Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Dvigalke za avto

Število izdelkov v kategoriji: 29
Nekateri izdelki v spodnji kategoriji so univerzalni in se bodo kljub izbranemu vozilu še vedno prikazovali.

POSLALI SMO ŽE VEČ KOT 500.000 PAKETOV PO CELOTNI EVROPI!

Ekipa SILUX deluje v več kot sedmih različnih državah.

NISTE NAŠLI REZERVNEGA DELA, KI GA IŠČETE?

Sporočite nam kaj iščete in pomagali vam bomo.

Dvigalke za avto

Če vaša vožnja poteka povsem brez težav, navadno niti ne pomislite, kaj vse bi morali imeti pri roki, ko bi se morali spoprijeti s katero od morebitnih težav. Četudi ste povsem prepričani, da se vam na cesti ne more nič slabega pripetiti, je dobro, da imate v prtljažniku avta vedno vsaj nekaj primernega orodja, s katerim boste vsaj za silo reševali težavo.

Med drugim bi morala biti v prtljažniku shranjena tudi dvigalka za avto, prav tako rezervna guma, prva pomoč, varnostni trikotnik, žarnice, odsevni brezrokavnik. Dobrodošli so še klešče, snežne verige, ključ za kolesa, rokavice, izvijač.

Kdaj pride prav dvigalka za avto?

Dvigalka za avto je vrsta orodja, ki ga pogosto imenujemo tudi krokodil. Ta vam lahko izjemno dobro koristi v primeru, če vam denimo na cesti poči pnevmatika. Kljub temu pa imate pri sebi rezervno gumo, vam ta seveda ne bo kaj dosti koristila brez uporabe dvigalke in še nekaterih drugih potrebnih orodij.

Če dvigalke za avto oziroma krokodila še nimate, jo lahko po dostopni ceni kupite v naši spletni trgovini. Pred nakupom je pametno vedno preveriti, koliko teže lahko dvigalka zmore dvigniti. Strokovnjaki vam bodo priporočili, da raje posezite po nižji, ki ima večji dvig.

Nekateri namesto dvigalke v omenjeni situaciji uporabijo tudi set za popravljanje gum. Ta vključuje peno ter kompresor. Navadno ga dobite skušaj z nakupom modernejših vozil. To vam omogoča, da vam ni treba zamenjati celotne pnevmatike. Obenem prejmete zelo jasna in preprosta navodila.

Različne vrste avto dvigalk

V specializiranih prodajalnah s tehnično opremo vam lahko ponudijo več vrst dvigalk za vozila. To so na primer:
•    talne dvigalke,
•    ročne,
•    pnevmatske,
•    pnevmatsko-hidravlične.

Zelo dobro poznana je tudi tako imenovana škarjasta dvigalka, ki se najpogosteje uporablja za manjše in lažje avtomobile. Njihova nosilnost je namreč praviloma ocenjena na eno ali na dve toni. Ena od večjih prednosti takšne dvigalke je njena varnost, predvsem v primerjavi z drugimi vrstami dvigalk, ki od vas zahtevajo bistveno več pozornosti, prav tako tudi kar nekaj strokovnega znanja.

Talne ali hidravlične dvigalke

Med najbolj priljubljen tip dvigalk po vsej verjetnosti sodi talna oziroma hidravlična dvigalka. Zanjo velja, da je zelo udobna za upravljanje, kar lahko potrdijo številni avto mehaniki. Navadno je sestavljena iz ogrodja, ki ima štiri kolesa. V ogrodju sta nameščena eden ali pa dva hidravlična cilindra.

Naloga cilindra pri talni dvigalki za avto je ta, da dviguje ter spušča ročico z majhno gumirano ploščadjo. Ta se prime samega podvozja vozila. Navadno imajo hidravlične oziroma talne dvigalke snemljivo ročico, ki pri potiskanju navzdol sproža dvižni mehanizem. Za uporabo takšne naprave v resnici ni potrebno imeti prav veliko mehaničnih izkušenj.

Ročna avto dvigalka

Ročna dvigalka se pogosto imenuje kar sveča. To je vrsta hidravlične dvigalke in je še najbolj podobna steklenički, ki ima podolgovato valjasto ohišje. Tudi v tem primeru se tako kot pri talnih dvigalkah dviguje s pomočjo hidravličnega mehanizma.

Ročna dvigalka za avto je sestavljena iz koncentričnih cilindrov. Ti omogočajo togost in jih sproža hidravlični tlak, ki se ustvarja s potiskanjem ročice. Navadno so takšne avto dvigalke cenovno bolj dostopne kot talne. Posledično so zelo priljubljene kot sekundarni komplet za profesionalne mehanike in seveda kot glavno orodje za ljubitelje. V primerjavi z drugimi vrstami dvigalk ima ročna precej večjo dvižno moč. Njena ključna prednost pa je zagotovo majhen odtis.

Število izdelkov za primerjavo: . Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi