Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Tesnila

Število izdelkov v kategoriji: 3580

V LETU 2022 JE BILO 99,74% NAROČIL ODPREMLJENIH PRAVOČASNO

Več o našem poslovanju lahko izveste na spodnji povezavi.

Še
3542
izdelkov

Tesnila

Tesnila

Po letih rabe in izpostavljanju ekstremnim temperaturam je vsake toliko časa pri avtomobilu treba zamenjati tudi različna tesnila. Sčasoma se zaradi nenehne uporabe in drugih vzrokov namreč obrabijo. Prav zato ne tesnijo več tako dobro kot takrat, ko so bila še nova. Zaradi njih lahko pride do težav pri vžigu, velike porabe goriva ali olja, slabšega delovanja motorja, pa tudi drugih težav z avtomobilom. Tesnila glave motorja so izpostavljena tudi zelo visokim nihanjem v temperaturi, kar še dodatno vpliva na njihovo obrabo in skrajša njihovo življenjsko dobo. Pri nekaterih modelih avtomobilov se tesnila tudi prej obrabijo kot pri drugih modelih, zato jih bomo morali menjati bolj pogosto. V primeru, da se ne spomnite, kdaj ste jih nazadnje zamenjali, naredite to sedaj in poskrbite za nemoteno delovanje svojega avtomobila! V naši ponudbi boste našli različna kakovostna tesnila po ugodnih cenah.

Različna tesnila in njihov pomen

Tesnila so zelo pomemben, čeprav majhen del avtomobila. Poskrbijo namreč za to, da vsi avto deli delujejo tako, kot je treba. Različna tesnila, ki so na voljo v ponudbi, so namenjena temu, da preprečujejo uhajanje mešanice goriva in zraka ter olja. To je pomembno tako z vidika zmanjševanja porabe in stroškov vzdrževanja avtomobila kot tudi z vidika skrbi za okolje. Tesnila glave motorja je treba obvezno zamenjati takrat, ko menjate samo glavo motorja. Ta je med delovanjem avtomobila zelo obremenjena, sploh pa to velja takrat, ko nanjo niso nameščena ustrezna tesnila v brezhibnem stanju. Zato nikar na novo glavo motorja ne nameščajte starih tesnil, ampak odštejte tistih nekaj deset evrov za nove. Tako lahko poskrbite za boljše delovanje glave motorja in za njeno daljšo življenjsko dobo, predvsem pa zato, da vam je ne bo treba spet tako hitro menjati. V ponudbi boste našli tudi različna druga tesnila, kot so tista za blok motorja, tesnila sesalnega kolektorja oziroma zbiralnika oziroma tista, ki se uporabljalo za kadi za olje ali v kak drug namen. Poleg tega so na voljo tudi tesnila ročične gredi in ohišja zobnikov za pogon gredi, tesnila pokrova in stebla ventila ter še mnogi drugi modeli, med katerimi lahko izbirate. Če v ponudbi slučajno ne najdete izdelka, ki ga iščete, nas kontaktirajte in skupaj bomo našli ustrezno rešitev.

Kdaj je čas za menjavo?

Avto tesnila je treba zamenjati, ko opazimo puščanje, pa tudi takrat, ko zamenjamo pripadajočo komponento motorja. Marsikdaj so namreč vzrok za težave z avtomobilom prav tesnila, ki so lahko nekvalitetna ali dotrajana. Vsake toliko časa je zato treba poskrbeti za njihovo menjavo. Na srečo se jih lahko dobi že po zelo ugodni ceni, tako da vam zanje ne bo treba odšteti preveč, četudi se boste odločili za kvaliteto. To se vam vsekakor splača, saj cenena tesnila lahko pripomorejo tudi k obrabi drugih delov avtomobila in s tem k večjim stroškom za popravilo. Oglejte si, kakšna a href="tesnila so na voljo v naši ponudbi, in poskrbite za boljše delovanje svojega avtomobila!

Število izdelkov za primerjavo: . Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi