Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Vztrajniki

Število izdelkov v kategoriji: 306

Vztrajniki

Za prenos sile vrteče se gredi motorja na sklopko skrbi vztrajnik sklopke. Poleg te osnovne naloge, vztrajnik pri avtomobilu skrbi tudi za blaženje neenakomernega krožnega gibanja, od njegove mase pa je odvisno, koliko kinetične energije lahko vztrajnik shrani. Ker vztrajnik zmanjšuje tudi hrup in vibracije iz motorja, je to zelo pomemben člen pogonskega sistema avtomobila. Zaradi velikih sil, ki jih mora prenašati, se vztrajnik sklopke lahko tudi obrabi, zaradi česar je potrebna menjava. Na srečo pa je kakovosten vztrajnik treba menjati zelo poredko, saj je izdelan tako, da zlahka prenaša tudi zelo velike obremenitve. Prav zato se vam v primeru, da ugotovite, da je treba zamenjati vztrajnik, splača kupiti čim bolj kakovostnega.

Kaj je vztrajnik in kako deluje?

Vztrajnik je okrogla plošča, ki predstavlja nujen element vsakega batnega motorja, ker se lahko le tako zvezno in enakomerno dovaja navor na pogonski sklop. Vztrajnik je nameščen na glavno gred motorja, nanj pa se priklopi lamela sklopke, ki omogoča prenos sile med priklopom in menjavanje prestav med odklopom. Če je sklopka že zelo izrabljena, je posledično bolj obremenjen tudi vztrajnik, zaradi česar ga bo treba prej zamenjati. V primeru, da tega ne storimo, pride do velikih obremenitev batov in drugih delov motorja.

Kdaj je čas za menjavo?

Enomasni vztrajnik ima zelo dolgo življenjsko dobo, a tresljaje in vibracije blaži manj učinkovito kot dvomasni vztrajnik, ki ga je treba menjati vsaj na vsakih 200.000 kilometrov oziroma takrat, ko menjamo sklopko. Prav neprijetni tresljaji med vožnjo so lahko znak, da je vztrajnik sklopke treba zamenjati. Poleg tega pa se potreba po tem pogosto pokaže tudi ob menjavi sklopke, saj sta ta dva avtodela neposredno povezana med seboj. Če je vztrajnik že zelo obrabljen, ga je treba zamenjati nemudoma, saj v nasprotnem primeru lahko povzroči veliko škodo na vitalnih delih vašega avtomobila.

Znižajte stroške menjave!

nadomestne dele po ugodni ceni, po potrebi pa mehaniku plačamo le za njihovo montažo, če se seveda tudi te ne lotimo kar doma. Tako lahko prihranite precej denarja! Prav zato se vam vsekakor splača čim prej ogledati ponudbo v naši spletni trgovini, kjer lahko najdete tudi kakovosten in cenovno ugoden vztrajnik sklopke za vaš avto!

Niste našli izdelka, ki ga iščete? Uporabite Polcar katalog katalog. V kolikor najdete želeni izdelek nas lahko pokličete na 05 3646 617.
Število izdelkov za primerjavo: 1. Odstrani vse Primerjaj