Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Akumulatorji

Število izdelkov v kategoriji: 231
Nekateri izdelki v spodnji kategoriji so univerzalni in se bodo kljub izbranemu vozilu še vedno prikazovali.

POSLALI SMO ŽE VEČ KOT 500.000 PAKETOV PO CELOTNI EVROPI!

Ekipa SILUX deluje v več kot sedmih različnih državah.

Še
193
izdelkov

Akumulatorji

Akumulator je ključni del vsakega avtomobila, v osnovi pa ločimo dve vrsti akumulatorjev – tisti, ki zahtevajo vzdrževanje in tisti brez vzdrževanja. Pri akumulatorjih z vzdrževanjem  je zahtevana redna kontrola ravni in gostote elektrolita, tisti brez vzdrževanja pa servisiranja ne potrebujejo, zato so zapečateni. So zanesljivejši in priročni, vendar posledično tudi dražji. Življenjska doba akumulatorja ni jasno začrtana, saj je v veliki meri poleg kakovosti akumulatorja odvisna tudi od voznih navad voznika oz. načina uporabe vozila. Zato se priporoča čim manj kratkih voženj in čim manj daljših časovnih obdobij, ko avtomobil ni v uporabi. Na tak način boste podaljšali zmogljivost akumulatorja  in njegovo življenjsko dobo.

Kakovostni akumulatorji za vse znamke vozil

Akumulatorji, katerim ponekod pravijo tudi baterije, so med ključnimi elementi v vsakem avtomobilu. Njihova funkcija je dovajanje električne energije vsem tistim delom avtomobila, ki elektriko nujno potrebujejo za svoje delovanje, zato so nepogrešljivi. Akumulatorji med drugim nudijo potrebno energijo za zagon oziroma vžig motorja, prav tako pa poskrbijo tudi za to, da avtomobilske luči dobro svetijo. Poleg tega pa akumulatorji napajajo še kup drugih manjših odjemnikov električne energije v avtomobilu, brez katerih si ne moremo predstavljati vožnje.

Akumulatorji se lahko izpraznijo zaradi različnih razlogov

Znano je, da se akumulatorji lahko izpraznijo, če na primer ugasnemo motor in pustimo vključene porabnike, na primer luči ali avto radio. To je bila nekoč vsekakor pogosta težava, do katere pa v sodobnih avtomobilih tako rekoč ne more priti. Akumulatorji v sodobnih avtomobilih se namreč ne morejo izprazniti na ta način, saj to preprečijo alarmni sistemi, ki izklopijo porabnike še preden se akumulatorji izpraznijo. Prav tako lahko do izpraznitve pride pri dolgotrajnem mirovanju vozila. To lahko preprečimo tako, da vsake toliko časa vžgemo motor oziroma baterijo avtomobila med mirovanjem priklopimo na ustrezen polnilec.

Kaj pa če vseeno pride do izpraznitve?

Tudi prazni akumulatorji se dajo hitro in enostavno napolniti, če seveda niso bili prazni predolgo časa in če so še vedno v delujočem stanju. Za polnitev boste potrebovali premostitvene kable za vžig oziroma tako imenovane krokodilčke, kot jim pravi večina voznikov, ter dodaten avto s polno baterijo. Slednjo boste s pomočjo kablov povezali s svojim avtomobilom. Pri tem je pomembno, da kable pravilno namestimo ter da se držimo pravilnega postopka. Če se nam takšne težave pogosto pojavljajo, je čas za menjavo. Tudi akumulatorji se namreč sčasoma iztrošijo. Takrat je čas za pregled naše ponudbe, v kateri so na voljo tako različni akumulatorji kot tudi brisalci, ležaji, vzmeti in drugi manjši avto deli, ki jih potrebuje vaš avtomobil.

Po petih letih je čas za menjavo

Kakovostni akumulatorji imajo dolgo življenjsko dobo. Kljub temu pa jih je priporočljivo zamenjati na vsakih pet let, saj s tem poskrbimo za zanesljivo delovanje avtomobila tudi pri nižjih temperaturah. Akumulatorji se namreč pozimi izpraznijo hitreje, sploh če so že iztrošeni oziroma starejšega letnika. Tak avtomobilski akumulator je priporočljivo zamenjati ter se tako izogniti težavam, ki lahko nastopijo zaradi njegove iztrošenosti.

Kako izbrati pravi akumulator?

Nadomestni avtodeli, ki ji jih namestite v vaše vozilo, morajo biti ustrezni in kakovostni. Akumulatorji morajo vašemu modelu vozila ustrezati glede na dimenzije ter specifične lastnosti. Že ko izbirate motorna olja, morate izbrati pravo za motor vašega avtomobila, če hočete, da ta pravilno in zanesljivo deluje, enako pa velja tudi za avtomobilski akumulator. V navodilih za uporabo vozila imate natančno navedeno, kakšni akumulatorji so primerni za vaš avto, zato je prav, da ta navodila pri nakupu tudi upoštevate.

Število izdelkov za primerjavo: . Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi