Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Plinske vzmeti priznanih avto proizvajalcev

Število izdelkov v kategoriji: 832

Plinske vzmeti

Pri odpiranju prtljažnika nam pomagajo plinski amorizerji ali vzmeti, ki jih imajo določeni avtomobili nameščene tudi pri pokrovu motorja, sploh če je ta zelo velik in težak za dviganje. Njihov namen je, da pomagajo pri dvigovanju in nam olajšajo to nalogo. Z njihovo pomočjo lahko pri sodobnih avtomobilih odprete prtljažnik z enim samim prstom, pri zapiranju pa poskrbijo za enakomernost in se prtljažnik mirno postopoma zapre, brez premočnega treska. Vedno pogosteje pa se dandanes plinske vzmeti uporabljajo tudi pri pokrovu motorja spredaj, s čimer je olajšano njegovo odpiranje in zapiranje.

Za lažje odpiranje prtljažnika in pokrova motorja

Plinski amortizerji oziroma vzmeti so avto del, ki poskrbi za lažje odpiranje vrat prtljažnika ali pokrova avtomobilskega motorja. Pokrovi avtomobilskega prtljažnika ali pokrovi motorja so precej težki, zato bi jih bilo težko dvigniti, če na njih ne bi bili nameščeni plinski amortizerji oziroma vzmeti. V primeru, da je odpiranju prtljažnih vrat ali pokrova motorja pri vašem avtomobilu oteženo, pokrov ne ostane dvignjen, ko ga odprete, ali pa se ta pri zapiranju preveč sunkovito zapre, so morda vzrok prav plinski amortizerji. V tem primeru jih je treba zamenjati in prtljažnik oziroma pokrov motorja se bo spet lažje odpiral in zapiral brez treskanja in uporabe prevelike moči.

Kako delujejo plinske vzmeti?

Plinski amortizerji so posebne mehanične baterije, ki se ob stiskanju plina v cilindru napolnijo z energijo, ob raztezanju pa sproščajo to energijo in pomagajo pri dvigu težkih pokrovov. Obstaja več različnih vrst plinskih vzmeti ali amortizerjev, a prav vsi opravljajo enako nalogo: olajšajo nam dvigovanje različnih vrat in pokrovov. Plinski amortizerji se namreč ne uporabljajo le pri avtomobilih, ampak tudi marsikje drugje. Zasnovani so tako, da lahko z njihovo pomočjo z veliko lahkoto dvignemo tudi zelo veliko težo.

Kdaj je potrebna menjava?

Zaradi velikih obremenitev, ki jih morajo prenesti, morajo biti plinski amortizerji zelo precizno izdelani in zasnovani tako, da dobro opravljajo to nalogo. Načeloma lahko brez menjave zdržijo celotno življenjsko dobo avtomobila, torej jih pri večini avtomobilov praktično nikoli ni treba zamenjati. Le redkokdaj tako pride do različnih mehanskih ali drugih poškodb, zaradi katerih ne delujejo več tako, kot bi morali, in je zato potrebna menjava. V tem primeru se lahko odločite za neoriginalne oziroma kompatibilne nadomestne plinske vzmeti ter tako prihranite nekaj denarja.

Plinski amortizerji za vse avtomobile

V spletni trgovini Silux.si so na voljo plinske vzmeti ozrioma amortizerji priznanih proizvajalcev za različne znamke in modele avtomobilov. Preprosto izberite znamko, model in letnik svojega vozila ter poglejte, kateri izdelki bi bili primerni za vas. Pri tem bodite pozorni na to, ali so določeni plinski amortizerji, ki si jih ogledate v ponudbi, namenjeni uporabi zadaj, torej pri prtljažnih vratih, ali spredaj pri pokrovu motorja. Običajno je leva vzmet enaka desni, vseeno pa je ta podatek še enkrat treba preveriti v specifikacijah, da boste kupili ustrezno in da bo izbrani avto del primeren za vaš avtomobil. Na srečo so plinski amortizerji eden od tistih delov avtomobila, ki se le redko okvari, poleg tega pa nam običajno ni treba menjati vseh naenkrat, ampak le enega od njih. V primeru, da imate težave z odpiranjem prtljažnika ali pokrova motorja, preverite, kako delujejo in ali je prišlo do kakšne poškodbe ali okvare. Če ugotovite, da jih je treba zamenjati, pa čim prej obiščite našo spletno trgovino z avto deli, kjer se lahko plinski amortizerji za odpiranje pokrova motorja ali prtljažnika kupijo po zelo ugodnih cenah!

Niste našli izdelka, ki ga iščete? Uporabite Polcar katalog katalog. V kolikor najdete želeni izdelek nas lahko pokličete na 05 3646 617.
Število izdelkov za primerjavo: 1. Odstrani vse Primerjaj