Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Oljni filtri

Število izdelkov v kategoriji: 863

Oljni filtri

Oljni filtri so namenjeni čiščenju olja oziroma preprečevanju vhoda tujkov v različne vrste olj, ki skrbijo za tekoče delovanje motorja, menjalnika, hidravlike in drugih delov avtomobila. Takšni majhni tujki, ki onesnažijo olje, lahko povzročijo različne težave in celo okvare, ki jih lahko z ustreznimi oljnimi filtri preprečimo. Pri tem pa je pomembno tudi, da so redno menjani, prav tako pa mora biti redno menjano tudi olje za avto. Kakovostni oljni filtri učinkovito preprečijo vdor kakršnih koli trdih delcev v motor ali druge dele vozila, ki jih zaščitimo še z ustreznim motornim oljem in tako poskrbimo za brezhibno delovanje avtomobila.

Olje za avto brez trdih delcev

Avtomobil mora vedno delovati gladko in usklajeno, za kar v veliki meri poskrbijo olja, ki se večinoma uporabljajo kot mazivo nekaterih delov vozila. Ni pa si težko predstavljati, kaj se zgodi, če v olje za avto zaidejo majhni trdni delci – prišlo bo do zatikanja, trenja, pregrevanja in nasploh uničevanja površin, katere naj bi olje varovalo. Da se to ne bi dogajalo, poskrbijo oljni filtri, ki preprečijo vdor takšnih trdih delcev in umazanije do pomembnih delov avtomobila. Z njimi poskrbimo za čiščenje olja ter za boljše delovanje avtomobila. Vozilo ščitijo pred poškodbami, okvarami in drugimi težavami z motorjem ter različnimi drugimi deli vozila. Če imate težave z motorjem, so namreč lahko vzrok tudi zamašeni ali dotrajani oljni filtri, zato ne pozabite preveriti tudi te možnosti oziroma filtrov po potrebi zamenjati.

Kdaj so bili oljni filtri nazadnje menjani?

Oljni filtri so pomemben del vitalnega organizma avtomobila, zato jih ne smemo pozabiti pregledovati in tudi menjati. Običajno se priporoča menjava na približno 5.000 prevoženih kilometrov, po potrebi pa seveda že prej! Če ne veste, kdaj so bili pri vašem avtomobilu nazadnje zamenjani oljni filtri, potem čim prej preverite ta podatek in ugotovite, ali je morda prav zdaj čas za menjavo. Nikakor namreč ne smemo dopustiti, da bi se oljni filtri zamašili, saj s tem po nepotrebnem lahko povzročimo škodo na različnih delih našega avtomobila. Dotrajani oljni filtri lahko povzročijo tudi različne okvare motorja, ki vas lahko drago stanejo oziroma povzročijo to, da z nedelujočim avtom ostanete kje ob cesti. Če želite pri menjavi filtrov prihraniti, pa vam priporočamo nakup oljnih filtrov v naši spletni trgovini, ki slovi po kupcem prijaznih cenah. Preverite našo ponudbo in se o tem prepričajte sami!

Menjava olja in filtra cena

Poleg tega, da so naši oljni filtri pri avtu v ustreznem stanju, pa je za brezhibno delovanje vozila pomembna tudi redna menjava olja za avto oziroma to, da je njegov nivo dovolj visok. Če temu ni tako, ga je nujno treba doliti. Preden se recimo odpravimo na daljšo pot je zato vedno priporočljivo preveriti nivo olja ter poskrbeti za to, da je ta ustrezen. Hkrati pa morajo biti v brezhibnem stanju tudi oljni filtri, saj v nasprotnem primeru še tako kakovostno in ustrezno izbrano olje za avto ne bo moglo priti do motorja, hidravlike, menjalnika in drugih pomembnih delov vozila, zaradi česar ti ne bodo delovali tako, kot je treba. Cena menjave olja in filtra je tako v primerjavi s stroški, ki nastanejo, če tega ne storimo, zanemarljivo majhna. Redna menjava olja in filtrov tako spada k vzdrževanju avtomobila, za kar nam nikoli ne sme biti škoda denarja. Če so namreč vsi vitalni deli avtomobila ustrezno vzdrževani, zmanjšamo možnost okvar ter podaljšamo življenjsko dobo avtomobila ter njegovih posameznih delov. Da za to ne bomo porabili preveč denarja, pa poskrbi naša spletna trgovina z avto deli in opremo Silux.si, kjer so na voljo novi oljni filtri in tudi kakovostno olje za avto po res ugodni ceni! Poglejte si torej, kaj ponujamo, poskrbite za ustrezno delovanje vašega avtomobila in prihranite!

Niste našli izdelka, ki ga iščete? Uporabite Polcar katalog katalog. V kolikor najdete želeni izdelek nas lahko pokličete na 05 3646 617.
Število izdelkov za primerjavo: 1. Odstrani vse Primerjaj