Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Končniki

Število izdelkov v kategoriji: 2267

V LETU 2021 JE BILO 99,74% NAROČIL ODPREMLJENIH PRAVOČASNO

Več o našem poslovanju lahko izveste na spodnji povezavi.

Še
2229
izdelkov

Končniki

Končnik je majhen in gibljiv povezovalni avto del, ki povezuje volansko letev na premnik oziroma na kolo. Volanski končnik ima funkcijo manevriranja s kolesi, medtem ko voznik obrača volan in usmerja vozilo v želeno smer. Poleg te pomembne naloge, pa ima končnik še eno funkcijo, in sicer funkcijo nastavljanja podvozja, bolj poznanega kot »optike«. Zato gre za majhen, a važen avto del, saj lahko pomembno vpliva na delovanje vozila. Vsak končnik pri avtomobilu ščiti druge dele pred povečano obrabo, zato gre za avto del, ki je med vožnjo zelo obremenjen. Prav zato ga je po določenem času treba zamenjati, saj s tem zaščitimo ostale avto dele.

Vožnja, ki ne obremenjuje podvozja

Od tega, kako in kje vozite oziroma kakšen je vaš način vožnje, je odvisno, kako dolgo bo zdržal določen končnik pri vašem vozilu in kdaj ga bo treba zamenjati. Končnik je namreč gibljiv avto del, ki je narejen iz gume in kovine, ter povezuje drug avto dele med seboj, zato se na njem poznajo vse posledice vožnje. Še posebej pa tiste po neravnem terenu, grbinah, luknjah, čez robnike in podobno. Bolj ko vozite umirjeno, daljšo življenjsko dobo bo imel končnik pri vašem vozilu, enako pa velja tudi za ostale dele podvozja. To je namreč med vožnjo najbolj izpostavljeno udarcem, prahu, soli za posipanje cest in drugim dejavnikom, ki ga lahko poškodujejo. Z vožnjo, ki ne obremenjuje podvozja, boste zavarovali tudi končnike pri svojem avtomobilu ter poskrbeli za njihovo daljšo življenjsko dobo.

Kdaj je čas za menjavo?

V kakšen stanju je trenutno določen končnik pri vašem avtomobilu se najbolje vidi na tako imenovani »optiki«, kjer vam v avtomehanični delavnici natančno nastavijo podvozje oziroma preverijo, kako natančno je nastavljeno. Če pri tem zaznajo kakšno odstopanje, je običajno na vrsti zamenjava določenih avto delov, med katerimi je lahko tudi notranji ali zunanji končnik. Če je končnik že zelo dotrajan, pa lahko to voznik opazi tudi sam. Pogosto na njegovo dotrajanost kaže drugačen zvok avtomobila pri vožnji čez ovinke, vendar je lahko za to tudi kakšen drug vzrok. V primeru, da sami opazite kakšno nepravilno ali neobičajno delovanje avtomobila, je avto najbolje peljati k mehaniku, ki bo odkril, v čem je težava. Morda bo ugotovil, da je problem le končnik, česar boste zagotovo veseli, saj njegova menjava ni draga. Še dodatno pa lahko prihranite, če ga kupite sami.

Kakšen končnik potrebujete?

Med avto deli v naši ponudbi lahko najdete tudi končnik za vaš avto. Na voljo je več različnih vrst, med katerimi lahko izbirate. Pomembno je, da pred nakupom natančno preverite, kakšen končnik potrebujete. Pri nekaterih vozilih je možno isti končnik uporabiti na obeh straneh vozila, pri drugih pa morate kupiti levi in desni končnik posebej. Oba stranska končnika, ki sta torej po obliki lahko enaka ali različna, pa povezuje srednji končnik, ki skrbi za to, da se kolesa obračajo v isto smer. Če potrebujete končnik za vaš avto, si oglejte, kaj vam ponujamo! V naši spletni trgovini so na volje vse vrste končnikov po ugodnih cenah!

Število izdelkov za primerjavo: . Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi