v režah med deli karoserije. Pri tem gre za reže med deli karoserije, kot so na primer reže med pokrovom motorja in blatnikom ali reže med blatnikom in odbijačem. 

measure EQP_Part3

Kakovostni testi so nadalje namenjeni sami strukturni kakovosti. Tako boste med nadomestnimi avtodeli blagovne znamke EQUIPART zaman iskali dele z strukturno šibko kakovostjo. Podobno kot reže med deli karoserije, se tudi strukturno šibko kakovost lahko opazi s prostim očesom. Primer je pokrov motorja, podprt na enem samem mestu. 

Poleg tega testirajo:

 • debelino pločevine
 • mesta za pritrjevanje
 • kvaliteto zaščitnega premaza
 • težo
 • odpornost proti rjavenju
 • kakovost izdelave
 • kakovost varjenja
 • strukturo površine

kreukel montage

nietgoed1 nietgoed2

EQP_Part5 EQP_Part6

Testiranja omogočajo konstanten nadzor, ki omogoča odpravljanje najmanjših napak. Na izdelkih blagovne znamke EQUIPART ne boste našli napak pri vizualnem opazovanju razlik z originalom, razlik v debelini materialov ter njegove strukture, različne debeline zaščitnih osnovnih premazov, napak v konstrukciji varnostnih elementov. Blagovna znamka EQUIPART je tudi zagotovilo, da se bodo nadomestni avtodeli prilegali ostalim originalnim delom na vozilu. Kar z drugo besedo pomeni, da boste zaman iskali razlike in nepravilnosti v ujemanju sestavnih delov vozila. Po končanem procesu popravila bo vaše vozilo na las podobno vozilu, ki je zapeljalo s tovarniškega tekočega traku.  
 
Pozitivni rezultati testiranj so prisotni na listi vseh izdelkov EQUIPART, z njimi je kupcu zagotovljena optimalna kakovost. 
 

VALEO rezervni avto deli  

Valeo je blagovna znamka s skoraj stoletje dolgo tradicijo, ime blagovne znamke je nekoliko mlajše, nastalo je leta 1980. 
 
Začetki delovanja segajo v leto 1923 na obrobje Pariza. Sprva je dobavljala dele po licenci Ferodo UK. Pomemben korak naprej se je zgodil v 60' prejšnjega stoletja. Krila razvoju je dajal povojni razcvet Evrope, ki se je v veliki meri odražal tudi z vedno več avtomobilih na cestah. Na ta način so vodilni zaslutili poslovno priložnost, ter leta 1961 začeli z proizvodnjo zavornih sistemov. Leta 1962 so proizvodnemu programu dodali program nadomestnih delov za sisteme vodnega hlajenja, leta 1970 proizvodni program svetil ter leta 1978 nadomestne dele za električne sisteme vozil.
 
valeo
 
Danes je blagovna znamka Valeo prisotna v 29 državah, zaposluje skoraj 75000 zaposlenih, v 124 proizvodnih enotah. Med zmogljivosti blagovne znamke Valeo spadajo še 16 raziskovalnih centrov, 35 razvojnih centrov, ter 12 distribucijskih enot.
 
Ponudba blagovne znamke Valeo se deli na 4 poslovne skupine ter 9 družin proizvodov. 4 Poslovne skupine so ; udobje in sistemi za vozniško asistenco, pogonski sklop, termo sistemi in sistemi za boljšo vidljivost. V prvo poslovno skupino sodijo varnostni sistemi in sistemi notranjega nadzora, v poslovno skupino pogonski sklop sodijo sestavni deli prenosa, motorja in električnih sistemov, termo poslovno skupino sestavljajo deli za klimatske naprave, hlajenje motorja in kompresorji, v zadnji poslovni skupini so sestavni deli brisalcev in luči. 
Avto deli in rezervni avto deli blagovne znamke Valeo so : raznovrstne luči, filtri, metlice brisalcev, raznovrstne tekočine in čistila kot so hladilna tekočina, čistilo zavornih diskov, in še drugi izdelki.
 

SRLine avtomobilski avto deli

SRLine je blagovna znamka, katero je ustanovi POLCAR.  Velja za uspešno, med kupci se je hitro uveljavila kot priljubljena znamka, ki zagotavlja kvaliteto in varnost. Več letne izkušnje, znanje in vedenja o trgu avtomobilskih nadomestnih delov so blagovno znamko SRLine uveljavile kot dobaviteljico obstojnih, trpežnih, zanesljivih in učinkovitih prodajnih artiklov.
 
Vse odlike blagovne znamke SRLine so zagotovljene s skrbno izbiro zanesljivih dobaviteljev, ki veljajo kot zaupanja vredni. Zaupanje v dobavitelje SRLine gradi na pozitivnih izkušnjah ter njihovem preverljivem sodelovanju pri razvojnih projektih uveljavljenih evropskih blagovnih znamkah. Vse našteto omogoča kupcu dostop do visoko kakovostnih in cenovno sprejemljivih izdelkov blagovne znamke SRLine.
 
Proizvodni program blagovne znamke SRLine obsega obsežno množico proizvodov. Poslovna strategija združuje na enem mestu izdelovalce, dobavitelje in distributerje, kar omogoča garancijo za zaupanja vredno blagovno znamko. Poleg kupcev, ki zaupanja vedno blagovno znamko potrjujejo z vedno novimi nakupi, se ugled blagovne znamke SRLine potrjuje z ustreznostjo najrazličnejšim priznanim standardom kakovosti.  Izdelki blagovne znake SRLine zagotavljajo kakovost originalnih delov, preizkušeno kakovost ter dobro razmerje med kakovostjo in ceno.
 
 
 
Blagovna znamka SRLine je vpeta v sodobne tokove globalizacije s tem, da aktivno sodeluje pri uveljavljenem sodobnem principu avtomobilskih proizvajalcev, ki izdelavo sestavnih komponent prepušča zanesljivim partnerjem.  SRLine poleg uveljavljenega sodelovanja z mnogimi avtomobilskih proizvajalci, ne zanemarja sodelovanja s potrošniki. Pri tem jih lahko ponudi odlično, cenovno sprejemljivo alternativo, na ravni kakovosti sodelovanja z avtomobilskimi proizvajalci.
 
V prodajno paleto SRLine sodijo nadomestni avto deli zavornih sistemov, celotna ponudba žarnic, delov podvozja, hladilnih sistemov, siren, vodnih črpalk, brisalcev, motornih nosilcev, celotno ponudbo avto filtrov.   
 

SKF drzni oz. kotalni ležaji

Danes vodilno svetovno podjetje za proizvodnjo in razvoj kotalnih ter drsnih ležajev, je bilo ustanovljeno  leta 1907 na Švedskem. Letnica začetka delovanja podjetja SKF sovpada z patentom krogličnega ležaja, ki je pomenil revolucijo na področju ležajev. Podjetje je z uveljavitvijo patenta v desetih drugih državah kmalu doživelo razmah proizvodnih kapacitet in razvojnega potenciala. Leta 1910 je imelo podjetje SKF več kot 300 zaposlenih, z podružnico v Veliki Britaniji se je razširilo prek meja. Dve leti kasneje je bila blagovna znamka SKF prisotna že na 30 svetovnih trgih.  Potencial napredka in razvoja se jasno vidi v dejstvu, da je leta 1930 podjetje svoje poslovanje razširilo tudi prek ocena, saj je bila največja tovarna SKF v Philadelphii v Združenih državah. Poleg največje tovarne preko luže, se je proizvodnja izdelkov blagovne znamke SKF leta 1930 odvijala v 11 proizvodnih enotah, s skupaj prek 21.000 zaposlenimi. 
 
Danes je blagovna znamka SKF vodilna na področju izdelave in razvoja ležajev. Proizvodne zmogljivosti in razvojni potencial omogoča 44.000 zaposlenih. Proizvodne in razvojne aktivnosti se izvajajo v 100 proizvodnih enotah, ki so po širnem svetu strateško locirane v 70 državah sveta.  
 
SKF kolesni ležaji
Danes ima poleg kotalnih in drsnih ležajev, v proizvodnem programu razne ležanje enote in ohišja, zglobne glave in puše, maziva in mazivne sisteme, vzdrževalne sisteme, izdelke s področja mehatronike,  izdelke s področja prenosa moči pogonskih agregatov in številne druge izdelke. 
 
V ponudbi avto delov so tipični predstavniki blagovne znamke SKF : zobati jermeni, ležaji, jermenice, zobniki, spojke, pogonske verige, kontrolne enote, aktuatorji različnih sistemov in obsežnosti enot. 
 

Polcar karoserijski avto deli  

Polcar je specialist za dobavo karoserijskih delov, delov za ogrevanje in hlajenje, ter delov avtomobilskega podvozja. Polcar se lahko pohvali z skoraj trideset letno tradicijo, kateri dodajajo dodano vrednost z dinamičnim in konstantnim razvojem. 
 
Skladišče, ki zagotavlja dobavo karoserijskih delov, delov za ogrevanje in hlajenje, ter delov avtomobilskega podvozja, svoje aktivnosti temelji na edinstvenih logističnih rešitvah v evropskem prostoru. Skladiščni prostori združujejo na enem mestu 300 geografsko različnih dobaviteljev. Obsežene skladiščne površine omogočajo skladiščenje velike zaloge ter kakovostnih dobavnih zmogljivosti . Preko deželnih zastopnikov in lokalnih dobaviteljev je omogočena hitra dobava celotnega prodajnega programa blagovne znamke Polcar na vse, tudi najbolj oddaljene konce evropske celine.
 
 
Polcar poslovna strategija omogoča kupcem izbirati med različnimi lastnostmi izdelkov. V prodajno paleto so vključeni tako originalni rezervni deli, kot alternativna ponudba rezervnih delov. Tako lahko Polcar kupcem ponudi najširšo paleto ponudbe rezervnih delov. 
 
Paleta ponudbe rezervnih delov Polcar je razdeljena v skladu z Uredbo o skupinskih izjemah, ki je stopila v veljavo oktobra 2002, leta 2010 pa so v Uredbo vključena še dodatna določila. Bistvo Uredbe za potrošnike je, da svobodno odločajo o vzdrževanju svojih vozil, predvsem z izbiro izvajalca, cen storitev in drugih lastnosti storitve. Polcar blagovna znamka si v skladu z Uredbo o skupinskih izjemah, prizadeva kupcem zagotoviti najboljše, kot je recimo odlično razmerje med ceno in kakovostjo ali recimo cenovno ugodna ponudba za vozila starejših letnikov.
 
Poleg tega je kupcem olajšana izbira s predstavitvijo ponudbe avto delov prek spleta, ki je redno osvežena z novimi izdelki, visoko ločljivimi slikami in tehničnimi risbami. 
 

MOBILE AIR komponente avtomobilskih klimatskih naprav  

MOBILE AIR je blagovna znamka družbe Van Wezel. Ustanovljena in zaščitena je bila z namenom zagotavljanja najboljše kvalitete komponent klimatskih naprav za avtomobilsko industrijo, trgovce in specializirane delavnice. 
 
Najboljše na področju klimatskih naprav je možno doseči le s konstantnim razvojem in doseganjem standardov. Izziv izdelovalcev komponent za klimatske naprave je današnjem času predvsem doseganje okoljskih, varnostnih, tehničnih in drugih standardov. Okoljske zahteve so usmerjene predvsem v preprečevanje uporabe škodljivih toplogrednih plinov. Med nje sodijo hladilni plini za klimatske naprave, ki se pod tlakom spremenijo v tekočino, ob ponovnem uparjevanju pa absorbirajo toploto iz okolice. Alternative predstavljajo hladilni plini, ki nimajo toplogrednih lastnosti, njihova pomanjkljivost je občutljivost v primeru prometnih nesreč ter hladilni plini, ki imajo edino pomanjkljivost v bistveno višji ceni klimatske naprave. Zahtevnost tehnični standardov se kaže že z omenjeno uporabo različnih hladilnih plinov, varnostnih standardov pa z bdenjem na negativnimi lastnostim, ki se pojavljajo ob uporabi nekaterih hladilnih plinov v ekstremnih razmerah. 
 
Vse lastnosti izdelkov blagovne znamke MOBILE AIR testirajo v testnem centru družbe Van Wezel. Testni center se nahaja v belgijskem mestu Tienen. Aktivnosti v testnem centru omogočajo ustreznost izdelkov blagovne znamke MOBILE AIR vsem okoljskim, varnostnim, tehničnim in drugim standardom ter kompatibilnost z avtomobilskimi avtodeli za prvo vgradnjo. Kupcem je s tem omogočen varen nakup celotne palete izdelkov blagovne znamke MOBILE AIR.
 
Blagovna znamka MOBILE AIR z obsežno in celostno ponudbo komponent za klimatske naprave omogočajo njihovo vzdrževanje in popravila v primeru okvar. Izdelki blagovne znake MOBILE AIR so : kondenzatorji, uparjalniki, kompresorji, tlačna stikala, ekspanzijski ventili.
 

MAHLE avtomobilski avto deli  

MAHLE je proizvajalec avtomobilskih delov. Sedež podjetja se nahaja v Stuttgartu, 100 proizvodni enot je strateško lociranih po raznih celinah sveta. Proizvodne kapacitete zagotavlja 48.000 zaposlenih, razvoj in raziskave pa šest razvojnih centrov. 
 
Na globalnem trgu blagovna znamka MAHLE sodi med 30 največjih dobaviteljev avtomobilski industriji, na področju dobaviteljev sestavnih delov za motorje z notranjim izgorevanjem velja za vodilno znamko, na področju sistemov za čiščenje zraka in tekočin pa sodi med tri največje dobavitelje avtomobilske industrije. 
mahle
Blagovna znamka MAHLE se lahko pohvali s skoraj stoletjem dolgo tradicijo ter mnogimi dosežki v bogati zgodovini. Začetki sodijo v leto 1920, proizvodnja filtrov za olje, zrak in gorivo pa se začne leta 1925. Filtri blagovne znamke MAHLE so danes prisotni na velikem številu novih avtomobilov, saj velja blagovna znaka MAHLE za vodilno v proizvodnji filtrov za prvo vgradnjo avtomobilov, tovornih vozil, avtobusov, kmetijske in gradbene mehanizacije, plovil, specialnih vozil. Pomemben proizvodni program blagovne znamke MAHLE predstavljajo tudi sestavni deli motorjev z notranjim izgorevanjem kot so bati, valji, motorni bloki, glave motorjev, odmične gredi in vrsta drugih sestavnih delov motorjev z notranjim izgorevanje. Posebno so vsi, ki sodelujejo pri aktivnostih blagovne znamke MAHLE, ponosni na dosežke v vrhunskih avto-moto športih. Znano je, da velja MAHLE za enega vodilnih dobaviteljev motornih komponent dirkalnikov formule 1, dirkalnikov dirke 24 ur Le Mansa in mnogih drugih prestižnih tekmovanj.
 
Danes je blagovna znamka MAHLE zagotovilo za kakovost, pa naj si gre za avtomobilske dele, ki so namenjene prvi vgradnji ali pa dele, ki so namenjeni zamenjavi delov prve vgradnje.   
 

DEPO avto žarnice in avto žarometi  

Poslovna filozofija blagovne znamke DEPO temelji na preprostem načelu, ki govori »popolne avto žarnice omogočajo popolno varnost«. Poslovno filozofijo blagovne znamke DEPO zaposleni jemljejo kot motivacijo pri stalnem izpopolnjevanju popolnosti. Predanost zaposlenih je usmerjena na kupce, z zagotavljanjem vrhunske kvalitete izdelkov.

Ime blagovna znamka DEPO dolguje majhnemu tajvanskemu mestu, katerega zgodovina in sedanjost je tesno povezana s tradicionalno kulturo centralnega Tajvana. V blagovno znamko DEPO je s tem vključen duh mojstrov stare šole in motivacija za izzive prihodnosti. Našteto se odraža v številnih priznanjih, ki govorijo o visoki vrednosti blagovne znamke, poleg tega se na globalnem trgu lahko pohvali kot vodilna med sebi enakimi.  Globalni trg za blagovno znamko DEPO pomeni prisotnost v več kot 190 državah sveta. 
depo
Kvaliteta in zadovoljstvo kupca je vodilna prioriteta blagovne znamke DEPO. Inovacije in kvaliteta sta ključna dejavnika, ki omogočata prednost pred konkurenti v avtomobilski industriji. DEPO je zavezan k stalnem razvoju ter sprejemanjem in odzivanjem na nove izzive. V zgodovini obstoja blagovne znamke DEPO so bili njihovi izdelki nagrajeni z ustreznostjo mnogim svetovno priznanim standardom kakovosti.  Zaupanje v visoko usposobljenost in motiviranost zaposlenih je garancija, da bodo izdelki blagovne znake DEPO zagotavljali ustreznost vsem svetovnim standardom kakovosti tudi v prihodnosti.
 
Izdelki blagovne znamke DEPO so celoten program žarnic in svetilnih elementov za vse svetovne avtomobilske proizvajalce. Pri tem je omembe vredno, da se vsak mesec na seznam izdelkov blagovne znake DEPO, uvrščajo novi in novi izdelki. Kar zagotavlja kupcem, da bodo med izdelki blagovne znamke DEPO zagotovo našli svetilne elemente za lastno vozilo. 
 

Delphi avto deli  

Blagovna znamka DELPHI predstavlja paleto avtomobilskih delov. Sedež podjetja se nahaja v mestu Gillingham na jugozahodu Velike Britanije. DELPHI velja za enega največjih izdelovalcev avtomobilskih delov. 

Zmogljivosti blagovne znamke DELPHI omogoča približno 161.000 zaposlenih, od katerih je približno 5000 svoje delovno mesto našlo v Združenih državah. Svoja delovna mesta imajo v 126 proizvodnih obratih, 15 tehničnih centrih. DELPHI je z proizvodnimi enotami, tehničnimi centri in drugimi proizvodnimi zmogljivostmi prisoten v 32 državah sveta. 
 
Zgodovina blagovne znamke DELPHI sega dve desetletji v preteklost. Začetke predstavlja odločitev ameriškega multinacionalnega podjetja General Motors, o ustanovi podjetja za izdelavo avtomobilskih delov. Ime DELPHI je nastalo s preimenovanjem leto kasneje, natančneje leta 1985. Do današnjih dni se je poslovanje in organizacija podjetja spreminjala. Blagovna znamka DELPHI se je z izbiro dobaviteljev, stalnim razvojem in dobrim razmerjem med kakovostjo uveljavila kot cenjena blagovna znamka tudi med slovenskimi kupci.
delphi
Prodajni program blagovne znamke DELPHI je razdeljen v štiri poslovne segmente. Tako imamo segment za električne sisteme, kot so električna napeljava, centralne enote ter elemente za povezovanje električnih komponent in napeljave, segment, ki ga sestavljajo deli kot so kompresorji, deli za hlajenje motorja, deli za klimatske naprave in podobno, nadalje je segment, ki zajema sestavne dele prenosa, motorja in električnih sistemov, ter nazadnje poslovni segment delov, ki omogočajo nadzor vseh funkcij vozila, sestavne dele s področja pasivne in aktivne varnosti. 
 
Reference blagovne znamke Delphi so številne inovacije, visoki standardi izdelkov, mnogi pionirski dosežki na področju avtomobilske tehnike ter partnerstvo in oskrbovanje velikega števila znanih avtomobilskih proizvajalcev po vsem svetu.
 

Bosch nadomestni avto deli

BOSCH je nemška multinacionalna družba, ki ima sedež v mestu Gerlingen na jugozahodu Nemčije. Družba BOSCH se lahko pohvali z skoraj 130 let dolgo tradicijo prodaje z avtodeli, katere začetnik je ustanovitelj Roberth Bosch, po katerem ima družba ime. V današnjem času družba BOSCH velja za enega svetovno največjih proizvajalcev opreme za motorna vozila. 
 
Srčika nadomestnih delov blagovne znamke BOSCH obsega avtomobilske komponente kot so zavorni sistemi, nadzorne enote električnih komponent, sistemi za oskrbo z gorivom, akumulatorji, filtri, pogonski jermeni, vžigalne svečke, svetlobna tehnika, metlice brisalcev, vžigalni sistemi ter mnogi drugi izdelki. 
 
Bosch
 
Blagovna znamka BOSCH združuje 350 podružnic v 60 državah sveta. Izdelki blagovne znamke BOSCH so na voljo v 150 državah sveta. Odlično kakovost in dosegljivost nadomestnih delov BOSCH zagotavlja preko 300.000 vključenih v celoten proces aktivnosti. Proces aktivnosti obsega poleg proizvodnje tudi področje raziskav in razvoja. O uspešnosti področja raziskav in razvoja zgovorno govori več kot 4800 patentov.  Kljub mnogim globalnim priznanjem kakovosti in napredka blagovna znamka BOSCH ne počiva na lovorikah, ampak si želi svoj obseg aktivnosti razširiti na obsežnejši globalni trg. Znane so investicije v nove proizvodne kapacitete, ter usmerjenost razvojnega potenciala v raziskave in odkritja, ki bodo sledila razvojnim trendom.
 
Zavezanost k razvojni odličnosti blagovna znamka lahko potrdi z mnogimi pionirskimi dosežki iz preteklosti, katere danes veljajo za splošno uporabne. Na področju avtomobilske industrije se tako lahko pohvali z pionirskimi dosežki, ki časovno segajo v same začetke avtomobilizma. Prvi pionirski dosežek blagovne znamke BOSCH na področju avtomobilske industrije ima letnico 1887, od takrat dalje se nizajo do današnjih dni.   
 
 

INTERNATIONAL RADIATORS hladilne komponente za avtomobile

Družba INTERNATIONAL RADIATORS je sestavni del združenja Unipart Group.  Velja za najpomembnejšega proizvajalca in dobavitelja hladilnih komponent za avtomobilsko industrijo v Evropi. Strateška povezava, ki se je začela spletati pred desetletji, je omogočila čisto nov pristop pri oskrbovanju kupcev in izdelovalcev z avtomobilskimi komponentami. Gre za pristop, ki povezuje izdelovalce, dobavitelje in distributerje pod eno blagovno znamko. Na ta način je omogočena večja kakovost in profesionalnost pri vseh aktivnostih, predvsem tistih, ki so povezane z kupci. Ker blagovna znamka pod eno streho združuje izdelovalce, dobavitelje in distributerje ima z njimi vzpostavljeno direktno povezavo. S tem odpade veriga posrednikov, za vsako dodatno zahtevo kupca, je na ta način omogočen hiter in učinkovit odgovor. 

Hladilnik vode
 
Podjetje INTERNATIONAL RADIATORS se lahko pohvali z 100 letnico obstoja. Stoletje dolge izkušnje so se od starih mojstrov do ustvarjalcev današnjih dni prenesle z motiviranostjo po doseganju najboljšega. Številna priznanja in standardi, katere je podjetje INTERNATIONAL RADIATORS osvojilo v času obstoja, zagotavljajo najboljše za kupca tudi danes. Inovativnost in kakovost sta značilnosti izdelkov blagovne znamke, omogočata konkurenčno prednost med sebi enakimi. Kupci izdelkov blagovne znamke INTERNATIONAL RADIATORS so proizvajalci osebnih ter tovornih vozil, trgovci z nadomestnimi avtodeli za avtomobile in tovorna vozila, specializirane delavnice za popravilo hladilnih sistemov osebnih in tovornih vozil ter mnogi drugi. Tržni delež v industriji, trgovini, servisni ter drugih sorodnih dejavnostih Evrope in Združenih držav, zgovorno govori o pomembnosti blagovne znamke INTERNATIONAL RADIATORS med dobavitelji. 
 
INTERNATIONAL RADIATORS lahko kupcem ponudi bogat spekter izdelkov, kot so : hladilniki, oljni hladilniki, intercooler hladilniki, zračni kompresorji, kondenzatorji, grelci, ventilatorji in podobno
 

Priponke:

 • HAGUS ogledala (PDF, 1.87 MB)
 • VanWezel mehanizmi stekla (PDF, 2.88 MB)
 • Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi