Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Avto ogledala ter ostala stekla ter ohišja ogledal

Varno nakupovanje avto ogledal

Spletna trgovina SILUX omogoča več vrst načinov plačila. Nakupovanje je enostavno ter 100% varno. Priporočamo vam, da ob nakupu koristite Silux premium storitevsaj boste boste lažje prišli do izdelka najvišje kakovosti, kateri se bo vašemu avtomobilu 100% prilegal. Tukaj smo, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo nakupovanja z našimi avtodeli. Na storitev se lahko naročite med samim postopkom nakupovanja.

Več o tem

Ogledala

Veščine gledanja v avto ogledala se naučimo že v avto šoli, ko nas inštruktor vožnje venomer opozarja na njih, kako pomembna so, pa spoznamo šele, ko se na vožnjo odpravimo povsem sami. Gledanje v ogledala nam omogoča popoln pregled nad prometom okoli nas in zagotavlja varno prehitevanje ter vključevanje. Notranja in zunanja ogledala so nujna tudi pri vzvratni vožnji ter seveda pri parkiranju. Kako pomembna so, se običajno zavemo predvsem takrat, ko so ta zarošena ali zaledenela, zato nam pri vožnji ne koristijo veliko. Pozimi je zato zelo pomembno, da jih pred začetkom vožnje dobro očistimo, saj jih bomo le tako lahko nemoteno uporabljali. Prav tako pa zelo prav pride tudi gretje, ki pomaga pri orošenih ali zaledenelih steklih ogledala. Sodobni modeli avtomobilov imajo vedno bolj pogosto ogrevana zunanja ogledala, saj je to zelo praktično in udobno za voznika.

Nastavljanje vidnega kota in preglednost

Ogledala morajo biti pravilno nameščena, da je vaš pogled res nemoten. Pri še boljši preglednosti vam lahko pomaga električni pomik oziroma nastavljanje s pomočjo elektromotorčka. Tako lahko še veliko lažje nastavite pravi vidni kot zunanjega avto ogledala ter poskrbite za odlično vidljivost. Nameščena morajo biti tako, da z njihovo pomočjo lahko dobro vidimo dogajanje ob straneh in za avtomobilom. Če določeno vozilo uporablja več voznikov, si morajo ti pred začetkom vožnje nujno nastaviti tudi ogledala oziroma preveriti, če so ta ustrezno nastavljena glede na njihovo višino. To velja tako za zunanja ogledala kot za notranje ogledalo oziroma retrovizor. Pravilno nastavljena ogledala omogočajo večjo preglednost in s tem poskrbijo za večjo varnost na cesti.

Poškodbe ogledala so zelo pogoste

Zunanja ogledala so pri avtomobilu nameščena tako, da so precej izpostavljena različnim poškodbam. Hitro pa se poškodujejo tudi pri nepazljivem parkiranju ali pa z njimi po ne nesreči oplazimo drug avtomobil. Največkrat na srečo pride le do prask in poškodb laka ali barve, včasih pa so poškodbe tudi nekoliko večje. Tako lahko poči steklo ali pa se celo popolnoma razbije. Če je steklo slabe kakovosti, pa sčasoma lahko postane tudi motno, zaradi česar je preglednost slabša. V takem primeru je čas za nakup novega ogledala. Na srečo je možno kupiti tudi samo eno zunanje ogledalo, pri čemer morate biti pazljivi, ali potrebujete levi ali desni kos.

Izbira in nakup primernega modela

Pri izbiri zunanjega ogledala za avto je treba biti pozoren na ustreznost ter druge lastnosti izdelka. Modeli so pri vsakem vozilu malo drugače oblikovani in se med seboj precej razlikujejo. Zato je pri nakupu obvezno treba preveriti, če to ustreza vaši znamki avtomobila. Samo steklo ogledala je lahko ravno, konveksno ali asferično, ki poskrbi še za večji vidni kot. Na voljo so tako ogledala, ki omogočajo ročni pomik in nastavljanje vidnega kota, kot tudi takšna z električnim pomikom. Poleg tega pa so v ponudbi tudi ogrevana ogledala, ki olajšajo pripravo na vožnjo v mrzlih zimskih dneh.

Naključni izdelki

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi