Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Sredstva za poliranje

Nekateri izdelki v spodnji kategoriji so univerzalni in se bodo kljub izbranemu vozilu še vedno prikazovali.
Število izdelkov v kategoriji: 98

Sredstva za poliranje

Polirna pasta

Sredstva za poliranje, kot je na primer polirna pasta, so namenjena poliranju vozila in odpravljanju manjših napak oziroma pomanjkljivosti na vozilu. Razne praskice in luknjice, ki nastanejo zaradi vejic dreves in peska na cestišču se lahko, v primeru, da laka vozila ne poškodujejo pregloboko, odpravijo brez ličarskih del. Takšne manjše napake se tako lahko odpravijo kar doma z ročnim ali strojnim poliranjem, pri čemer se poleg različnih krp in pen uporabi tudi polirna pasta ali vosek ter različna druga sredstva za odstranjevanje ali prekrivanje prask, ki jih lahko najdete v naši ponudbi.

Poskrbite za lepši avto!

Danes je na voljo številna avtokozmetika, s katero lahko vaše vozilo dobro očistite in ga skrbno negujete. Tako bo vozilo videti kot novo tudi po več letih uporabe. Če je avto le umazan, ga je običajno enostavno oprati in iz njega odstraniti madeže, težje pa je poskrbeti za to, da ostane tudi brez prask in drugih podobnih vidnih poškodb. Temu je namenjena polirna pasta, s katero lahko preprečite nastajanje večjih prask oziroma uspešno prekrijete manjše poškodbe na laku vašega jeklenega konjička. Na voljo je več vrst takšnih past pa tudi drugih sredstev za poliranje in prekrivanje prask. Izbira je tako zelo velika in obstaja kar nekaj možnosti, med katerimi lahko najdete tisto, ki vam najbolj ustreza. Pomembno je le, da pri uporabi sredstva za poliranje upoštevate proizvajalčeva navodila in ravnate v skladu z njimi, v primeru večjih poškodb laka pa se raje čim prej odpravite k avto ličarju.

Katera polirna pasta je najboljša?

Nekateri prisegajo na avto vosek, drugi na različne odstranjevalce prask, vsi ostali pa verjamejo, da lahko za lepši videz vozila najbolje poskrbi prav polirna pasta. Katero boste uporabili, je odvisno od tega, kakšne barve je vaš avto in kaj bi z njo radi z njo dosegli. Polirna pasta je namreč lahko namenjena navadnemu laku, lahko pa tudi obdelavi metalnega laka, kar je odvisno od njene granulacije. Pred izbiro in nakupom se je zato treba prepričati, za kakšno pasto gre in čemu je namenjena ter jo uporabiti na pravilen način, kot to velevajo navodila proizvajalca. V naši spletni trgovini boste našli številna sredstva za poliranje, ki so preverjeno učinkovita in kakovostna. Za to jamčijo tudi priznani proizvajalci, ki poskrbijo za to, da bo vaša polirna pasta dobro opravila svoje delo, če jo boste uporabljali v skladu z navodili. Pri tem je zelo pomembno tudi to, kakšno krpo uporabite in kako se polirna pasta nanaša na vozilo. Za drobne praske ali manjše poškodbe barve vozila pa so bolj kot polirna pasta primerna različna sredstva za prekrivanje prask, ki so lahko na voljo tudi v obliki pisala. Na voljo so tudi različni voski ter druga različna sredstva za poliranje avtomobila. Oglejte si torej našo ponudbo in si izberite tisto, kar potrebujete!

POLIRANJE LUČI

Avtomobilske luči oziroma žarometi so narejeni iz zelo odporne plastike, ki je pri novih žarometih popolnoma prozorna, zaradi česar zelo dobro prepušča svetlobo. Sčasoma pa plastika na avto žarometih spremeni barvo in postane motna ali celo rumenkasta. Tega ne moremo preprečiti, lahko pa motno steklo avtomobilskih žarometov spoliramo in jih tako povrnemo v prvotno stanje. Poliranje luči poskrbi tako za lepši videz žarometov in celega avtomobila kot tudi za bolj varno vožnjo. Zaradi motnosti namreč čez plastiko prodre manj svetlobe, vozilo pa je slabše osvetljeno kljub brezhibno delujoči avto žarnici. Vozilo je zaradi tega na cesti manj vidno in opazno, vožnja pa otežena, saj mora voznik zaradi slabše osvetlitve vozišča ves čas dobro napenjati oči. Poliranje luči reši vse naštete težave, zato je prava rešitev v primeru motnega stekla na žarometih. S pomočjo posebne polirne paste in gobice lahko zdrgnete motno plastiko na avtomobilskih žarometih in poskrbite, da ta spet postane prozorna. Tako bodo luči spet dobro delovale.

Poliranje luči daje odlične rezultate

Marsikdo misli, da avtomobilski žarometi sčasoma postanejo motni zaradi obrabe materiala in prask na njem, a to ne drži. Polikarbonatna plastika, iz katere so običajno narejeni avtomobilski žarometi, je namreč zelo odporen material. Do spremembe barve ali motnosti sčasoma pride zaradi izpostavljenosti sončni svetlobi oziroma UV žarkom ter zaradi zasušene umazanije, prahu in onesnaženega zraka. Poliranje luči učinkovito odpravi motno steklo in ga naredi spet prosojnega in sijočega. Pomembno pa je, da je izvedeno po pravilnem postopku in z za to oblikovanimi pripomočki. Tako bodo rezultati več kot odlični.

Polirna pasta in gobica

Glavni pripomoček za poliranje luči je polirna pasta ali drugo za to namenjeno sredstvo. Poleg tega pa je zelo pomembno tudi to, kakšno gobico izberete. Čeprav je polikarbonatna plastika zelo odporna na poškodbe in praske, lahko z grobo krpo vseeno povzročimo različne mikropoškodbe, kamor se bo kasneje zažrla umazanija. Če je steklo že res zelo motno, lahko sicer uporabimo tudi brusni papir, da odstranimo motni sloj iz luči in jih naredimo spet bleščeče prosojne, vendar moramo na koncu vedno poskrbeti tudi za poliranje luči s polirno pasto in čim mehkejšo gobico, ki jo lahko kupite v naši spletni trgovini. V ta namen so na voljo različne gobice, prav tako pa imamo v ponudbi številne polirne paste. Postopek za poliranje luči Ko se odločimo za poliranje luči, moramo najprej avto dobro očistiti in se šele nato lotiti dela. Pri tem je najbolje uporabiti kakovostno čistilo, ki je namenjeno prav čiščenju avtomobila in odstrani vso trdovratno in zasušeno umazanijo, hkrati pa ne poškoduje materiala. Po želji lahko luči najprej zbrusimo z za to primernim brusnim papirjem in šele nato poskrbimo za poliranje luči. To mora potekati s krožnimi gibi, pri čemer gobice ne smemo preveč pritiskati, ampak nežno nanašamo polirno pasto na površino. Pomembno je, da si za poliranje žarometov vzamemo dovolj časa, saj moramo vsakega od žarometov polirati kar nekaj minut. Le tako bomo dobili rezultate, kakršne želimo. Poliranje luči bo poskrbelo za prosojne avtomobilske žaromete z bleščečim steklom!

Niste našli izdelka, ki ga iščete? Uporabite Polcar katalog katalog. V kolikor najdete želeni izdelek nas lahko pokličete na 05 3646 617.
Število izdelkov za primerjavo: 1. Odstrani vse Primerjaj