Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Brisalci

Število izdelkov v kategoriji: 6424
Nekateri izdelki v spodnji kategoriji so univerzalni in se bodo kljub izbranemu vozilu še vedno prikazovali.

POSLALI SMO ŽE VEČ KOT 500.000 PAKETOV PO CELOTNI EVROPI!

Ekipa SILUX deluje v več kot sedmih različnih državah.

Še
6386
izdelkov

Brisalci

Učinkoviti avto brisalci za boljšo vidljivost

Brisalci so nepogrešljiva dodatna oprema avtomobila, ki jo med vožnjo uporabljamo skorajda vsakodnevno. Brisalci za avto ob padavinah brišejo sprednje in zadnje vetrobransko steklo ter nam omogočajo boljši pregled na vozišče, kar je njihova glavna funkcija. Tako je vidljivost izboljšana in s tem je vožnja bolj varna. Prav pridejo tudi, ko je steklo umazano in ga želimo očistiti s pomočjo tekočine za vetrobranska stekla. Njihovo življenjsko dobo lahko podaljšamo tako, da skrbimo za ročno odstranjevanje listja, iglic, mrčesa in vsega ostalega z vetrobranskega stekla, saj se prav z odstranjevanjem vsega naštetega brisalci najhitreje obrabijo. Zato je pomembno je, da vsake toliko dobro ročno počistimo sprednje in zadnje vetrobransko steklo ter tako poskrbimo za to, da je čim bolj čisto. Bolj ko bomo skrbeli za čistočo, manj dela bodo morali opraviti avto brisalci in dalj časa jih bomo lahko nemoteno uporabljali.

Menjava in nadomestni deli

Metlice za avto so sicer sestavljeni iz posebnega mehanizma in pomičnega motorja ter roke oziroma ročice, na katero so pritrjene metlice brisalcev. Prav slednje je treba največkrat menjati, saj gre za tisti del, ki je najbolj izpostavljen obrabi. Zaradi njihove obrabe brisalci za avto začnejo slabše delovati, vetrobransko steklo pa ni več očiščeno tako, kot bi moralo biti. To poslabša tudi vidljivost. Če so brisalci že tako obrabljeni, da vam pri brisanju oziroma izboljšanju vidljivosti ne pomagajo več, je čas, da jih čim prej nadomestite z novimi. Pri tem je treba biti pozoren na to, ali je treba zamenjati levo ali desno metlico, saj se med seboj razlikujeta. Poleg tega brisalci pri različnih znamkah in modelih avtomobilov niso enaki, zato ni vseeno, katere metlice kupite. Nekatere se namreč da namestiti le na določene tipe brisalcev. Metlice brisalcev so sicer zelo enostavni za menjavo, treba je le vedeti, kako se lotiti postopka. Menjave se lahko lotite sami ali pa za to prosite mehanika, ki bo najbolje poskrbel za to, da bodo vaši avto brisalci primerno in ustrezno nameščeni.

Preverjena ustreznost in kakovost

Pozorni bodite tudi, da se brisalci ujemajo z znamko in modelom vašega avtomobila ter da kupite preverjeno blagovno znamko. Med uporabniki so na primer zelo priljubljeni brisalci Bosch, ki veljajo za pojem kvalitete, vendar v zadnjem času v ospredje prihajajo tudi drugi proizvajalci, ki se trudijo izdelati čim boljše produkte. Znak kvalitete je dolga življenjska doba in s tem manjša obraba, predvsem pa dobro in učinkovito čiščenje vetrobranskega stekla. Če kljub menjavi metlic avtomobilsko steklo ni dobro očiščeno, je morda čas za menjavo roke oziroma ročice. Slednje se namreč lahko zvijejo zaradi teže snega, mehanskih poškodb ali drugih razlogov. Zaradi ukrivljenosti ročice pa brisalci nato vetrobranskega stekla ne morejo očistiti tako, kot bi bilo treba.

Vozite varno in ne odlašajte z menjavo!

Prav tako lahko metlice nehajo delovati zaradi okvare mehanizma ali motorja brisalcev, pa tudi iz različnih drugih razlogov. Ne glede na to, kakšen je razlog njihove okvare ali slabšega delovanja, pa je bistvenega pomena predvsem to, da z njihovo menjavo ne odlašate, ampak jih zamenjate takoj, ko opazite, da ne delujejo več dobro. Brezhibno delujoči brisalci namreč poskrbijo za varno in udobno vožnjo.

Število izdelkov za primerjavo: . Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi