Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Aluminijasta platišča

Število izdelkov v kategoriji: 0

Izberite proizvajalca

Nekateri izdelki v spodnji kategoriji so univerzalni in se bodo kljub izbranemu vozilu še vedno prikazovali.

Noben izdelek ne ustreza iskanim zahtevam. Če ne najdete izdelka vas prosimo, da nam preko naslednjega gumba sporočite. Ne najdem izdelka

Aluminijasta platišča

ALU PLATIŠČA

 so primerna za tiste, ki nekaj daste na videz vašega avtomobila. Takšna lita platišča so namreč piko na i, ki poskrbi za popoln izgled vašega vozila. Aluminijasta platišča so na pogled zelo privlačna, je pa res, da so tudi malce bolj občutljiva na poškodbe. Zato je priporočljivo, da pri vožnji v zimskih razmerah ALU platišča raje zamenjate z kovinskimi oziroma jeklenimi. Aluminijasta platišča se zaradi peska in soli na cesti hitreje uničijo in izgubijo na atraktivnosti, saj njihova barva ali lak začne izgubljati lesk, kar zmanjša njihovo estetsko vrednost.

Zakaj izbrati ALU platišča?

ALU platišča so na voljo v različnih barvah in oblikah oziroma z različnim številom in velikostjo odprtin. Tako lahko prav vsak najde primerna aluminijasta platišča zase oziroma za svoj avtomobil, saj je izbira res velika. Najbolj priljubljena so ALU platišča v metalic oziroma kovinski barvi, poleg nje pa še v črni, grafitni in različnih odtenkih sive. Na voljo so tudi lita platišča z barvnim robom, ki so še posebna paša za oči. Poleg samega videza pa imajo aluminijasta platišča navadno še to prednost, da imajo nekoliko večje odprtine. Pri jeklenih platiščih včasih namreč v majhnih in ozkih odprtinah zastaja strnjen sneg in povzroča težave, medtem ko je lite aluminijaste feltne s tega vidika veliko lažje očistiti. Navadno pa lite feltne tako ali tako uporabljamo od pomladi do jeseni, ko s čiščenjem snega ni težav.

Na kaj je treba paziti pri nakupu?

Pri nakupu platišč je treba biti pozoren na to, da izbrana ALU platišča ustrezajo vašemu vozilu. Poleg tega pa je smiselno izbrati kakovostnega proizvajalca, ki ne stavi le na videz svojih izdelkov, temveč tudi na premišljeno izbiro materialov, tehnoloških postopkov in premazov, ki poskrbijo za to, da ALU platišča ohranijo lep izgled čim dalj časa. Pred nakup je treba preveriti predvsem dimenzije. Natančno preverite širino in velikost platišča, razmik med vijaki in število vijakov, premer sredinske odprtine in podatek o ET (razdalja od sredine platišča do površine, v katero platišče privijemo). Tako bodo izbrana ALU platišča popolnoma ustrezala vašemu vozilu.

Aluminijasta platišča ne rjavijo

Ena od zelo pomembnih pozitivnih lastnostih, ki jo imajo ALU platišča, je to, da ne rjavijo. To je ena od očitnih in praktičnih prednosti, zaradi katere lahko ohranijo lep videz dalj časa, če seveda ne pride do poškodb iz drugih razlogov. Aluminij je namreč precej mehek material, zato se dokaj hitro lahko upogne ob udarcu ali trku oziroma ob stiku z robom pločnika. Samo upogibanje sicer ni problem, saj se s primerno opremo da material spet hitro poravnati, prav tako pa je možno obnoviti barvo. Tako pomanjkljivosti aluminija niso tako velike, kot se morda zdi na prvi pogled, po drugi strani pa gre tudi za izjemno lahek in nerjaveč material, zato ALU platišča dobro prenašajo dež in vlago.

Kako se ALU platišča obnesejo pozimi?

Čeprav načeloma veljajo za manj primerna za uporabo v zimskim razmerah, ko je na cesti ne le sneg, ampak tudi sol, veliko peska in drobnega kamenja, pa se s sodobnimi modeli in tehnologijo spreminja tudi to. Vedno več proizvajalcev namreč aluminiju dodaja še druge materiale ter tako poskrbi za večjo odpornost materiala ali pa tega zaščitijo z večslojnim premazom. Sodobna aluminijasta platišča se tako tudi v zimskih razmerah obnesejo veliko bolje kot nekoč, seveda pa se z uporabo pozimi manjša njihova življenjska doba, ki je tako navadno še vedno krajša kot pri jeklenih. Če pa jih tako ali tako nameravate zamenjati na vsaki dve leti ali celo pogosteje, potem vsekakor ni ovir za to, da jih ne bi uporabljali tudi pozimi!
Število izdelkov za primerjavo: . Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi