Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Hladilne tekočine

Število izdelkov v kategoriji: 46
Nekateri izdelki v spodnji kategoriji so univerzalni in se bodo kljub izbranemu vozilu še vedno prikazovali.

POSLALI SMO ŽE VEČ KOT 500.000 PAKETOV PO CELOTNI EVROPI!

Ekipa SILUX deluje v več kot sedmih različnih državah.

Še
8
izdelkov

Hladilne tekočine

Hladilna tekočina

Hladilna tekočina oziroma antifriz, kot ji običajno rečemo v pogovornem jeziku, poskrbi za to, da se motor med samim delovanjem vozila ne pregreje. Nahaja se v hladilniku motorja, med njegovim obratovanjem pa kroži okoli njega ter tako poskrbi za sprotno ohlajanje. Večina novejših avtomobilov je danes že opremljena s posebnimi senzorji, ki opozarjajo na to, da je njen nivo nizek in da jo bo tako treba čim prej doliti. Zato so primeri, ko bi avto zaradi premalo hladilne tekočine oziroma pregretja motorja zakuhal in bi se izpod pokrova motorja začelo kaditi, danes bolj redki, kot pa so bili pred 20 ali 30 leti. V sodobnem času nas na to, da je čas za dolivanje antifriza, kot že rečeno, opozorijo senzorji, tako da je naša vožnja lahko bolj brezskrbna, kot je bila nekoč. Običajno nam na armaturi začne svetiti opozorilna lučka. Tako točno vemo, da je napočil čas za to, da dolijemo ustrezno količino tekočine ter tako poskrbimo za to, da bo motor še naprej dobro deloval in da ne bo prišlo do njegovega pregretja.

Katera hladilna tekočina je najboljša?

Kakšna hladilna tekočina bi bila najbolj ustrezna za naš avtomobil, je odvisno od tega, kakšen avto vozimo. Vsaka tekočina za hlajenje ima namreč specifične lastnosti. Poleg ustreznega hlajenja motorja je njena glavna naloga tudi preprečevanje rjavenja hladilnega sistema, saj zaradi rjavenja lahko pride do njegovega puščanja. Če vam hladilna tekočina v vašem avtomobilu zelo hitro poide, je najbolj verjeten vzrok za to prav puščanje hladilnega sistema. V tem primeru dolivanje še tako kakovostne tekočine ne bo pomagalo, ampak je treba najprej najti vzrok puščanja in ga ustrezno odpraviti. Prav tako pa so pomembne tudi druge lastnosti, ki jih ima določena hladilna tekočina. Med drugim mora ta prenesti tudi zelo nizke temperature in takrat ne sme zmrzniti, četudi je avto dalj časa parkiran oziroma v mirovanju. Pri izbiri bodite tako pozorni na vse lastnosti posamezne tekočine, saj boste tako najlažje izbrali ustrezno za svoj avtomobil.

Poskrbite za zalogo in prihranite

Hladilna tekočina je lahko različnih barv, najbolj pogosti pa sta rdeča in zelena, obstajajo pa tudi rumene in modre. Bolj kot barva pa so pomembne njene lastnosti, ki jih je pred nakupom pametno preveriti. V primeru koncentrata se lahko redčijo po potrebi, prav tako pa se dobi tudi razredčena tekočina, ki jo enostavno samo nalijete v hladilnik motorja vašega vozila. Pakirane so v embalaži, veliki od enega litra pa do 30 litrov ali več. Takšne večje embalaže se vam splača kupiti, če želite privarčevati nekaj denarja oziroma poskrbeti za to, da bo hladilna tekočina vedno na zalogi, ko jo boste potrebovali oziroma takoj ko vam bo na armaturi začela svetiti opozorilna lučka. Oglejte si torej ponudbo in izberite ustrezno tekočino za hlajenje!

Zakaj je tekočina za hlajenje tako pomembna?

Hladilna tekočina za avto je nujni element učinkovitega hladilnega sistema v vozilu, ki ga sicer sestavljajo še mnogi drugi deli, kot so ventilatorji, izparilniki in različni hladilniki. Osnovna funkcija, ki jo imajo hladilne tekočine za avto, je seveda preprečevanje pretiranega segrevanja motorja. Z rednim dolivanjem se torej izognemo nevarnosti, da ta »zakuha«, hkrati pa s tem tudi podaljšamo njegovo življenjsko dobo.

S pomočjo hladilne tekočine se izognete nevšečnostim

Ker verjetno ne želite, da bi vas vaše vozilo pustilo na cedilu v najbolj neugodnem trenutku ali pa da pride celo do resnejše okvare motorja, kar prinese kup težav in z njimi povezane visoke stroške, je verjetno jasno, kako pomembno je, da je hladilna tekočina za avto, ki jo uporabljate, resnično kakovostna. To ne bo težava, če se odločite za nakup v naši spletni trgovini, saj v ponudbo uvrščamo izključno preverjene izdelke, ki so uspešno prestali številna testiranja. Hladilna tekočina za avto iz našega prodajnega programa bo tako poskrbela za učinkovito odvajanje toplote, da bo lahko motor vozila deloval povsem nemoteno. Obenem pa bo hladilna tekočina za avto pomagala tudi pri preprečevanju rjavenja.

Koncentrat ali že razredčena hladilna tekočina za avto

V ponudbi vas čakata dva osnovna tipa hladilne tekočine za avto. Prva možnost je že razredčena oblika, druga pa koncentrat. Odločitev glede tega, katera vrsta vam bolj ustreza, je v celoti prepuščena vam. V obeh primerih gre za izdelke vrhunske kakovosti, ki bodo pomagali pri izboljševanju delovanja vašega vozila, kar bo posledično prispevalo tudi k podaljšanju življenjske dobe.

Nakup hladilne tekočine za avto v večjih količinah se izplača

Na voljo so vam pakiranja različnih velikosti – tako lahko količino povsem prilagodite svojim potrebam. Za še posebej ugodno ceno vam sicer priporočamo nakup večjih, na primer tridesetlitrskih pakiranj, pri katerih je količinski popust že vštet v ceno, saj vam lahko to na dolgi rok prihrani kar precej denarja. Poleg razredčene hladilne tekočine za avto vam je v velikih količinah na voljo tudi koncentrat, ki ga boste torej lahko uporabljali še posebej dolgo. Seveda pa ugodnejša cena ni edino, zaradi česar je smiseln nakup večjih pakiranj. S tem namreč obenem preprečite, da bi ostali brez zaloge hladilne tekočine za avto ravno takrat, ko bi jo najbolj potrebovali. Za konec naj omenimo še, da lahko v naši ponudbi najdete tudi mnoge druge vrste tekočin, ki so potrebne za delovanje in vzdrževanje vozila. Med drugim vam ponujamo zavorno tekočino, tekočino za pranje stekel ter aditive oziroma dodatke gorivu za bencinske in dizelske motorje, kar pomeni, da lahko pri nas kupite vse na enem mestu!

Število izdelkov za primerjavo: . Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi