Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Jeklena platišča

Nekateri izdelki v spodnji kategoriji so univerzalni in se bodo kljub izbranemu vozilu še vedno prikazovali.
Število izdelkov v kategoriji: 586

Jeklena platišča

JEKLENA PLATIŠČA

Jeklena platišča so najbolj razširjena vrsta platišč. Njihova glavna prednost je, da so zelo vzdržljiva, sploh v zimskih mesecih, ko je na cesti veliko peska in soli. Pozimi je celotno podvozje vozila skupaj s platišči namreč izredno izpostavljeno snegu, pesku, soli in nizkim temperaturam. Odpornost na različne zunanje dejavnike je tako bistvenega pomena za ustrezno delovanje avtomobila in za manjše število okvar. Kovinska platišča bolje prenašajo tudi različne praske in druge mikro poškodbe, do katerih največkrat pride zaradi peska ali majhnih kamenčkov na cesti. Takšne poškodbe kovinska platišča prenašajo brez težav, medtem ko je treba pri zadevanju platišč ob robnike biti bolj pazljiv. Ob tem namreč lahko nastanejo tudi večje poškodbe oziroma se jeklena platišča tako uničijo, da jih je treba nemudoma zamenjati. Podobno velja ob vožnji avtomobila kljub prazni pnevmatiki. V takih primerih poškodbe na prvi pogled morda niso ravno vidne in so jeklena platišča še vedno videti skoraj kot nova, vseeno pa vožnja z njimi ni več varna. V primeru prometne nesreče ali manjšega trka je prav tako treba poskrbeti za menjavo, saj takrat običajno pride do takšnih poškodb, da je vožnja z avtom že lahko nevarna. 

ALU ali kovinska platišča?

Aluminijasta lita platišča so zelo priljubljena, vendar vam bo marsikateri mehanik ali serviser za zimo priporočal kovinska oziroma jeklena platišča. Barva in lak na aluminijastih platiščih sta namreč precej občutljiva in se hitro opraskata, zato se na njih hitreje začnejo poznati znaki obrabe oziroma to, da so na avtu preživela celo zimo. To je pomembno predvsem pri vozilih, ki so pozimi parkirana na prostem in ne v garaži ali pod nadstreškom, oziroma pri vozilih, ki jih pogosto parkiramo v celem snegu ali tam stojijo celo dalj časa. Jeklena platišča s tega vidika veljajo za veliko manj občutljiva, saj so narejena iz kovine, ki je na sneg in drobne kamenčke v njem veliko bolj odporna. Vendar pa imajo načeloma manjše odprtine, iz katerih je po mnenju nekaterih sneg težje očistiti, zato se ta prej strdi in povzroča težave. Če redno skrbimo za čiščenje snega, nam za to ni treba skrbeti. Nasploh je pozimi dobro avto redno čistiti oziroma ga večkrat zapeljati v čistilnico, saj sneg in sol ne uničujeta le platišč, ampak tudi avtomobilsko podvozje.

Kakšne prednosti imajo jeklena platišča?

Kovinska platišča so zaradi materiala, iz katerega so narejena, bolj odporna in trajna. Platišča iz kakšnih drugih materialov se namreč hitreje opraskajo ter so zato hitreje videti obrabljena. Če vam je pomemben videz vašega vozila izberite jeklena platišča! Še ena od njihovih prednosti pa je, da je njihova montaža zelo enostavna in jo lahko opravite tudi sami. Prav zato se vam jeklena platišča splača poiskati v naši spletni trgovini, jih naročiti in tako prihraniti ne le pri nakupu po ugodni ceni, ampak tudi pri sami montaži, saj jo boste lahko opravili kar doma. S pomočjo iskalnika lahko hitro in preprosto najdete jeklena platišča, kakršna potrebujete za model in znamko vašega avtomobila.

Niste našli izdelka, ki ga iščete? Uporabite Polcar katalog katalog. V kolikor najdete želeni izdelek nas lahko pokličete na 05 3646 617.
Število izdelkov za primerjavo: 1. Odstrani vse Primerjaj