Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Jermenski pogoni

Število izdelkov v kategoriji: 4883

NE NAJDETE PRAVEGA AVTO DELA ZA VAŠE VOZILO?

Preverite na naši pomožni strani Siparts z >255.000 izdelki.

Še
4845
izdelkov

Jermenski pogoni

Zobati jermen in ostali jermenski pogoni

Jermenski pogoni so med ključnimi vitalnimi deli prav vsakega avtomobila oziroma pravzaprav čisto vsake naprave, ki za prenos sile uporablja jermenske sisteme. V avtomobilu prenašajo silo med zobniki in opravljajo najrazličnejše naloge. Žal pa gre tudi za tiste dele avtomobila, ki jih je treba pogosto pregledovati in menjati, saj radi povzročajo težave. Poleg tega pa se sčasoma tudi obrabijo ter ne delujejo več tako, kot bi morali. Rebrasti mikro jermen je tako pametno zamenjati takoj, ko se na njem vidijo znaki obrabe, še posebej pa takrat, ko je malo natrgan. Njegova menjava je zelo hitra in ugodna, z njo pa se izognemo težavam, ki nastanejo, če se mikro jermen natrga ali pretrga sam od sebe. Takrat namreč lahko poškoduje tudi druge dele avtomobila in tako povzroči zelo veliko škode. Tudi preventivna menjava po večjemu številu prevoženih kilometrov tako ni nespametna rešitev.

Kdaj je čas za menjavo zobatega jermena?

Prav tako je je po določenem številu prevoženih kilometrov enostavno nujna tudi menjava zobatega jermena. Slednji namreč skrbi za nemoteno delovanje motorja, zato je menjava predpisana tudi v servisni knjižnici. Vendar pa to ni zagotovilo, da ga ne bo treba menjati že prej, saj lahko pride do obrabe ali poškodbe. Stroške takšne menjave lahko zmanjšate tako, da skrbite za dobro vzdrževanje avtomobila in redno menjavo motornega olja. Skrbeti je treba tudi za to, da olje slučajno ne pušča. Pomanjkanje olja namreč povzroči pregrevanje motorja, zaradi česar se zobati jermen prej obrabi. Pri menjavi pa lahko privarčujete še na en način: tako, da zobati jermen kupite v naši spletni trgovini. Pri tem bodite pozorni na specifikacije in na to, ali je izbrani izdelek primeren za vaš avtomobil. Predvsem pa je treba poskrbeti za to, da je montaža ustrezna. S tem se namreč lahko izognete različnim sitnostim in težavam, ki pogosto nastanejo prav zaradi neustrezne menjave. V naši ponudbi so sicer na voljo različni jermenski pogoni ter nadomestni deli zanje kot so napenjalci, jermenice, ležaji ali vodilni valj za zobati jermen.

Zobati in mikro jermen je treba redno pregledovati!

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste pri delovanju avtomobila zaslišali cviljenje ali druge podobne neprijetne zvoke? Prav cviljenje in drugi podobni zvoki so lahko znak, da je treba zamenjati jermen, zato ga je v primeru neprijetnih zvokov treba dobro pregledati. Prav tako je treba opraviti pregled, kadar začutimo tresenje avtomobila ali pa naš avto noče vžgati. V tem primeru je namreč verjetno potrebna menjava zobatega jermena, s katero ne smemo odlašati. Kadar namreč pride do bolj hudih poškodb jermenskih pogonov, lahko povzročijo veliko škode, ne le na mehanizmih, kjer so pritrjeni, temveč tudi v okolici. Prav zaradi tega je dobro, da rebrasti mikro jermen in zobati jermen redno pregledujemo ter da se pravočasno odločimo za menjavo. Bolje je namreč, da ju zamenjamo prezgodaj kot pa prepozno!

Število izdelkov za primerjavo: . Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi