Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Košarica je prazna.

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Motorna olja

Število izdelkov v kategoriji: 548
Nekateri izdelki v spodnji kategoriji so univerzalni in se bodo kljub izbranemu vozilu še vedno prikazovali.

POSLALI SMO ŽE VEČ KOT 470.000 PAKETOV PO CELOTNI EVROPI!

Ekipa SILUX deluje v več kot sedmih različnih državah.

Še
510
izdelkov

Motorna olja

Motorna olja poskrbijo za boljše delovanje vozila

Kvalitetna motorna olja so bistvena za dobro delovanje motorja vozila. Njihov namen je, da poskrbijo za čim manjšo obrabo delov motorja ter da ga hladijo in ga tudi ščitijo pred rjavenjem oziroma korozijo. Poleg tega odstranjujejo nečistoče (saje), ki nastajajo pri delovanju vozila. Tako vplivajo na bolj ekonomično porabo goriva ter na manjše stroške za vzdrževanje vozila ter na njegovo daljšo življenjsko dobo.

Ni vsako olje primerno za vsak avto

Izbirano olje mora biti primerno za naš tip in vrsto motorja ter čim boljše kvalitete. Eden od garantov kvalitete je kredibilnost proizvajalca in njegova dolgoletna prisotnost na trgu. Ustrezna motorna olja omogočajo boljše delovanje motorja in njegovo večjo zanesljivost, s tem pa tudi manj okvar. Tako je treba vedno imeti na zalogi pravo motorno olje, ter ga tudi redno menjavati. Poleg kvalitete je namreč pomembno predvsem redna menjava. Neredna menjava namreč lahko povzroči poškodbe motorja oziroma okvaro vozila.

Kdaj je čas za menjavo?

Intervali menjavanja niso odvisni samo od prevoženih kilometrov, ampak tudi od proizvajalca in lastnosti določenega olja. Najbolj znana in priljubljena so motorna olja Motul in Castrol, na voljo pa so tudi olja drugih priznanih proizvajalcev. Pri izbiri je najbolje upoštevati priporočila proizvajalca vozila, saj je od tega odvisno optimalno delovanje motorja. Večina olj je primernih tako za bencinska kot dizelska vozila, pred nakupom pa je vedno dobro podrobno prebrati specifikacije in oznake.

Različne vrste in lastnosti

Motorna olja se med seboj razlikujejo glede na to, ali gre za mineralno ali sintetično olje, prav tako pa se od proizvajalca do proizvajalca razlikujejo tudi viskoznosti oziroma pretočnost olj. Viskoznost vpliva na gostoto olja in na to, kako hitro olje doseže vse dele motorja. Pretočnost oziroma viskoznost olja mora biti primerna tipu motorja v vozilu, pri izbiri pa je treba upoštevati tudi letni čas oziroma trenutne zunanje temperature. Pri nižjih temperaturah je priporočljivo uporabljati motorna olja z nižjo viskoznostjo kot pri višjih zunanjih temperaturah. Kakšna je viskoznost posameznega olja, nam povedo številke, na koncu njegove oznake, recimo: motorno olje 5W30. Motorna olja s to oznako so primerna za uporabo pri nižjih zunanjih temperaturah. Sintetična olja z nizko stopnjo viskoznosti so primerna za zelo zmogljive motorje. Takšna olja namreč motor najbolje ščitijo pred velikimi obremenitvami. Sintetična olja imajo daljšo življenjsko dobo ter večjo mazivnost. To pomeni, da bolje zaščitijo motor pred obrabo in trenjem. Nizka viskoznost olja je še posebej pomembna pozimi, saj vpliva na lažji zagon motorja pri nižjih temperaturah. Takrat namreč najhitreje pride do obrabe motorja.

Visoki standardi in pravilna izbira

Sodobna motorna olja, kot jih izdelujeta Motul ali Castrol, so izdelana v skladu z najvišjimi kakovostnimi in ekološkimi standardi, ki prispevajo k boljšemu vzdrževanju motorja ter njegovi daljši življenjski dobi. Pravilna izbira olja vpliva tudi na manjšo porabo goriva ter manj emisij izpušnih plinov. Priznani proizvajalci so najboljše zagotovilo, da bo kupljeno olje kakovostno ter da so bila izvedena vsa potrebna testiranja, na podlagi katerih se ugotovi, kakšne so lastnosti olja in za kateri tip motorja je primerno določeno olje.

Število izdelkov za primerjavo: 1. Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi