Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Košarica je prazna.

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Hladilne tekočine

Število izdelkov v kategoriji: 42
Nekateri izdelki v spodnji kategoriji so univerzalni in se bodo kljub izbranemu vozilu še vedno prikazovali.

V LETU 2018 JE BILO 99,74% NAROČIL ODPREMLJENIH PRAVOČASNO

Več o našem poslovanju lahko izvedete na spodnji povezavi.

NISTE NAŠLI REZERVNEGA DELA, KI GA IŠČETE?

Sporočite nam kaj iščete in pomagali vam bomo.

Hladilne tekočine

Hladilna tekočina

Hladilna tekočina oziroma antifriz, kot ji običajno rečemo v pogovornem jeziku, poskrbi za to, da se motor med samim delovanjem vozila ne pregreje. Nahaja se v hladilniku motorja, med njegovim obratovanjem pa kroži okoli njega ter tako poskrbi za sprotno ohlajanje. Večina novejših avtomobilov je danes že opremljena s posebnimi senzorji, ki opozarjajo na to, da je njen nivo nizek in da jo bo tako treba čim prej doliti. Zato so primeri, ko bi avto zaradi premalo hladilne tekočine oziroma pregretja motorja zakuhal in bi se izpod pokrova motorja začelo kaditi, danes bolj redki, kot pa so bili pred 20 ali 30 leti. V sodobnem času nas na to, da je čas za dolivanje antifriza, kot že rečeno, opozorijo senzorji, tako da je naša vožnja lahko bolj brezskrbna, kot je bila nekoč. Običajno nam na armaturi začne svetiti opozorilna lučka. Tako točno vemo, da je napočil čas za to, da dolijemo ustrezno količino tekočine ter tako poskrbimo za to, da bo motor še naprej dobro deloval in da ne bo prišlo do njegovega pregretja.

Katera hladilna tekočina je najboljša?

Kakšna hladilna tekočina bi bila najbolj ustrezna za naš avtomobil, je odvisno od tega, kakšen avto vozimo. Vsaka tekočina za hlajenje ima namreč specifične lastnosti. Poleg ustreznega hlajenja motorja je njena glavna naloga tudi preprečevanje rjavenja hladilnega sistema, saj zaradi rjavenja lahko pride do njegovega puščanja. Če vam hladilna tekočina v vašem avtomobilu zelo hitro poide, je najbolj verjeten vzrok za to prav puščanje hladilnega sistema. V tem primeru dolivanje še tako kakovostne tekočine ne bo pomagalo, ampak je treba najprej najti vzrok puščanja in ga ustrezno odpraviti. Prav tako pa so pomembne tudi druge lastnosti, ki jih ima določena hladilna tekočina. Med drugim mora ta prenesti tudi zelo nizke temperature in takrat ne sme zmrzniti, četudi je avto dalj časa parkiran oziroma v mirovanju. Pri izbiri bodite tako pozorni na vse lastnosti posamezne tekočine, saj boste tako najlažje izbrali ustrezno za svoj avtomobil.

Poskrbite za zalogo in prihranite

Hladilna tekočina je lahko različnih barv, najbolj pogosti pa sta rdeča in zelena, obstajajo pa tudi rumene in modre. Bolj kot barva pa so pomembne njene lastnosti, ki jih je pred nakupom pametno preveriti. V primeru koncentrata se lahko redčijo po potrebi, prav tako pa se dobi tudi razredčena tekočina, ki jo enostavno samo nalijete v hladilnik motorja vašega vozila. Pakirane so v embalaži, veliki od enega litra pa do 30 litrov ali več. Takšne večje embalaže se vam splača kupiti, če želite privarčevati nekaj denarja oziroma poskrbeti za to, da bo hladilna tekočina vedno na zalogi, ko jo boste potrebovali oziroma takoj ko vam bo na armaturi začela svetiti opozorilna lučka. Oglejte si torej ponudbo in izberite ustrezno tekočino za hlajenje!

Število izdelkov za primerjavo: 1. Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi