Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Kolesni ležaj

Število izdelkov v kategoriji: 776
Kolesni ležaji za vaše vozilo sedaj po akcijski ceni. Kupite kvalitetni kolesni ležaj proizvajalca CX s 30% popustom. Ponudba je časovno omejena, zato pohitite in si priskrbite nov kolesni ležaj že zdaj!

NISTE PREPRIČANI, KATERI IZDELEK JE PRAVI ZA VAŠE VOZILO?

Naročite Silux Premium storitev ob zaključku vašega nakupa.

Še
738
izdelkov

Kolesni ležaj

Kolesni ležaji so majhni, a pomembni avto deli vitalnega pomena. Ležaji omogočajo gladko in enakomerno vrtenje kolesa med vožnjo. Avtomobilska kolesa so pritrjena na fiksne osi vrtenja, zaradi rotacije in močnih sil, ki pri tem nastajajo, pa se ob montaži kolesa vgradijo še ležaji. Slednji morajo biti prilagojeni glede na število obratov, primerno radialno zračnost in druge specifike. Pravilna izbira in vgradnja sta bistvenega pomena za nemoteno delovanje vozila in varno vožnjo. Prav tako pa je pomembno, da so ležaji kakovostni in v brezhibnem stanju. To pomeni, da je treba redno preverjati njihovo stanje in jih po potrebi tudi zamenjati.

Kdaj je čas za menjavo?

Tako kot vsi drugi deli avtomobila se tudi ležaji s časom obrabijo, zato jih je treba zamenjati. Nenehno vrtenje kolesa povzroči različne poškodbe in obrabo, zaradi česar vožnjo začno spremljati različni nenavadni zvoki, brnenje ali ropotanje. Vzrok za to so namreč lahko obrabljeni oziroma pokvarjeni ležaji. Če opazite in zaslišite kakršne koli zvoke med vrtenjem kolesa ali se vam vključi lučka za ABS, je najverjetneje nastopil čas za menjavo. Največkrat ležaji hrup povzročajo predvsem v ovinkih ali pri večjih hitrosti vožnje. Takrat je treba čim prej ukrepati, saj sicer lahko pride do hujših težav. Okvarjeni ležaji lahko povzročijo večjo zračnost kolesa, s tem pa tudi slabši nadzor nad vozilom. Prav zato moramo različne neprijetne zvoke med vožnjo jemati resno in pomisliti tudi na to, da so morda zanje krivi prav kolesni ležaji.

Kako poteka menjava?

Kolesni ležaji se lahko pri nekaterih modelih avtomobilov menjajo posamezno, pri drugih pa jih je potrebno menjati skupaj s pestom. Menjava je enostavna in nezahtevna, zato ni nujno, da se zaradi nje odpravite k mehaniku. Brez težav jih lahko zamenjate tudi sami, vendar je potrebno paziti – kolesni ležaji so res majhni, vendar opravljajo pomembno nalogo. Pri neprevidni menjavi ali napačni namestitvi lahko pride do še več škode na vašem jeklenem konjičku. Obstajajo tudi razlike med prednjimi in zadnjimi ležaji, na kar je treba biti pozoren pri nakupu. Pomembno je, da so ležaji, ki jih izberemo, ustrezni, kakovostni in pravilno nameščeni.

Izbira in nakup

Različni ležaji ustrezajo različnim znamkam in modelom avtomobilov, na kar je treba paziti tudi pri nakupu. Kolesni ležaji se morajo namreč natančno prilegati, zato morajo biti ustreznih dimenzij oziroma premera in ustreznega tipa s primerno radialno zračnostjo. V naši spletni trgovini so na voljo kakovostni ležaji za kolesa različnih modelov avtomobilov. Pri vsakem izdelku so navedene natančne specifikacije, tip, širina ter notranji in zunanji premer. Hkrati pa je dodan tudi seznam vozil, za katera so primerni določeni ležaji. Tako boste brez težav našli ustrezen rezervni del za vaše vozilo. V primeru, da imate pri iskanju težave oziroma ne veste, kateri kolesni ležaji bi bili primerni za vaš avto, pa nas lahko brez problema kontaktirate in z veseljem vam bomo pomagali z nasvetom!

Število izdelkov za primerjavo: . Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi