Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Zračni filtri

Število izdelkov v kategoriji: 2007

V LETU 2022 JE BILO 99,74% NAROČIL ODPREMLJENIH PRAVOČASNO

Več o našem poslovanju lahko izveste na spodnji povezavi.

Še
1969
izdelkov

Zračni filtri

Zračni filter skrbi za čist zrak, kar je vsekakor ključnega pomena za učinkovito delovanje motorja. Avtomobilski motor namreč za svoje delovanje potrebuje optimalno mešanico goriva in čim bolj čistega zraka, za kar poskrbi prav zračni filter. Takšen filter torej ščiti vitalne dele avtomobila pred prahom, peskom, umazanijo in drugimi tujki, ki lahko zašli v bat motorja in slabo vplivali na njegovo delovanje. V primeru, da je filter že dotrajan oziroma je odslužil svoje, lahko začne prepuščati različne delce, ki bi lahko poškodovali motor. Temu se izognemo tako, da skrbimo za njegovo redno pregledovanje, saj mora biti ta vedno v brezhibnem stanju. V kolikor ugotovimo, da zračni filter svoje naloge ne opravlja več dobro, pa je čas, da ga čim prej zamenjamo ter s tem preprečimo poškodbe, ki bi jih lahko utrpel motor.

Izognite se poškodbam motorja

Brez stalnega dovoda čistega zraka avtomobilski motor nikakor ne more dobro delovati, zato je zrak treba filtrirati. Zračni filter tako uspešno preprečuje, da bi v motor zašli tujki ali drugi delci. V najslabšem primeru lahko namreč tujki v batu motorja povzročijo hudo okvaro avtomobila, katere popravilo bo zelo drago, zato se mu je bolje izogniti. Različni tujki lahko namreč lahko močno poškodujejo avtomobilski motor, zato moramo na vsak način preprečiti, da se to ne bi zgodilo. Pregled filtra za zrak se tako priporoča kar se da pogosto oziroma vsaj enkrat na leto. S tem poskrbimo za učinkovito zaščito avtomobilskega motorja in preprečimo vdor kakršnih koli tujkov vanj.

Poskrbite za manjšo porabo

Čeravno je zračni filter primarno namenjen temu, da skrbi za čist zrak, ki se dovaja do motorja avtomobila, pa posredno s tem skrbi tudi za večji izkoristek goriva. Zrak je poleg goriva namreč ključna sestavina, ki pri izgorevanju v batu motorja poskrbi za delovanje avtomobila. Prav zaradi tega mora biti zrak čist, da je mešanica zraka in goriva optimalna za delovanje našega vozila. To poskrbi za kar se da najboljši izkoristek goriva, zaradi česar ga bo naš avto za svoje delovanje porabil manj. Dobro delujoč filter zraka tako skrbi tudi za manjšo porabo oziroma za to, da bomo za gorivo porabili manj denarja.

Zračni filter po ugodni ceni

Povečana poraba goriva lahko kaže na to, da je morda treba zamenjati zračni filter. Na srečo je nakup novega res poceni, kar je še en razlog več, da redno skrbimo za njegovo menjavo. S tem bomo poskrbeli tako za zaščito motorja pred poškodbami kot za manjšo porabo goriva. V kolikor se ne spominjate, kdaj ste nazadnje zamenjali zračni filter, je sedaj čas za to. Oglejte si ponudbo v naši spletni trgovini, kjer vas čaka raznolika ponudba filtrov za prav vse modele avtomobilov po ugodnih cenah, in si izberite tistega, ki vam najbolj ustreza!

Število izdelkov za primerjavo: . Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi