Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Izpušni sistemi

Število izdelkov v kategoriji: 3640

V LETU 2022 JE BILO 99,74% NAROČIL ODPREMLJENIH PRAVOČASNO

Več o našem poslovanju lahko izveste na spodnji povezavi.

Še
3602
izdelkov

Izpušni sistemi

Odlični izpušni sistemi za vaš avto

Odpadla izpušna cev ali preluknjan izpušni lonec še ne pomenita, da bo avtomobil prenehal delovati – kvečjemu bo nekoliko bolj glasen. A ob natančnejšem premisleku ugotovimo, da izpušni sistemi pravzaprav so pomembni, ne le za avtomobil, temveč tudi za potnike v njem. Namenjeni so namreč zaščiti potnikov pred strupenimi plini, ki nastajajo pri delovanju motorja. Med temi je predvsem ogljikov monoksid, ki je smrtno nevaren. Poleg tega poskrbijo za to, da je izpuh odpadnih plinov okolju čim manj škodljiv, potnikom in mimoidočim pa koristijo še s tem, da utišajo zvok delovanja avtomobila. Za to poskrbi predvsem izpušni lonec oziroma dušilec.

Ko avto začne ropotati...

Neprijetno ropotanje avta je očiten znak, da je z njim nekaj narobe. Zelo glasno ropotanje avtomobila ob vžigu ali med vožnjo povzroča tudi okvarjen izpušni sistem. Prav tako do ropotanja lahko pride, če iz avta odpade izpušna cev ali se preluknja izpušni lonec. Zaradi rjavenja in dotrajanosti se v njem lahko naredi tudi luknja. Slednja povzroča ropot med vožnjo, saj izpušni lonec oziroma dušilec skrbi za dušenje zvoka. Izpušni sistemi so namreč tako kot celotno podvozje zelo izpostavljeni različnim zunanjim dejavnikom in vremenskim vplivom. Pozimi so tako izpostavljeni snegu in nizkim temperaturam, dodatno pa nanje slabo vpliva še soljenje cest. Sol je namreč zelo agresivna in lahko povzroči različne mikro poškodbe, ki sčasoma postajajo večje. Enako velja za škodljive pline in druge snovi, ki se nabirajo znotraj cevi, prav tako pa jim je lahko izpostavljen tudi izpušni lonec. Poleg tega lahko pride do poškodb tudi iz drugih razlogov, zato ropotanja nikakor ne smemo jemati vnemar.

Zmanjšajmo onesnaževanje!

Izpušni sistemi so sestavljeni iz več delov, ki morajo biti v brezhibnem stanju, da je poskrbljeno za odvajanje škodljivih plinov. Slednji namreč močno onesnažujejo okolje ter povzročajo različne težave z dihali in na splošno vplivajo na zdravje ljudi. Sodobni izpušni sistemi so zato izpopolnjeni tako, da maksimalno zmanjšajo onesnaževanje. Osnovnim delom sistema, kot sta izpušni lonec in cev, sta zato dodana tudi katalizator in EGR ventil, ki poskrbi za manjše onesnaževanje. Omogoča namreč, da se izpušni plini ponovno uporabijo za delovanje motorja, šele nato pa jih skozi katalizator, ki s posebno kemijsko reakcijo še dodatno zmanjša njihovo škodljivost, naprej v okolje. S tem vožnja postane bolj ekološka.

Zamenjajte izpušni lonec in cev

Luknje in druge poškodbe, ki sta jih deležna izpušni lonec ali cev, je nesmiselno popravljati, saj to vzame več truda, kot ima koristi. Luknje namreč težko v celoti zatesnimo, predvsem pa težko preprečimo, da bi na dotrajanem materialu prihajalo do novih. Vsakih nekaj let je tako treba zamenjati ne le izpušni lonec in cev, temveč kar celoten sistem, saj se s tem prepreči, da bi prišlo do povečanega onesnaževanja ali kakšnih drugih težav. Eden od znakov, da izpušni sistemi ne delujejo tako, kot bi morali, je poleg ropota tudi slabša ali spremenjena moč motorja. Če se vam to zgodi ali vam avto začne glasno ropotati, je vsekakor treba pomisliti, da je vzrok dotrajan izpušni lonec oziroma izpušni sistem!

Število izdelkov za primerjavo: . Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi